Składniki : 12 dużych główek czosnku olej Składniki na zalewę: 0,75 l białego wina 1/2 szklanki octu 10 % 2 liście laurowe 1 łyżeczka nasion kolendry 10
Proste PotrawyPomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje
Codziennik KuchennyŚledzie w sosie curry to danie, które na stałe wchodzi do mojego menu! Jest pyszne :) Jabłko, ogórek i czerwona cebula podkreślają smak śledzi, a sos z
Trzeci talerzZawsze, odkąd usłyszałam, że kwiaty są jadalne miałam ochotę zrobić takie danie. Brakowało mi jedynie możliwości kupienia kwiatów. Udało się i już wszystko wiem
Stare GaryPrzed Świętami podzieliłam się z Wami moimi przepisami na link https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-buraczkami-jablkami/, na https://ugotujmyto.pl/sledzie-z-rodzynkami-w-curry/ i moje ulubione https://ugotujmyto.pl/korzenne-sledzie-ze-sliwkami-chili-olejem-rzepakowym/. Jednak czasem sięgam
UgotujmyTo.plNie znoszę nudy. Nie umiem usiedzieć w jednym miejscu, nogi rwą się do marszu, ręce ciągną do pracy, umysł najlepiej odpoczywa przy innego rodzaju wysiłku. Najlepiej
W kuchni Karmel-itkiLazania chodziła mi pogłowie już od dłuższego czasu. Wiedząc że jest to spore wyzwanie trochę się z tym ociągałam. Pamiętam jak pierwszy raz miałam do czynienia
Kuchnia Pełna PasjiZbliżają się Święta, warto więc pomyśleć o jakimś pasztecie na Wielkanocne śniadanie. Wszystkim, którym znudziły się tradycyjne pasztety proponuję urozmaicić je ciekawymi dodatkami – na przykład
Smaki Na TalerzuBoczek pieczony w majeranku i czosnku piekę kilka razy do roku, bardzo go lubimy. Obowiązkowo pojawia się na święta. Miękki, aromatyczny, doskonały jako domowa wędlina na
Kuchnia z widokiem na ogródDawno nie robiłam pasty z suszonych pomidorów i już prawie zapomniałam jak bardzo ją lubię i jak często ona kradnie serce osobom, które ją tylko
dlaSmaQ1 i 1/2 szkl.mąki 1/2 szkl.oleju 1 łyżka cukru 1 jajko 5 dag.drożdży szczypta soli 1/2 szkl.ciepłego mleka kilka ugotowanych świeżych grzybów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzynkówka podwędzana Jest to chyba jedna z najlepszych wędlin na kanapki jakie można sobie wyobrazić . Chudziutka ,aromatyczna i niezwykle apetyczna . Czy trudna , nie raczej nie , skoro
Ogrodnik w podróżyDziś zapraszam na pyszne, smażone szparagi, obtoczone w serze bursztyn, podane z jajkiem w koszulce i aioli cytrynowym. Przepis pochodzi czerwcowego wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do
My Culinary ArtPopularna w Chinach i na Tajwanie przekąska uliczna, łatwa do zrobienia w domu. Bulion w którym gotujemy jaja można zamrozić i użyć go ponownie
Stare GaryTatar, befsztyk tatarski to samodzielne danie serwowne najczęściej jako przystawka. Tatar przygotowuje się z mielonego lub siekanego mięsa wołowego, najwyższej jakości z dodatkiem żółtka, cebulki i oleju. Nieobowiązkowymi dodatkami, ale bardzo pożądnymi są: marynowane grzybki, ogórek konserwowy, a w niemieckim wydaniu sardele i kapary. Tatar spożywany jest na surowo, bez obróbki termicznej, zatem mięso i jaja powinny być pierwszej świeżości(...)wiele małych porcji tatara, a w zagłębienie ułożyć wówczas żółtka przepiórczych jajeczek. Dookoła ułożyć wieniec z pokrojonych dodatków do tatara podawać ciemne lub jasne pieczywo, czerwone wino lub kieliszek zimnej, gatunkowo dobrej czystej wódki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!