Roladki przygotowane w ten sposób ładnie się prezentują i są smaczne. Przygotowałam je na święta, bardzo wszystkim smakowały. Z powodzeniem możemy je przygotować na różne imprezy
Bajeczna KuchniaWitajcie Kochani. Dziś mam dla Was świetny przepis na wiosenny chłodnik. Jest orzeźwiający, kremowy i przede wszystkim pyszny! Idealny nie tylko na upały
Rozpustne gotowanieskładniki: 2000 g ogórków gruntowych 3 – 4 cebule 310 g cukru 300 ml octu 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki słodkiej papryki 2
Domowy Smak JedzeniaMakaronowe muszle ze szpinakiem owinięte szynką szwarcwaldzką to znakomita przystawka na domowe przyjęcia lub świetny pomysł na pyszną kolację. Podane na zimno stanowią wyjątkowo atrakcyjną dla kubków smakowych przekąskę. składniki na około 17-20 sztuk 250 g makaronu muszelki ( typu Conchiglioni ) 300 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 120 g sera camembert 200 g szynki szwarcwaldzkiej(...)wzdłuż na długie paski o szerokości około 2 cm. Każdą makaronową muszlę nadziewamy farszem ze szpinaku i sera a następnie owijamy w plaster szynki. Tak przygotowane muszle podajemy jako zimną przekąskę
Smakowite DaniaZapoznaj się koniecznie z tym przepisem jeszcze przed Wielkanocą! Tradycyjna pieczeń rzymska w nowoczesnym wydaniu autorstwa Marty Edmunds. Kolejny przepis, sprawdzony i przetestowany, który poznałam
Wylizany RondelZapoznaj się koniecznie z tym przepisem jeszcze przed Wielkanocą! Tradycyjna pieczeń rzymska w nowoczesnym wydaniu autorstwa Marty Edmunds. Kolejny przepis, sprawdzony i przetestowany, który poznałam
Wylizany Rondelmarynata ze skórką pomarańczową i cytrynową oraz ziarnami kolendry i fenkuła. Cytrusy świetnie przełamują tłusty smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze ok 1 kg 1 kg łososia(...)ryba jest szczelnie opatulona. Ułożyć paczuszkę z łososiem na dużym talerzu, który będzie zbierał wyciekające ewentualnie soki. Umieścić rybę w lodówce na 24h-48h. Po tym czasie zmyć marynatę zimną wodą lub usunąć wilgotnym szmatką. Osuszyć rybę dokładnie papierowym ręcznikiem. Kroić w cienkie plastry i serwować. Smacznego! Artykuł Łosoś peklowany w cytrusach, ziarnach kolendry i fenkuła pochodzi z serwisu Olalacooking.com
olalacookingZawsze lubiłam śledzie. Prawie pod każdą znaną mi postacią. Raz jeden żałowałam, że wybrałam akurat tę rybę. Było to wiele lat temu w Darłówku. Przechodziłam, wtedy
zadanie-gotowanieskładniki: ok. 500 filetów śledziowych, marynowanych w occie lub solonych 2 cebule 100 g rodzynek 200 g przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu, pikantnego 3 łyżki oleju
Domowy Smak JedzeniaKończy się tegoroczna Formuła 1, a wraz z nią dobiega końca Wspólne gotowanie. Dziś GP Abu Dhabi – Zjednoczone Emiraty Arabskie. Przyznam, że Daria swoim zaangażowaniem dała
mojewypiekiinietylkoOto idealna karnawałowa, zdrowa przekąska. Jeśli lubisz coś chrumkać do puszki z piwem na domówce, albo podczas oglądania sensu w TV, postaw na pikantną i chrupiącą
Bon Appetit Małgorzatyłososia wędzonego to przystawka, która idealnie nadaje się na świąteczny stół. Nie ma z nią dużo pracy a efekt jest zachwycający. Myślę, że tak samo dobrze, jak w foremce, będzie się prezentował zrobiony w formie małych porcji w miseczkach czy kieliszkach. Obowiązkowo podany z cząstką cytryny do skropienia. Jeśli jednak kupiliście wędzonego łososia a nie macie ochoty(...)niewoskowanej cytryny3 łyżeczki żelatynyszczypta soli1. Łososia z serkiem kremowym, sokiem i skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym zmiksować na gładki krem. 2. 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i zostawić na 10 minut. Następnie dodać 50 ml wrzącej wody i mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Zimną żelatynę (ale uważać, żeby nie zdążyła zgęstnieć!) wymieszać ze zmiksowanym łososiem. Dodać
UgotujmyTo.plZ przetestowaniem przepisu trochę mi zeszło. Ponad rok minął od kiedy jako nowinkę kulinarną recepturę wraz z próbką degustacyjną zafundowała nam koleżanka z pracy. Nadszedł wreszcie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka, jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem, są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką(...)jajka -4 rzodkiewki -4 plasterki szynki, np. konserwowej -łyżeczka musztardy (opcjonalnie) -łyżeczka curry -sól, pieprz -1- 2 łyżki majonezu Przygotowanie --> Jajka faszerowane pieczarkami: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka ? jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to jajka faszerowane wędzonym łososiem ? są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to jajka faszerowane szynką(...)jajka -4 rzodkiewki -4 plasterki szynki, np. konserwowej -łyżeczka musztardy (opcjonalnie) -łyżeczka curry -sól, pieprz -1- 2 łyżki majonezu Przygotowanie --> Jajka faszerowane pieczarkami: --> Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy. Następnie obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na połówki. Pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, studzimy. Żółtka przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy wystudzone pieczarki
Marta GotujeAromatyczne i bardzo smaczne śledzie korzenne, idealne na przystawkę nie tylko od święta. Taki śledź nie jest zbyt popularny, ale warto czasami wypróbować inny smak śledzia. Tak przygotowany śledź na pewno, będzie cieszyć się powodzeniem na każdym stole. Jego smakiem powinny zachwycić się osoby, które lubią korzenne przyprawy. Składniki: 4 płaty śledziowe bez skóry typu matias 1 duża cebula Marynata(...)musztardę, sos sojowy, otartą skórkę z cytryny (tylko żółtą część), wyciśnięty sok z cytryny, miód i przyprawy oraz olej. Śledzie sprawdzić, jeśli są bardzo słone, to moczyć je w zimnej wodzie przez około 2 godziny (w zależności jak bardzo są słone). Po moczeniu śledzie odsączyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Śledzie wymieszać z cebulą
Kuchcik gotuje