Schab pieczony z nadzieniem Schab pieczony z nadzieniem, ten tu przygotowany wylądował na naszym stole wielkanocnym. Schab pieczony z nadzieniem nie musi być tylko na
Kuchnia na wzgórzuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak
Di gotujePrzystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C. Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak kwaśno-cierpki. Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin. Składniki: 500 gram(...)Można je piec ok 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190stopni lub obsmażyć na patelni i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Przygotuj dip. Podawaj z zimnym piwem Witbier
AZgotuj!Ziemniaki po szwedzku tak zwane „ Hasselback potatoes ” coraz częściej pojawiają się na naszych stołach. I wcale się nie dziwię. Są banalnie proste, a przy tym
Passion of CookingDzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale
Kulinarna PatilogiaKorzystamy z dobrodziejstw jakie podarowała nam jesień i dziś po raz kolejny u nas w roli głównej dynia. Tym razem w towarzystwie słodko- kwaśnych buraków i
Symfonia Smakówodmiana melona – nadają się zarówno pomarańczowe jak i żółte) i prawdziwej szynki parmeńskiej. Słodycz i słoność w jednym – wydaje się banalne, a jest wspaniałe. Niektórzy do tej przystawki podają jeszcze ocet balsamiczny – ja wolę najprostszą wersję. dojrzałe pomidory malinowe, mozzarella w kulce, liście bazylii, dobrej jakości oliwa, sól i pieprz – opcjonalnie – oliwki Sałatka caprese(...)się nie obgotowuje, sos przygotowuje się błyskawicznie, a beszamel zastępuje się gotowanymi jajkami i szynką. Zaczynamy od ugotowania i obrania jajek na twardo (warto włożyć je po ugotowaniu do zimnej wody, aż ostygną). W dużym garnku rozgrzewamy na dnie oliwę i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso mielone i przesmażamy, aż będzie brązowe. Dolewamy wino
Poezja smakuSzparagi w sosie holenderskim i jajeczkiem po benedyktyńsku to klasyczne, pyszne danie którym zachwyca się nie jedna osoba. Łagodność szparagów, w połączeniu z delikatnym jajkiem, z
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny
W Mojej Kuchni LubięSylwestrowa sałatka z kurczakiem No to święta już za nami , a przed nami sylwestrowe zabawy , niektórzy wychodzą inni zostają w domu , sami lub ze znajomymi , tak
Ogrodnik w podróżyPożywna sałatka pełna witamin. Z pełnoziarnistym pieczywem lub bagietką stanowi lekkie danie główne Składniki 2 filety z piersi kurczaka ( po ok. 20 dag ) 1 średni ananas
R'n'G KitchenSałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania
Kuchnia z widokiem na ogródwymieszania ze sobą odpowiednich składników i doprawienia całości. Tak przygotowaną sałatkę możecie przygotować praktycznie zawsze i nawet jak zaskoczy Was niezapowiedziana wizyta znajomych, szybko i bez problemów przygotujecie tą przystawkę. Zazwyczaj w domu w spiżarni mamy zarówno fasolę, kukurydzę i jajka, więc nie będzie problemów z przygotowaniem tego dania. Idealnie będzie pasowała podana ze świeżą bagietką, a jeśli(...)zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Warto wiedzieć: Po ugotowaniu jajek odlewamy gorącą wodę i zalewamy je zimną wodą aby zakończyć proces gotowania. Smacznego! Artykuł Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Następny w kolejce był tatar z tuńczyka z kaparami podany z marynowanym w pomarańczowym soku koprem włoskim i świeżą kolendrą. Do tego bagietka francuska bagietka na gryczanym zakwasie. Z przystawek mogliśmy jeszcze skosztować roladek z bakłażana na ciepło z pysznym kozim serem w środku, podanych z rukolą i koktajlowymi pomidorkami. Następnie podano nam małże z sosie pomidorowym oraz smażone(...)mnie miłym zaskoczeniem. Po miejscu znajdującym się w pasażu hotelowym i wyglądającym jak sklep z winami nie spodziewałam się dobrego jedzenia i ciepłej atmosfery. Liczyłam raczej na małe zimne przekąski, więc tym bardziej wieczór był miły. La Vinotheque Wine Bar Warszawa, ul. Grzybowska 61 Godziny otwarcia: Poniedziałek - sobota 12.00 - 23.00 Niedziela
Kulinarne przygody GatityW tym tygodniu też tak macie? No jakaś tragedia ze wstawaniem i wyrobieniem się do pracy na 14tą! No i co? Pierogi miały być, wyszły paszteciki
R'n'G Kitchenoraz ogórkami. Również czarnuszka na cieście dawała bardzo interesujący posmak i trochę żałuję, że nie posypałam nią wszystkich koszyczków. Takie koszyczki prezentują się świetnie, nie są zapychające, idealne na przystawkę, sprawdzą się również doskonale na Wielkanocnym stole:) Podaję proporcje z jakich ja przygotowałam koszyczki. Nadzienia mi co prawda troszkę zostało, więc albo zmniejszamy ilość jajek do 3, a szynkę redukujemy(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W reszcie kółek wycinamy kieliszkiem mniejsze kółko. Na pełne kółko kładziemy to z dziurką, lekko dociskamy (możemy wcześniej lekko zwilżyć brzeg palcem zamoczonym w zimnej wodzie). Resztki ciasta łączymy, cienko wałkujemy i wykrawamy dodatkowe kółeczka. Środek naszych koszyczków nakłuwamy 2-3 razy widelcem. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Brzegi posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Smaki Na TalerzuRoladki przygotowane w ten sposób ładnie się prezentują i są smaczne. Przygotowałam je na święta, bardzo wszystkim smakowały. Z powodzeniem możemy je przygotować na różne imprezy
Bajeczna KuchniaWitajcie Kochani. Dziś mam dla Was świetny przepis na wiosenny chłodnik. Jest orzeźwiający, kremowy i przede wszystkim pyszny! Idealny nie tylko na upały
Rozpustne gotowanieskładniki: 2000 g ogórków gruntowych 3 – 4 cebule 310 g cukru 300 ml octu 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki gorczycy 2 łyżeczki słodkiej papryki 2
Domowy Smak Jedzenia