Niedawno nawiązałam współpracę ze sklepem internetowym anielskieprzysmaki.pl . Sklep ten oferuje szeroki wachlarz słodkich przetworów - miodów, dżemów / musów / konfitur, syropów, soków... Do testowania wybrałam: miód z cynamonem ; miód leśny ; syrop klonowy ; syrop pigwowy . Każdy z produktów był zapakowany oddzielnie i dokładnie - dotarły do mnie bez szwanku i bardzo szybko. Nie mogę się doczekać, kiedy ich wypróbuję! Na pewno podzielę się
chili & sugarcoś w ten deseń :) I cały rok mogłyby być też pyszne, letnie owoce. Najlepsze z najlepszych! Czekam na nie cały rok! Staram się zawsze trochę zamrozić czy zrobić przetwory, aby zatrzymać choć część tego lata :) Dzisiaj zapraszam na muffinki z malinami. Pyszne w swojej prostocie, nic dodać, nic ująć. Upieczone w ramach Lubelskiego Kociołka razem z: Miętową Kuchnią
chili & sugarmożecie użyć innych ulubionych owoców lub posypać je orzechami/wiórkami kokosowymi/suszonymi owocami. *dostałam od cioci maaasę brzoskwiń. A tato wczoraj przywiózł jeszcze więcej malin. Tak więc to nie koniec przetworów w tym roku :) Przepisy już niedługo :) BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ Z BRZOSKWINIAMI inspiracja - Moje Wypieki // foremka 18x18cm lub nieco większa (np.16x26cm lub 20x20cm) ~100g (1/2 szklanki) kaszy jaglanej ~szklanka wody/mleka
chili & sugarJedynym ograniczeniem była jedynie wyobraźnia gospodyń domowych. A zwykle ta wyobraźnia była właściwie nieograniczona. Dlatego też tak wiele fajnych rzeczy przetrwało do dzisiaj. Jak na przykład właśnie te mięsne przetwory w słoikach. Ja byłem wówczas dzieckiem dlatego dopiero teraz, patrząc z perspektywy czasu, mogę docenić niezwykłą żonglerkę kulinarną swojej mamy i innych gospodyń domowych. Dodatkowo kulinarne wspomnienia minionych lat pozwala
Marder&Marder Manufactureniedawna zawsze przygotowuję chilli con carne, powstała dzięki temu taka oto wariacja. To połączenie wyjątkowo prostego dania, jakim jest meksykańskie chilli z mięsem i chyba najbardziej słowiańskiego ze wszystkich przetworów. Efekt jest zaskakująco pozytywny. 0,5kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 duże pomidory 1 duża cebula 4 ząbki czosnku łyżeczka kminu rzymskiego pół torebki słodkiej papryki w proszku dwie łyżki
Kuchenna Kontrrewolucyanasze ręce nie będą się ślizgać po nich i z łatwością go odkręcimy. Jest to sprawdzony sposób, warto o nim pamiętać gdy mamy problem z otwarciem naszych przetworów. Tak samo postępujemy gdy chcemy dokładnie, mocno zakręcić słoiki typu twist. Tutaj znajdziesz jeszcze kilka sposobów na otwarcie słoików : Pozdrawiam gorąco
Przepisy i porady kulinarneprzelać przez czystą ściereczkę i wlać syrop do wyparzonej butelki. Przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Można też syrop ponownie zagotować i zamknąć na gorąco w słoiczkach jak przetwory. Inspiracja: Zakątek Rozkoszy Kulinarnych
Kto ugości moich gości?właśnie teraz. Tort przygotowałam na bazie jogurtu greckiego i mleka, dzięki czemu jest lekki i mniej kaloryczny, a ponadto bogaty w witaminy i wapń! Zachęcam! „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego spożywaj je każdego dnia, na dowolny posiłek!" SKŁADNIKI: MASA
SMYKWKUCHNIwstaw do piekarnika. Susz kożuch około 20-30 minut . Ostrożnie wyjmij go z formy w mniejszych kawałeczkach, pomagając sobie nożem. Udekoruj kożuchami risotto. Gotowe! Smacznego! „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego pijmy mleko, gdyż wzmacnia ono naszą naturalną odporność, buduje mocne
Słodko-Słony Świat Ilonytrzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam żadnej okazji na zjedzenie choć garstki. Sposobów na wykorzystanie truskawek jest wiele, od jedzenia ich tak po prostu, po ciasta, sałatki, przetwory, kompoty i wiele innych po różnego typu koktajle, na który dzisiaj podam Wam mój pomysł :) Składniki: 500 g truskawek 2 owoce kiwi 300 ml mleka, może być roślinne (ja użyłam mleka
Taste Of My Dayrację? Wciąż nie do końca wiadomo kto! Lekarze jednak nadal częściej zalecają picie mleka! Najlepiej jest zachować rozsądek i umiar oraz zaufać własnemu organizmowi. MLEKO Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego wspierają funkcjonowanie układu odpornościowego, pomagają walczyć z uczuciem zmęczenia, a także dodają energii
Ostra na Słodkoograniczony wpływ, ale na pewno możemy kontrolować to, co trafia na nasz talerz. Jednym z produktów, któremu przypisuje się negatywny wpływ na stan cery jest mleko krowie i jego przetwory (oczywiście mowa tutaj o jedzeniu, nie użytku zewnętrznym). Dlaczego tak się dzieje? Czynników mających na to wpływ jest kilka, z czego najważniejszy to... IGF-1. Mleko a insulinopodobny czynnik wzrostu
Powiedz dietom nieJako dodatek do obiadu zazwyczaj przyrządzam surówkę ze świeżych warzyw (głównie w okresie letnim), a w zimie oczywiście korzystam ze swoich zapasów zimowych w postaci przetworów. Często jednak na talerzu, w towarzystwie ziemniaczków i mięsa znajduje się pyszna kapusta zasmażana. Tradycyjnie w przecierze pomidorowym. Dziś jednak nieco zmodyfikowałam ten przepis. Składniki: 1 mała główka kapusty ½ szklanki soku buraczanego ½ szklanki śmietany
Tradycyjna Kuchniastronie przysmaki.pl który otrzymałam jakiś czas temu do testowania Na początek trochę o samym tuńczyku i producencie: Znak towarowy AS do MAR słynie z wysokiej jakości ekskluzywnych przetworów rybnych, w szczególności tuńczyków i sardynek. Marka należy do firmy COFACO AÇORES, która posiada swe zakłady przetwórcze na wyspach archipelagu Azorów na środku Oceanu Atlantyckiego. Wody opływające
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiodu akacjowego; do wytworzenia 100g powideł używa się 300g owoców. Powidła nie zawierają dodatku cukru, pektyn ani konserwantów. Moja opinia: Nie wiem jak wy, ale mam słabość do wiśniowych przetworów. Do tego słodzone miodem, bez dodatku cukry i konserwantów! Te powidła skradły moje serce! Smakowo jak najbardziej trafiły w mój gust. Były gęste czym odróżniły się od sklepowych dżemów nisko
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość