przetwory - 15331 przepisów (strona:471/1023)

Jadalne prezenty: domowa sól ziołowa (+ gotowe etykiety na słoiki) 168

pojemniczka na przyprawy. Słoiczki lub pojemniczki na przyprawy możecie kupić w sklepie (to koszt 1-5 zł za sztukę). Ja zawsze staram się zachowywać ładne słoiki po różnych przetworach, dlatego mnie opakowanie moich mieszanek soli nie kosztowało nic. Wybrałam małe, ale szerokie słoiczki o złotych zakrętkach, które według mnie ładnie wyglądają i są wygodne w użyciu. Na końcu nakleiłam

Chilli Czosnek i Oliwa
Dżem z Rabarbaru z Imbirem 215

gotowała. Następnie słoiczki układam do góry dnem i pozostawiam do wystygnięcia. Dżem z rabarbaru z imbirem jest gotowy, jeżeli słoiczki dobrze złapały to możemy go przechowywać latami. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Domowy Dżem Truskawkowy 100% Naturalny 210

woda się nie gotowała. Następnie słoiczki układam do góry dnem i pozostawiam do wystygnięcia. Dżem truskawkowy jest gotowy, jeżeli słoiczki dobrze złapały to możemy go przechowywać latami. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Dżem Truskawkowy z Rabarbarem 174

gotowała. Następnie słoiczki układam do góry dnem i pozostawiam do wystygnięcia. Dżem truskawkowy z rabarbarem jest gotowy, jeżeli słoiczki dobrze złapały to możemy go przechowywać latami. Życzę udanych przetworów i smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Paola dania dla dzieci 186

Twoje dzieci też bardzo lubią i chętnie jedzą dania na słodko, z dodatkiem syropów, konfitur i ze świeżymi owocami, ty niestety masz jednak za mało czasu na przygotowywanie domowych przetworów. Możesz za to korzystać z pysznych, aromatycznych i pełnych smaku syropów owocowych Paola. Nie zawierają sztucznych składników ani konserwantów. Jest w czym wybierać –można je kupić w wielu różnych smakach

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowy ocet jabłkowy 203

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Ocet jabłkowy można łatwo przygotować samemu w domu. Jest dużo zdrowszy niż ocet spirytusowy i dużo tańszy niż kupny ocet …

My Blueberry Corner
Kolorowa galaretka z szynką z indyka 220

wyrobów, które będą jak najlepszej jakości. Czytam etykiety, sprawdzam ile dany produkt zawiera mięsa,a  ile dodatków, zwłaszcza tych, które są zbędne. Nie kupuję szynek, kiełbas, czy innych przetworów, które w swoim składzie mają śladową ilość mięsa. Wolę mniej, a zdrowiej. Dlatego też, kiedy otrzymałam od firmy Konspol propozycję przygotowania wpisu sponsorowanego, to nie zastanawiałam się wiele. Te produkty

Codzienna kuchnia niecodzienna
Drożdżowe ślimaczki chałwowe 209

ciast drożdżowych   150g cukru  2 całe jajka + 1 żółtko - 1 białko zostawić do smarowania drożdżówek przed pieczeniem szczypta soli   słoik 300ml gęstego dżemu śliwkowego - przetwór własny cukier perlisty - do posypania po wierzchu przed pieczeniem Do garnuszka włożyć chałwę, zalać mlekiem i podgrzać na wolnym ogniu, często mieszając, do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić z palnika do przestudzenia

Grunt to przepis!
gulasz z kiełbasą i warzywami 196

rozmrażać), a w koszyku były świeże warzywa (ziemniaki, marchew), które są chyba w każdej kuchni, a u nas na bieżąco są uzupełniane. Do przygotowania gulaszu wykorzystałam również moje zimowe przetwory: ogórki kiszone i domowy ketchup. Niby proste, dosyć skromne danie, ale bardzo smaczne! Gulasze to jednogarnkowe dania, które właściwie robią się same, no prawie same Polecam też: – pikantny gulasz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffinki z powidłami śliwkowymi 179

zawartość miski z mąką. Voila! Już prawie gotowe. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Do silikonowych foremek nakładamy na przemian ciasto, łyżeczkę powideł i znowu ciasto. Tworzymy iglo, dla naszych przetworów. Pieczemy przez około 25-30 min, gdy muffinki popękają, a z ich środka wydobywać się będą pyszne powidła, będziecie jeść je oczami SMACZNEGO Ania i Marcin

Ania i Marcin gotują
Marmolada szwarcwaldzka 139

Czas wakacji to nie tylko słodkie lenistwo, ale także wzmożony okres, w którym robimy przetwory na zimę. Często szukamy więc inspiracji, bo jednak mimo sprawdzonych receptur chcielibyśmy spróbować czegoś nowego. A więc voilà! Wszyscy zapewne znamy „szwarcwaldzkie” przysmaki: tort, pavlową, serniki, babeczki, tartaletki itp. A co powiecie na szwarcwaldzką marmoladę? Do tego wzbogaconą o dodatek likieru amaretto? Brzmi zachęcająco? Marmolada

MyCookBook.pl
Ciasto czekoladowe z cukinią 158

Jako, że w tym roku cukinia na działce moich rodziców wyjątkowo obrodziła, postanowiłam (prócz przetworów na zimę) wykorzystać ją także do upieczenia ciasta. Było to moje pierwsze „warzywne” ciasto, ale na pewno nie ostatnie. Całej rodzinie tak bardzo przypadł do gustu jego smak, że pewnie zdążę je zrobić w tym roku jeszcze kilka razy :) W cieście w ogóle nie czuć

MyCookBook.pl
Puree z dyni 140

Dynia jak wiadomo ma nieskończenie wiele zastosowań. Może być składnikiem ciast, deserów, przetworów, zup, czy dań głównych. Często jednak przepisy „wymagają” od nas użycia już gotowego puree z dyni (co nie oszukujmy się: bardzo przyspiesza proces pieczenia, czy gotowania). Dlatego też chciałam zachęcić Was do zrobienia takiego domowego puree, które odpowiednio zapasteryzowane może stać w piwnicy (lub spiżarni) przez wiele

MyCookBook.pl
Paprykowy pasztet z zielonej soczewicy 184

takie pasztety (choć jakoś mi dziwnie nazywać je pasztetami) są zdrowe, pożywne i mają wysoką zawartość białka. Myślę, że zasmakuje tym, którzy nie jadają lub unikają mięsa i jego przetworów. Może Wy znajdziecie jakąś sensowną nazwę dla tego pasztetu

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania