przetwory - 14998 przepisów (strona:169/1000)

Świąteczny likier Egg Nog 32

Egg nog jest rodzajem świątecznego likieru na bazie surowych żółtek jaj kurzych (ewentualnie całych jaj) i mleka z dodatkiem wanilii, cynamonu, miodu oraz świeżo startej gałki

Marder&Marder Manufacture
Jak pojemniki GN ułatwiają przygotowanie dań w gastronomii? 30

Współczesna gastronomia wymaga nie tylko umiejętności kulinarnej, ale również efektywnego zarządzania czasem i zasobami. Właśnie w tym kontekście pojemniki GN stają się nieocenionym narzędziem dla wielu

Marder&Marder Manufacture
Fasolka szparagowa z cytrynową kruszonką 59

Niby zwykła fasolka szparagowa. Każdy potrafi taką zrobić więc jakikolwiek przepis na nią zapewne jest zbędny. Ale nie, wcale nie taka zwykła, bo z cytrynową kruszonką

Marder&Marder Manufacture
Syrop z pigwy 101

Pigwa to fajny jesienny owoc. Ładnie wygląda, pięknie pachnie i można ją przetwarzać na wiele sposobów. W minionych latach robiliśmy dżem z pigwy, nalewkę z pigwy

Marder&Marder Manufacture
Pszenno-żytni chleb z wędzoną papryką 42

Dawniej nie przepadałem za takimi chlebami z formy. Skórka za miękka, kształt przerośniętego klocka lego, taki dobry w sam raz dla emerytów. Liczył się tylko klasyczny

Marder&Marder Manufacture
Żywność w zapasie, czyli dlaczego warto to robić? 40

razu, że ciężko się pochorujemy czy będzie to nasz ostatni posiłek w życiu. Producenci żywności mają obowiązek ustalania terminu ważności danego produktu. Wszelkie konserwy, sosy, dania gotowe czy przetwory możemy przechowywać od roku do pięciu lat. Jeżeli mówimy o napojach, sokach wszelkiej maści i rodzaju, słodycze czy szeroko rozumiane przekąski to ich termin przydatności do spożycia jest z pewnością krótszy(...)oryginalnych opakowaniach, które w żaden sposób nie są uszkodzone. Sól, cukier a także miód również są wartościowe a przy okazji długowieczne. Do długiego przechowywania nadają się też wekowane, kiszone przetwory. Woda w zapasie W powiedzeniu, że nie ma wody, nie ma życia, jest zawarta najprawdziwsza prawda. Otóż, bez dostępu do wody, my, czyli osobniki ludzkie, możemy przeżyć maksymalnie… pięć

ProstePesto.pl
Nalewka z pigwy 32

Jesień to sporo sezonowych przepisów. Ogólnie nie znoszę jesieni, to najgorsza pora roku. Kiedyś, gdy klimat nie szalał, może i całkiem ładnie wyglądała. Ale obecnie, w

Marder&Marder Manufacture
Zupa z pieczonej dyni 36

Jeśli śledzicie regularnie mojego bloga, to doskonale wiecie, że jestem fanem zup wszelakich. Po prostu uwielbiam zupy. Zresztą nawet jak niezbyt regularnie śledzicie, to pewnie też

Marder&Marder Manufacture
Jak obrać i pokroić dynię? 44

sprzedaży możesz spotkać dynię makaronową. Wystarczy, że ugotujesz ją w całości, a następnie przekroisz na pół i wyjmiesz nitkowaty miąższ – do złudzenia przypominający spaghetti . Przed zimą warto przygotować również przetwory z tego zdrowego warzywa. Możesz przyszykować dżem lub ketchup z dyni, blendując jej większe fragmenty, jak również zamarynować warzywo pokrojone w 2-centymetrową kostkę i umieszczając je w zalewie. Dynia(...)sezonowe warzywo, z którego możesz przyrządzić niezwykle zróżnicowane – a przy tym zdrowe dania. Choć krojenie (zwłaszcza dużych) egzemplarzy wymaga nieco siły, stworzone z jej użyciem potrawy czy przetwory będą prawdziwą ucztą dla podniebienia, uprzyjemniając Ci niejeden jesienny czy zimowy dzień. Artykuł Jak obrać i pokroić dynię? pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Kruche ciasto ze śliwkami 42

Lubujemy się w prostych ciastach więc pod koniec lata czy na początku jesieni nie mogło zabraknąć ciasta ze śliwkami. To proste ciasto, w zasadzie żadna większa

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania