Faszerowane warzywa są ciekawym pomysłem na letni obiad. Klasyką jest papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Mięso z nadzienia jest wyjątkowo wilgotne, ponieważ cały czas zbiera
Poezja smakuUwielbiam pachnące, soczyste, papierówki. Najlepsze do jedzenia są te zebrane pod drzewem, lekko obite i bardzo kruche. Na przetwory najlepsze są papierówki dojrzałe, bardzo jasne, prawie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFasolkę szparagową zajadamy w sezonie w dużych ilościach i w różnych kombinacjach, bo niestety ze słoika już nie smakuje tak samo. Zapiekana fasolka należy do moich
Delicious TitbitsZupa pomidorowa już się od jakiegoś czasu prosiła :) - doczekała się swojej kolejki. Chciałabym przedstawić Wam, jeden z moich pomysłów na klasyczną pomidorówkę. Jej słodycz
Smaki EdytyTego kurczaka moja córka skwitowała takimi słowy: "Czuć, że zdrowy". To wyjaśnia jaki smak taki kurczak ma;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyNie samymi słodkościami się żyję więc tym razem będzie kurczaczek :) i to grillowany .Pyszne , aromatyczne mięsko , wszystkim smakowało i jego grillowanie nie zajmuje dużo czasu. Należy
Słodkości i nie tylkoUsłyszeli, że wegetarianka. Zmierzyli przepełnionym pogardą wzrokiem i poczęli szeptać między sobą. Widziała, ale udawała, że nie widzi. Złożyła zamówienie, a gdy jej danie postawiono na
W kuchni Karmel-itkiTak właśnie wyglądał wczoraj nasz obiad. Proste dania smakują najlepiej. W roli głównej- makaron. U mnie w wersji tricolore. Sam w sobie jest pyszny, nie potrzeba
Mango PapajaPrzy porannej kawie sprawdzam skrzynkę i odpisuje na maile. Dziś zajrzałam też na jakże popularny portal o wszystkim i o niczym Onet. Nie mówię, że jest
Słodka sielankaDziś mam dla Was bardzo łatwy i szybki w wykonaniu deser. Wystarczy słoik nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego, kilka truskawek i opakowanie ciasta francuskiego. Składniki
Pasja SmakuJakiś czas temu oburzony ANONIMOWY zarzucił mi brak kulinarnej wiedzy. Że niby nie wiem z czego się oryginalne kisz lotaryński robi. Ponadto dowiedziałam się, że karmienie
bastalenaNowy pomysł. W założeniu będę stosować do smażonego drobiu i ryb. Ponieważ jabłka dodaję do wielu potraw i wiem , że doskonale się sprawdzają jako ,, wzmaczniacz ,,smaku
Buniabaje w kuchniJak ja dawno kurek nie jadłam. Aż tu w tym roku, mam ich pod dostatkiem ! UWIELBIAM !Zapytacie pewnie, czemu w moim risotto nie ma białego wina
kolorowotorcikowoAnanas.... echh. Osobiście uwielbiam w każdym wydaniu! Ananas ma specyficzny smak, jeśli ktoś nie do końca go akceptuje. Ja proponuję go upiec. Po upieczeniu bez dodatku
Blondynka GotujeŻarłoczek może pochłonąć michę samego, ugotowanego bobu. Zjada go najchętniej z bułką tartą, ale mnie taka opcja zupełnie nie pasuje. Nie lubię skórki i jeśli już
Smaczna Pyza