Prosta i smaczna warzywno-serowa przekąska.Składniki:cukiniaoliwa z oliwekser brie lub camembertsuszone pomidoryświeża bazyliaCukinię umyć i pokroić wzdłuż na cienkie pasy, nie obierając ze skórki
wyzwania kuchenneNajbardziej znana sałatka z serem feta, jadana na całym świecie. Bardzo smaczny dodatek do dań z grilla.Składniki na 2 duże porcje:ogórek zielony2 pomidorypapryka żółtacebula
wyzwania kuchenneDrożdżowe bagietki z białej mąki. Bardzo delikatne dzięki dodatkowi mleka i masła.Składniki na 3 sztuki:3,5 szklanki mąki pszennej25 g drożdży świeżychłyżka soli morskiejłyżeczka
wyzwania kuchenneSmaczne i szybkie połączenie warzyw z wędzonym łososiem i winegretem z dodatkiem czosnku.Składniki na 2 porcje:150 g wędzonego łososiamix sałatgarść kaparów2 pomidoryogórek zielonyna sos
wyzwania kuchenneSzybka sałatka z tuńczykiem i jajkami, która sprawdzi się zarówno jako lekki obiad lub smaczna kolacja.Składniki na 2 porcje:puszka tuńczyka w sosie własnym3 jajkasałata10
wyzwania kuchenneMało skomplikowane, a pyszne. Jajka zapiekane w kokilkach z szynką, serem, pomidorkami i szczypiorkiem - ciekawa propozycja na proste śniadanie na ciepło.Składniki na 2 porcje:2
wyzwania kuchenneTa efektowna sałatka to ciekawe i sprawdzone zestawienie smaków: gruszka, ser pleśniowy gorgonzola i orzechy włoskie. Całość skropiona pysznym dressingiem z dodatkiem miodu.Składniki na porcję
wyzwania kuchenneSmaczna pasta z białego sera, rzodkiewki i szczypiorku - idealna do chleba lub krakersów.Składniki:250 g twarogu10 rzodkiewekpęczek szczypiorku3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany2-3 łyżeczki
wyzwania kuchenneKlasyczna bliskowschodnia wegetariańska przekąska z ciecierzycy. Zawiera tahini, czyli masło sezamowe, które można kupić w sklepach ze zdrową żywnością lub zrobić samemu.Składniki:400 g ciecierzycy
wyzwania kuchenneChrupiące małe koperty z ciasta francuskiego wypełnione serem camembert i suszoną żurawiną, podane z miodem z tymiankiem. Smakują prosto po wyjęciu z piekarnika, jak i na
wyzwania kuchenneProsta przekąska lub danie wegetariańskie z ciasta francuskiego, którego farsz stanowi podsmażony z czosnkiem szpinak i kawałki sera feta.Składniki:płat ciasta francuskiego3 ząbki czosnku250 g
wyzwania kuchenneRosyjskie drożdżowe placuszki z dodatkiem mąki gryczanej. Podawane z kwaśną śmietaną, kawałkiem wędzonego łososia i koperkiem.Składniki:szklanka mąki pszennejszklanka mąki gryczanej2 jajka20 g świeżych drożdży1
wyzwania kuchenneArabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw.Składniki:bakłażan1 łyżka pasty tahini1 łyżeczka oliwyząbek
wyzwania kuchenneKlasyczne kremowe risotto szafranowe o pięknym, żółtym kolorze dzięki dodatkowi najdroższej przyprawy świata. Podawane samodzielnie lub jako dodatek do głównego dania.Składniki na 3 porcje:200
wyzwania kuchenneProsta w wykonaniu toskańska sałatka z pomidorów i chleba, przyprawiona oliwą i octem z czerwonego wina. Świetna nie tylko na upały.Składniki:kilka pomidorów różnego rodzaju2
wyzwania kuchenne