Tyle ostatnio pojawiło się wpisów odnośnie dań dalekowschodnich, więc postanowiłam, że opiszę coś, można powiedzieć z naszego, europejskiego podwórka, krótko - kuchnia francuska!. Dzisiaj
Zainspiruj się kuchniąWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Doskonałe bułeczki z dodatkiem twarożku wiejskiego. Bardzo puszyste, mięciutkie w środku. Najlepsze w dniu pieczenia, polecam. Post Bułki pszenne
Marta GotujeZupa z żółtą fasolką szparagowąSkładniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4
Moja smaczna kuchniaWitajcie (: Nastało lekkie ochłodzenie, ale nas to w sumie bardzo cieszy, bo po tylu upalnych dniach przyda nam się troszkę ochłonąć! Dzisiejszy wpis poświęcony jest deserkowi
Symfonia SmakówSzybki obiad do pracy z ulubionymi dodatkami - możecie je zamienić na inne lub dodać coś więcej. Smacznego! Składniki: 3 gniazda makaronu wstążki kilka plastrów salami ok
Pasja SmakuSkładniki: 4 porcje 100g półsłodkiej czekolady 1 łyżka masła 300ml śmietany 30% 250g borówek 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Śmietanę ubić na gęstą masę. Czekoladę stopić, zdjąć
Gorący kąsekDrink dla prawdziwych smakoszy whiskey z kwaskową nutą. Jego pochodzenie sięga roku 1870 i co najdziwniejsze nie pochodzi z Nowego Jorku, a z Chicago. Twórcą
Smaki EdytyKanapek nie jadam zbyt często, ale jak już zjem - to porządnie ;)A co wybieram zazwyczaj do smarowania pieczywa ? Zazwyczaj masło, lecz bywa i tak, że używam
kolorowotorcikowoPodczas grzybobrania zbieram przeważnie różne gatunki jadalnych grzybów. Zależy w jakim lesie jestem i co akurat rośnie, na co trafię. Czasami do koszyka włożę kilka sztuk
Smaczna PyzaPYSZNA, WYKWINTNA I NIETUZINKOWA! KONIECZNIE ZRÓBCIE! SKŁADNIKI: - 5-6 szt. pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych - 3 łyżki cieciorki - 4 oliwki zielone - 1/3 papryki czerwonej - 1 dojrzała
SMYKWKUCHNIW paczuszce schowana gdzieś w kącie szafy, zerka niepewnie i szuka uznania. Na próżno?Kasza, w czasach królów i rycerzy podstawowy składnik diety Polaków, przez
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj, po wyczerpującym, całym dniu spędzonym na przedświątecznych zakupach, jestem tak zmęczona, że dziś zrobiłam obiad dla leniwych i zmęczonych... :) Wiem, że dzieci na
Zainspiruj się kuchniąNadszedł już prawie półmetek do świąt, więc trzeba rozpocząć produkcje ciasteczek. Uwielbiam czas tych wszystkich przygotowań, wprowadzają nas w urok świąt, zapach korzennych przypraw
Zainspiruj się kuchniąDzisiaj postanowiłam przetestowac tytułowe naczynie "Tagin", jest ono używane w kuchni Marokańskiej, mięso które powinno w nim się przyrządzać, to jagnięcina lub baranina. Mięsa
Zainspiruj się kuchniąWitam, was drodzy czytelnicy. Wracam do pisania po długiej przerwie, otóż powiększyła mi się rodzina i spełniam się w roli młodej matki, a
Zainspiruj się kuchnią