Myślę, że chyba każdy z nas wie o tym, że makaron domowy smakuje o niebo lepiej niż ten kupny. W moim domu, gdy byłam młodsza, jadło
W mojej holenderskiej kuchniJajka to fantastyczny pomysł na danie o każdej porze dnia. Ten rodzaj nabiału można przygotować na wiele sposobów, i za każdym razem i w każdej postaci
W mojej holenderskiej kuchniKażdy miłośnik włoskiej kuchni zna zielony sos pesto. Ten fantastyczny sos wywodzi się z Genui, a swój kolor zawdzięcza świeżym listkom aromatycznej bazylii. Pesto można
W mojej holenderskiej kuchniMoelleux au chocolat, również znany pod wdzięczną nazwą "czekoladowa lawa", to deser, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom czekolady. Ciasteczko z ciepłym, płynnym, czekoladowym
W mojej holenderskiej kuchniGdy byłam małą dziewczynką, mama w każdy weekend piekła ciasto. Wydaje mi się zresztą, że działo się tak w większości typowych polskich domów. Ciasto było czymś
W mojej holenderskiej kuchniW zeszłym tygodniu wybraliśmy się z mężem na mały rekonesans po sklepach meblowych. A jak wiadomo nawet samo chodzenie i oglądanie już męczy. Postanowiliśmy więc, że
W mojej holenderskiej kuchniPamiętam, że kiedyś pierogami można mnie było wygonić z domu. Dziś jednak wściekam się za nimi, i gdyby nie to, że są dość pracochłonne w przygotowaniu
W mojej holenderskiej kuchniDziś propozycja na szybkie i pyszne śniadanko/drugie śniadanko/lunch lub po prostu przekąskę w ciągu dnia. Bez dziwnych urozmaiceń i niezwykłych składników. Każdy może
W mojej holenderskiej kuchniMoja przygoda z kuchnią japońską zaczęła się kilka lat temu podczas letnich wakacji. Spędzaliśmy je z mężem w resorcie typu all inclusive. Na jego terenie znajdowało
W mojej holenderskiej kuchniPapryki to mi na pewno nikt w tym domu nie zje. Chłopaki nie lubią i już. Żarłoczek czasami zje w postaci leczo albo kiedy przemycę jej
Smaczna PyzaEksperymentując z lekko zdrowszymi zamiennikami tradycyjnych ciast i ciasteczek dochodzę do wniosku, że mąka wcale nie musi znajdować się na liście składników
sama złodyczZakończyłam ogórkowe przetwory a teraz czas na cukinię. Włożyłam już sałatkę z cukinii a teraz produkuje keczup. W tamtym roku zrobiłam pierwszy raz jedną
Monia miesza i gotujePrzepyszny, kremowy i rozpływający się w ustach krem z młodej marchwi, podany z awokado, pistacjami i olejem sezamowym. Przepyszny! Nieziemski! ;-))) SKŁADNIKI: - 3 młode marchewki - 1/2
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garść świeżej pietruszki puszka pomidorów ( ja używam całych
Niezły MłynekZnakomity, słodko-kwaśny dodatek do pieczonych mięs czy ryb. Podałam go w towarzystwie sznycli z szynki wieprzowej, ryżu jaśminowego i surówki z kapusty z winegretem. Składniki
Czerwień i błękit