przepis - 33114 przepisów (strona:569/2208)

BANANOWIEC 204

Ciasto bananowiec to smak mojego dzieciństwa, wspomnienie wakacji właśnie latem mama najczęściej robiła to ciasto. O ile dobrze pamiętam było to jedno z pierwszych ciast które

RAROSSA
JABŁECZNIK NA ZIMNO 247

Inna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości

RAROSSA
GRUSZKI W OCCIE 189

Składniki: 1 kg gruszek sok z 1 cytryny                                    

RAROSSA
PIERNIK 224

Piernik upieczony z przypraw które się samemu komponuje ma niepowtarzalny mocny aromat ponieważ przyprawy są świeżo mielone. Piernik robi się bardzo szybko, no i ten zapach

RAROSSA
TORT PRAGA 228

Przysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i

RAROSSA
CIASTO Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI 204

Sezon na gruszki w pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie

RAROSSA
KROKIETY ZIEMNIACZANE 242

Krokiety ziemniaczane w złocistej chrupiącej panierce, ja najbardziej lubię gorące prosto z patelnie z keczupem. Szybki prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu. 0

RAROSSA
KOKOSANKI 219

Smaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku,  i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie

RAROSSA
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM 196

Dzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie  robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów

RAROSSA
CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO 320

Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki

RAROSSA
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 477

                               Ciasto stare jak świat, zastanawiam się jak nazywało się przed

RAROSSA
PIEROGI RUSKIE 193

Pierogi ruskie kryją w sobie zarumienioną cebulkę, biały ser oaz ziemniaki oczywiście wszystko odpowiednio przyprawione, czyli to co w polskiej kuchni najlepsze

RAROSSA
KREM BUDYNIOWY 227

Puszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki

RAROSSA
PRZYPRAWA KORZENNA DO PIERNIKA 204

Wigilia oraz Święta Bożego Narodzenia są tak niezwykłe że nagle nabieramy ochoty  aby przygotować wszystkie potrawy własnoręcznie:). Poczynając od pierogów, po przez rożnego rodzaju mięsa

RAROSSA
CIASTO CYTRUSOWE 238

                                                   

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania