BANANOWIEC 214Ciasto bananowiec to smak mojego dzieciństwa, wspomnienie wakacji właśnie latem mama najczęściej robiła to ciasto. O ile dobrze pamiętam było to jedno z pierwszych ciast które
RAROSSA
JABŁECZNIK NA ZIMNO 254Inna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości
RAROSSA
PIERNIK 235Piernik upieczony z przypraw które się samemu komponuje ma niepowtarzalny mocny aromat ponieważ przyprawy są świeżo mielone. Piernik robi się bardzo szybko, no i ten zapach
RAROSSA
TORT PRAGA 238Przysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i
RAROSSA
CIASTO Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI 209Sezon na gruszki w pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie
RAROSSA
KROKIETY ZIEMNIACZANE 250Krokiety ziemniaczane w złocistej chrupiącej panierce, ja najbardziej lubię gorące prosto z patelnie z keczupem. Szybki prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu. 0
RAROSSA
KOKOSANKI 230Smaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie
RAROSSA
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM 202Dzisiaj są u mnie pierogi takie same jakie robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów
RAROSSA
CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO 327Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki
RAROSSA
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 491Ciasto stare jak świat, zastanawiam się jak nazywało się przed
RAROSSA
PIEROGI RUSKIE 201Pierogi ruskie kryją w sobie zarumienioną cebulkę, biały ser oaz ziemniaki oczywiście wszystko odpowiednio przyprawione, czyli to co w polskiej kuchni najlepsze
RAROSSA
KREM BUDYNIOWY 234Puszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki 500ml mleka 3 łyżki mąki
RAROSSA
PRZYPRAWA KORZENNA DO PIERNIKA 233Wigilia oraz Święta Bożego Narodzenia są tak niezwykłe że nagle nabieramy ochoty aby przygotować wszystkie potrawy własnoręcznie:). Poczynając od pierogów, po przez rożnego rodzaju mięsa
RAROSSA