KREM BUDYNIOWY

KREM BUDYNIOWY

KREM BUDYNIOWY

Puszysty krem wykorzystywany przeważnie do karpatki świetnie też wygląda i smakuje w babeczkach, lub deserach. Idealny do dekorowania tortów. Składniki  500ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat *250 g masła Wykonanie Zagotować szklankę mleka, pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną wlać powoli na wrzące mleko i e... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

budyń, mąka, ciasto, cukier, krem, kakao, ciasto budyniowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, desery, tort, deser, torty, babeczki, karpatka, ciasto z masą budyniową, masa do babeczek, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto ucierane , ciasto z kawą

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.