Dziś zapraszam na smaczną i kolorową zapiekankę. Wyszła naprawdę pyszna i uważam, że to jedna z najlepszych zapiekanek jakie zrobiłam. Do zapiekanki użyłam wędzonego łososia od
Monia miesza i gotujeRozgrzewająca, lekko tajska zupa z ciecierzycą. Piękny zapach, dodatkowo niesamowicie pożywna. I zdrowa! Ostatnio gotowania właśnie takich potraw sprawia mi największą frajdę!Składniki: szklanka ciecierzycy z
Mango PapajaOszukanych wersji sałatki Cezar może być wiele. I tu pojawia się druga, bardzo podobna jednak wiele składników różni się, przede wszystkim ser. Polecam wypróbowanie tej, jak
Mango PapajaFasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę
Smaczna PyzaDietetyczne orzeźwienie, słodko- kwaśne, gaszące pragnienie, jednym słowem - IDEAŁ ;-) SKŁADNIKI: - 1/4 średniego arbuza schłodzonego w lodówce - koszyczek porzeczek czerwonych - 4 słodziki - 5 kostek lodu opcjonalnie - świeże
SMYKWKUCHNIKawy pić nie lubię, jednak ciasta z kawą owszem:)) Pokusiłam się ostatnio na ciasto prawie bez pieczenia, na herbatnikowym spodzie z masą kawowo-kukurydzianą. Całość pokrywa
Z miłości do słodkościTrochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :) Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie
Niezły MłynekPóki są trzeba korzystać... jeżyny bo o nich mowa.. tym razem w odsłonie muffinkowej. proste, szybkie babeczki z jeżynami, ale wy możecie dodać takie owoce
Bernika - moj kulinarny pamietnikWegetariański pasztet z cukinii? Czemu nie?! Pasztety warzywne to moja słabość, bardzo je lubię – na równi z tymi mięsnymi. Są świetne na kanapki. Dodatkowo, za
Poezja smakuGrillowane faszerowane piersi kurczaka, grillowane zielone szparagi i krojona sałatka caprese, idealnie smakują w letnim słońcu. Danie przygotowałam samodzielnie w Restauracji Oaza, gdzie zostałam zaproszona z
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZupy kremowe lubimy coraz bardziej. Są pożywne i według mnie mają bardziej wyrazisty smak od tradycyjnych. Dzisiaj proponuję sezonową ponieważ w ogródku nadal rosną młode cukinie
Ala piecze i gotuje"Nawet tak skromne warzywo może stać się przysmakiem, jeżeli przygotujemy je na francuski sposób. Niczym nieograniczona wyobraźnia Francuzów sprawia, że w ich kuchni można przyrządzić jajko
bastalenaMoje pierwsze w życiu warsztaty gotowania, rok 2007, Szkoła Gotowania Kamis w Hotelu Sheraton, śmiało mogę stwierdzić, że niezły ze mnie sushi maker ;) Uprzejmie dziękuję
Moja smaczna kuchniaCzemu ,, karbowanka,,? . Bo wiecznie mam problem z tym jak ten makaron właściwie się nazywa. Na polskich opakowaniach pisze karbowana wstążka. Na włoskich -Mafaldine- z tym, że
Buniabaje w kuchniGdy się jest głodnym to chce się szybkie danie :) takim szybkim daniem jest właśnie leczo. Można w zasadzie wrzucić do niego wszystko co się ma w
Słodkości i nie tylko