Moja przygoda z kuchnią japońską zaczęła się kilka lat temu podczas letnich wakacji. Spędzaliśmy je z mężem w resorcie typu all inclusive. Na jego terenie znajdowało
W mojej holenderskiej kuchniPapryki to mi na pewno nikt w tym domu nie zje. Chłopaki nie lubią i już. Żarłoczek czasami zje w postaci leczo albo kiedy przemycę jej
Smaczna PyzaEksperymentując z lekko zdrowszymi zamiennikami tradycyjnych ciast i ciasteczek dochodzę do wniosku, że mąka wcale nie musi znajdować się na liście składników
sama złodyczZakończyłam ogórkowe przetwory a teraz czas na cukinię. Włożyłam już sałatkę z cukinii a teraz produkuje keczup. W tamtym roku zrobiłam pierwszy raz jedną
Monia miesza i gotujePrzepyszny, kremowy i rozpływający się w ustach krem z młodej marchwi, podany z awokado, pistacjami i olejem sezamowym. Przepyszny! Nieziemski! ;-))) SKŁADNIKI: - 3 młode marchewki - 1/2
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 duża cukinia 250 g mięsa mielonego 1 średnia marchewka 3 ząbki czosnku 1 cebula garść świeżej pietruszki puszka pomidorów ( ja używam całych
Niezły MłynekZnakomity, słodko-kwaśny dodatek do pieczonych mięs czy ryb. Podałam go w towarzystwie sznycli z szynki wieprzowej, ryżu jaśminowego i surówki z kapusty z winegretem. Składniki
Czerwień i błękitW niedzielę już po raz drugi odbędzie się Piknik Smakoszy czyli Spotkanie Lubelskich Blogerów Kulinarnych na Moście Kultury w Lublinie. Miejsce imprezy poza sezonem funkcjonuje jako
Pasja SmakuObowiązkowe latem i jesienią. Bogactwo witamin i flory bakteryjnej w jednym kamionkowym garnku. Niewiele pracy, kilka dni i ogórki są gotowe, domowe, pyszne kiszone. I mimo
Bernika - moj kulinarny pamietnikKuchnia tajska uważana jest za najsmaczniejszą kuchnię na świecie. Moim zdaniem mówią tak ludzie, którzy nie próbowali kartaczy ;-) Tym niemniej muszę przyznać, że tajskie żarcie bardzo
Gotuj z Misiem2 duze filety z dorsza sol pieprz cytrynowy maka jajo Myjemy filety i osuszamy w reczniczkach papierowych Filety przekrajamy na
Klaudynkowa kuchniaPyszna do obiadu, na śniadanie i na kolacje. Tak nie wiele trzeba aby się najeść i zjeść zdrowo :) Dodatek przyprawy Caffe De Paris sprawia , że surówka
Słodkości i nie tylkoOWSIANKA NA SŁONO Z POSZETOWYMI ŻÓŁTKAMI! PRZEPYSZNA! SKŁADNIKI: - 2 żółtka - 2 plastry polędwicy łososiowej -2 łyżki płatków żytnich - 150ml mleka 0,5% tłuszczu - 3 oliwki zielone
SMYKWKUCHNIDawno temu, jeszcze zanim założyłam bloga kulinarnego, tuż po zakończeniu studiów magisterskich, nabrałam ochoty na warsztaty kulinarne, takie z prawdziwego zdarzenia i wierzcie mi tak pragnęłam
Moja smaczna kuchnia