przepis - 33114 przepisów (strona:580/2208)

Pęczak z truskawkami 190

Latem mogę jeść takie danie codziennie na obiad, zupełnie mi się nie nudzi. Pęczak można zastąpić ryżem bądź makaronem - wedle upodobań. Składniki: 100 g pęczaku duża

Kulinarny Pamiętnik
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 250

Zaskoczenie i miny dzieci, gdy zobaczyły ten tort - bezcenne. Co prawda przygotowanie go zajęło mi  sporo czasu, ale naprawdę było warto. Polecam :-) Składniki: * na ciasto

Kulinarny Pamiętnik
Kapuśniaczki...czyli bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 227

Dobre zamiast kanapek na drugie śniadanie czy z kubkiem domowego barszczu czerwonego na podwieczorek. Są mięciutkie, pachnące i delikatne. Polecam :-) Składniki: * na ciasto: 500 g mąki

Kulinarny Pamiętnik
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 204

Składniki: * na ciasto: 500 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła saszetka (7 g) suszonych drożdży 250 ml ciepłego mleka pół łyżeczki soli 6 łyżek cukru

Kulinarny Pamiętnik
Botwinka 249

Pyszna i lekka zupa. Jeden z moich ulubionych smaków wiosny :) Składniki: 2 spore pęczki botwiny (umyte liście i obrane buraczki) jedna marchewka, starta na tarce o

Kulinarny Pamiętnik
Błyskawiczne kruche ciasteczka 443

Czasami zdarza się, że mamy ogromną ochotę na coś słodkiego, a nie ma nic takiego pod ręką a i do sklepu daleko :-) Albo znajomi wpadają z

Kulinarny Pamiętnik
Parówki w chlebie tostowym 232

Dzisiaj ciekawy pomysł na śniadanie lub kolację. Z zewnątrz chrupiące, z środkiem kryjącym ciągnący się ser i parówkę. Składniki: 3 parówki, przekrojone na pół 6 plasterków

Kulinarny Pamiętnik
Paluchy chlebowe 280

Super przekąska na imprezę, świetnie sprawdzają się w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki: 0,5 kg mąki (+odrobina do podsypywania) szklanka ciepłego (nie gorącego) mleka saszetka

Kulinarny Pamiętnik
Pszenny chleb tostowy z cebulą 186

Mięciutki, puszysty i delikatny - zupełnie jak chleb tostowy. Ma jednak przewagę nad takim kupnym chlebem do tostów - nie zawiera żadnych sztucznych spulchniaczy, a dodatek cebulki urozmaica

Kulinarny Pamiętnik
Różowy makaron 254

Bałam się, że samodzielne przygotowanie makaronu nie będzie prostą sprawą. Na szczęście okazało się, że wcale nie jest to trudne. Każdy wie, że domowy makaron ma

Kulinarny Pamiętnik
Pstrąg pieczony 199

Składniki: 2 pstrągi skórka otarta z jednej cytryny posiekany pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki posiekanego koperku pół cebuli pokrojonej w kosteczkę 2 łyżki oliwy z oliwek

Kulinarny Pamiętnik
Jajka sadzone na pomidorach 197

No i jestem już z powrotem po przerwie urlopowej :) Dziś pomysł na weekendowe, letnie śniadanie. Mimo że nie przepadam za ciepłymi pomidorami (dlatego nigdy nie dodaję

Kulinarny Pamiętnik
Dżem śliwkowo-kakaowy ( nutella śliwkowa ) 246

Mój ulubiony dżem. Połączenie śliwki i kakao to połączenie idealne. Mogła bym jeść i jeść... ale tak chyba nie wolno ?! Dlatego, gdy kończę słoiczek nie

kolorowotorcikowo
Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju 194

Kolejne szybkie, bo "ukręcone" w 5 minut ciasto. Tym razem to ciasto na oleju rzepakowym, do którego dodałam świeże brzoskwinie oraz odrobinę aromatycznego cynamonu, który nadał

Z miłości do słodkości
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA II 205

   Po tym jak część rodzinki zbuntowała się na nadmierną ilość zieleniny w chłodniku, musiałam przygotować jej uboższą wersję, tzn.pominęłam koperek i szczypiorek. Dodatkowo

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania