Przepis na : śniadanie
No i jestem już z powrotem po przerwie urlopowej :) Dziś pomysł na weekendowe, letnie śniadanie. Mimo że nie przepadam za ciepłymi pomidorami (dlatego nigdy nie dodaję ich do pizzy), to z jajkiem sadzonym komponują się idealnie i smakują wyśmienicie. Składniki: 2 jajka jeden pomidor pokrojony na grube plastry 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlałam olej i po pół minuty ułożyłam na niej plastry pomidora (jak najbliżej siebie). Chwilę podsmażyłam i wbiłam na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...