Dżem śliwkowo-kakaowy ( nutella śliwkowa )

Dżem śliwkowo-kakaowy ( nutella śliwkowa )

Dżem śliwkowo-kakaowy ( nutella śliwkowa )

Mój ulubiony dżem. Połączenie śliwki i kakao to połączenie idealne. Mogła bym jeść i jeść... ale tak chyba nie wolno ?! Dlatego, gdy kończę słoiczek nie otwieram drugiego, bo po drugim przyszłą by kolej na trzeci ... A trzy słoiczki dżemu w ciągu jednego dnia to DUŻO !Polecam każdemu zrobić choć jedną porcję. I warto, naprawdę warto stać te 3 godziny i mieszać. I podjadać ;)Składniki:* 1,5 kg śliwek bez pestek* 0,70 kg cukru* 60 g kakao ( najlepsze DecoMorreno ) * laska wanilii ( lub cukier waniliowy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję