Składniki: główka czerwonej kapusty 2 cebule 3 jabłka 500 ml czerwonego wina cukier olej przyprawy: sól, pieprz, cynamon Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju. Podsmażam posiekaną
prawdziwe jedzenieChrupiące kotleciki rybne w panierce bezglutenowej. Składniki: · filet z mintaja (bez ości) ·
prawdziwe jedzenieSkładniki :Kg truskawekPół szklanki cukru Truskawki myjemy, obrywamy z nich ogonki i wrzucamy na patelnię razem z cukrem. Podgrzewamy na małym ogniu aż puszczą sok. Zwiększamy
prawdziwe jedzenieSorbet to deser lodowy bez mleka. Głównym składnikiem są owoce, dziś polecam truskawki a dla lepszej konsystencji dodajemy banany. Składniki: szklanka truskawek 2 banany łyżeczka glukozy
prawdziwe jedzenieSezon na truskawki to bardzo ulotna chwila. Dziś ugasimy pragnienie kompotem i zamkniemy ten smak w słoiczki na zimowe dni.Składniki: truskawki woda cukier Wodę z
prawdziwe jedzenieSkładniki: pół kilo truskawek 200g rabarbaru (2 sztuki) cukier (ilość wg smaku) Rabarbar kroimy na kawałki odcinając przy tym zdrewniałe końcówki. Truskawki obieramy z szypułek. Dodajemy
prawdziwe jedzenieSpiżarnia pełna słoiczków. Dżemy i kompoty gotowe na cały rok bez truskawek. Ale jest
prawdziwe jedzenieKiedy tylko pojawiają się świeże ogórki gruntowe nie mogę się oprzeć pokusie zrobienia małosolnych. Wystarczą trzy dni i mamy domowe rarytasy. Kiedy bardzo zależy nam na
prawdziwe jedzenieNapar z kwiatów czarnego bzu podajemy na ciepło zimą lub schłodzony z kostką lodu w letnie wieczory. Taka herbatka wzmacnia organizm a przy przeziębieniu rozgrzewa. Możemy
prawdziwe jedzenieGroch w parze z kapustąA dokładnie groch z kapustą ale nie taki wigilijny tylko gotowany na parze. Oczywiście latem używamy młodej kapusty. Oczywiście można też w
prawdziwe jedzenieFalafle to smażone kotlety z ciecierzycy. Nie zawierają mleka, jaj ani glutenu. Są smaczne na ciepło jak i na zimno. Kiedy przestygną możemy je spokojnie spakować
prawdziwe jedzenieSkładniki: na kilo owoców czarnej porzeczki pół kilo cukru Owoce płuczemy a następnie dokładnie oczyszczamy z gałązek i listków. Mieszamy owoce z cukrem w rondelku i
prawdziwe jedzenieDziś chcę wszystkich zachęcić do zrobienia ziołowej herbatki, której właściwości wyliczać można bez końca. Oczywiście ziółka można kupić w aptece ale nic nie daje większej przyjemności
prawdziwe jedzenieWłaśnie przelałam moją nalewkę do mniejszych słoików. Dziś minął rok odkąd ją zrobiłam. Orzechy na nalewkę zbierałam na początku lipca. Orzechówkę robi się z niedojrzałych orzechów
prawdziwe jedzenieHerbatka miętowa z nutą cytrusową. Doskonale smakuje i gasi pragnienie. Chłodzi też organizm w upalne dni i uzupelnia minera
prawdziwe jedzenie