Pieczarkowa z makaronem i majerankiemSkładniki: 400 g ugotowanego w osolonym wrzątku makaronu nitki 4 średnie marchewki 1 duży korzeń pietruszki 350 g
Moja smaczna kuchniaOwsianka na mleku z bananem i malinamiSkładniki: 5 łyżek płatków owsianych, błyskawicznych szklanka mleka 3 maliny 6 plasterków banana Przygotowanie:
Moja smaczna kuchniaBardzo lubiana przez Włochów zupa gotowana na ziarnach orkiszu. Spotkałam ją w wielu wersjach. Często zaprawiana jest sokiem pomidorowym. W moim wykonaniu zupa zakwaszona sokiem z
prawdziwe jedzenieWeekend czas zacząć :) Zapraszam na Purple Rain - nie mówimy o piosence Prince :) ale o przepysznym drinku w kolorze fioletowo- niebieskim. Kolor uzyskujemy dzięki grenadine- im
Smaki EdytyJesień idzie wielkimi krokami skoro już upiekłam tartę ze śliwkami. To takie jesienne ciasto i podobne piekłam jesienią ubiegłego roku. Ale w dzisiejszym są inne śliwki
Smaczna PyzaSchyłek lata, a więc i pierwsze dynie... Cudownie pomarańczowe, rozgrzewające i treściwe. Walcząc jednak o ostatnie wakacyjne promienie do sernika dorzuciłam też orzeźwiający
sama złodyczKto powiedział, że śniadanie musi być nudne? ;) Zapraszam na jabłka zapiekane z malinami, jagodami Goji i ziarnami zbóż To Wam będzie potrzebne: - 8 jabłek (u
Sajkofanka smakuWyśmienita przekąska bądź doskonały obiad. Połączenie słodkiego, ostrego i kwaśnego jest pozytywnym zaskoczeniem kulinarnym w moim domu. Smak zachwycił każdego i do tego zapach prażonego sezamu
Niezły MłynekZostało mi troszkę niewykorzystanego ciasta czekoladowego, ale nie mogłam pozwolić by się zmarnowało! Dlatego w błyskawicznym tempie zaświtał mi w głowie pomysł na domowe bajaderki. Do
Z miłości do słodkościWegetariańskie flaczki z boczniaków to warzywny zamiennik tradycyjnych, polskich flaków. Niestety za oryginalną potrawą nie przepadam – ma ona wiele zwolenników, ale to nie dla mnie
Poezja smakuKokosowy zapach unosi się tu i ówdzie, słodko-lepki, egzotyczny, a zarazem tak domowy i swojski. Kokosanki, to tak naprawdę mój sposób na białka. Gdy chcę
W kuchni Karmel-itkiFocaccia z czarnuszką i majerankiemSkładniki: ( na dwie keksówki ) 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 100 g świeżych drożdży 4 łyżki oleju rzepakowego lub dobrej jakości
Moja smaczna kuchniaUwielbiam ciasteczka. Zwłaszcza takie kruche, maślane, przełożone konfiturą. Jednym trzeba poświecić więcej czasu innym mniej. Te zdecydowanie należą do tych mniej wymagających, co mnie bardzo ucieszyło
Made By Mom And SonNa blogu jest już zapiekanka caprese i koreczki caprese trochę inaczej ale brak jeszcze klasycznej wersji więc nadrabiam zaległości. Sałatka bardzo prosta
Monia miesza i gotujeGoście w drodze, a wy nie macie nic słodkiego? Żaden problem, wystarczy jakiś owoc i ciasto francuskie i w 15 minut wyczarujecie pyszne francuskie ciastka. Oczywiście
Bernika - moj kulinarny pamietnik