Sałatka Tysiąca Wysp 2963Ciekawe połączenie smakowe zawarte w małej salaterce. Lubię chrupkość, którą w tej sałatce gwarantuje nam seler naciowy.Składniki:- 1 pęczek selera naciowego- 250 g pieczarek- 1/2
Zainspirowana w kuchni
Pierś kurczaka nadziewana pesto pieczona w dojrzewającej szynce 348Filet z kurczaka, niby nic specjalnego ale zawsze znajdzie się sposób by podać go inaczej niż jako panierowanego kotleta.Składniki : podwójna pierś z kurczaka opakowanie dojrzewającej
Mechanik w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXXX 152Wrzesień witam pięćdziesiątym wpisem zdjęciowym. Wszystkim, którzy dzisiaj wracają do szkoły nie zazdroszczę, choć sama od dwóch godzin jestem w pracy! Jednak wakacje zawsze trwają tak
Magiczne Życie Marty
CIASTO FRANCUSKIE ZE ŚLIWKĄ RENKLODĄ. 276Słonecznie żółte, kusząco słodkie i pachnące latem.Ugięte pod ich ciężarem gałęzie, proponują swoją dobroć. Zerwij, zjedz albo coś upiecz! Najszybszy i najpyszniejszy sposób na deser
W kuchni Karmel-itki
Szaszłyki z łososia i kurczaka 245Pogoda aż prosiła nas o rozpalenie grilla, piekne słonce, wciąż letnia temperatura.....Kochani i w ten sposób jeszcze raz szaszłyki- tym razem z łososiem -bo
Smaki Edyty
Bajeczna tarta z sezonowymi owocami 218W weekend było bardzo słodko! W przydomowym ogródku znalazłam kolorowe i dojrzałe owoce, które wraz z pnącymi kwiatami nasturcji, aż prosiły się, by zerwać je z
Sajkofanka smaku
Suszone pomidory - tak jest! 313Kocham, kocham, uwielbiam pomidory. Mogę je jeść non stop. Zawsze, gdy jesień daje o sobie znać zachodzę w głowę jak spakować, przetworzyć, zabezpieczyć letnie pomidory. Wiem
Brzuszki Łakomczuszki
Minimalizm po polsku, francuskie smakołyki i powtórnie o witaminie D3 225Koniec sierpnia, więc czas na kolejną porcję moich rekomendacji. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy
Sorbet brzoskwiniowy 295U mnie dzisiaj pięknie i słonecznie więc koniec wakacji zajadamy pysznym sorbecikiem brzoskwiniowym. Sorbecik robi się szybko jednak trzeba czekać na zamrożenie. Mam nadzieję, że
Monia miesza i gotuje
Spaghetti carbonara z cukinią, boczkiem i masą śmietanową 222Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepyszne i proste danie obiadowe pochodzące z kuchni włoskiej. Makaron spaghetti z cukinią i boczkiem wymieszany z
Marta Gotuje
Long Island Iced Tea-drink 256Z Long Island Iced Tea są związane dwie historie powstania- jedna jest z 1920 roku z czasów prohibicji druga z roku 1972 i z Robert
Smaki Edyty
Surówka od "chińczyka" na zimę 3727Smakuje wam surówka "chińska" jadana w restauracjach chińskich? Jeśli tak to polecam zrobić ją samodzielnie, w dodatku zrobić sobie jej zapas na zimę w
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z tuńczykiem i awokado! Pyszne i szybkie danie! 435Dzisiaj polecam Wam dość wysokoenergetyczny posiłek, który idealnie sprawdzi się przed dużym wysiłkiem fizycznym. Nie jest on ciężki, wręcz przeciwnie, będzie po nim, czuć się lekko
SMYKWKUCHNI
Paluszki rybne 181Składniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej do smażenia Jak przygotować paluszki
w kuchni i w ogrodzie
Test patelni do grillowania linii Positano, firmy Ballarini 213Dzięki uprzejmości firmy Ballarini miałam okazję przetestować patelnię grillową Positano. Wynik testu jest absolutnie subiektywny. Wybaczcie mi ewentualne nieścisłości natury technicznej. Firmę Ballarini znałam ze
Mia Cucina Sofieta