Ten dżem powstał na specjalne życzenie Żarłoczka, który uwielbia brzoskwinie i ich połączenie z cynamonem. Myślę, że kilka słoików zje po prostu łyżeczką a nie na
Smaczna PyzaKto nie kocha bezy? Jest chrupiąca, słodka po prostu pyszna, a co najważniejsze można ją przygotować na różne okazje i z różnymi dodatkami :). Ta powstała na
Niezły MłynekTa przekąska rodem z Włoch skradła nasze serca parę lat memu i od tego czasu w sezonie, kiedy pomidory są najsmaczniejsze, grzanki z nimi są
Delicious TitbitsJabłecznik wyszedł obłędny, rozszedł się cały nim dobrze wystygł ;-). Z dużą ilością świeżych polskich jabłek, najlepiej smakuje jeszcze ciepły. Możecie też go podać z kulką lodów
SMYKWKUCHNIPomysł na polędwicę kebabową znalazłam tutaj..dodatkowo dodałam do przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie
Moje domowe kucharzenieNie ma jak prosty bigosik że świeżej kapustki z młodymi dodatkami prosto z warzywniaczka. Chrupiąca marcheweczka, głowa kapuchy i cebulka oraz dużo zieleninki. Warzywka młode więc
Monia miesza i gotujeKrem z buraków. I już. Tak jak sobie obiecałam, przy okazji KREMU Z BURAKÓW Z WINEM KOZIM SEREM, tak też czynię i rozkoszuję się buraczanym przysmakiem
W kuchni Karmel-itkiChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą, marynowaną papryką i patisonkami Składniki: kromki czerstwego chleba kawałki marynowanej, czerwonej papryki kilka małych, marynowanych patisonków
Moja smaczna kuchniaZnacie ciasto o intrygującej nazwie Usta Adama . Ja znam i to dość dobrze. W domowym zeszycie zajmuje topowe miejsce wśród ciast i jest częstym bywalcem w
Made By Mom And SonCo jakiś czas mamy na obiad pstrąga z grilla bo takiego najbardziej lubimy. Pstrągi kupuję bezpośrednio z hodowli więc wiemy co jemy i wiemy że za
Ala piecze i gotujeSkładniki:1-2 osoby 100g zielonej fasolki szparagowej 1/2 ząbka czosnku 2 świeże liście mięty 2 łyżki oliwy extra vergine 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku
Gorący kąsekSkładniki: 2 szklanki startej dyni 2 jaja 3 łyżki miodu szklanka mąki garść siemienia lnianego garść płatków owsianych łyżeczka cynamonu szczypta gałki muszkatołowej
Mango PapajaSkładniki: pół kilograma dyni pół puszki mleka kokosowego sól pieprz 150 gram kurek jedna cebula ząbek czosnku dwa pomidory 50 gram bryndzy 250 ml bulionu szczypta
Mango PapajaUwielbiam ciasta z owocami, dlatego zawsze dużo ich mrożę by móc w zimie cieszyć się takimi właśnie smakami. Ciasto to jest lekkie i
Zainspirowana w kuchni