Kolejną moją propozycją, która nadaje się do zamknięcia w słoiki jest pasta paprykowa. Po sosie pomidorowym na zimę to kolejny bardzo smaczny dodatek do pieczonych czy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOd dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza
PastelFoodLeczo z cukinią, czyli leczo z kabaczkiem. Składniki Cukinia ok. 1kg Kiełbasa ok. 0,5 kg Cebula 3 średnie (ok. 225g) Papryka czerwona 1 duża (ok
Kulinarne PrzebojeStandardowo w naszej rodzinie takie buraczki robi się w całości, jednak z braku laku można użyć też dużych pokrojonych na mniejsze kawałki (tak jak to ja
Kulinarne PrzebojeJak zrobić budyń każdy z Nas wie, a nawet jak nie to producenci tych oto produktów bardzo czytelnie nam to opisują na opakowaniu. Dlatego nie chcę
cookplPyszne ciasto na półkruchym cieście z dodatkiem śliwek i budyniu. Wymiary blaszki: 24cm x 28cm Składniki Półkruche ciasto Mąka pszenna tortowa 2,5 szklanki (400g) Masło
Kulinarne PrzebojeSzparagi ,, przeniesione,, w czasie. W sezonie jemy szparagi na okrągło . A że żal mi wylewać wywar z ich gotowania bo można z niego zrobić pyszną zupę
Buniabaje w kuchniW tygodniu nie ma zbyt wiele czasu na długie przesiadywanie w kuchni stąd bardzo często kombinuję z obiadami, które da się zrobić dość szybko. A wersje
Fabryka pomysłówTen dżem powstał na specjalne życzenie Żarłoczka, który uwielbia brzoskwinie i ich połączenie z cynamonem. Myślę, że kilka słoików zje po prostu łyżeczką a nie na
Smaczna PyzaKto nie kocha bezy? Jest chrupiąca, słodka po prostu pyszna, a co najważniejsze można ją przygotować na różne okazje i z różnymi dodatkami :). Ta powstała na
Niezły MłynekTa przekąska rodem z Włoch skradła nasze serca parę lat memu i od tego czasu w sezonie, kiedy pomidory są najsmaczniejsze, grzanki z nimi są
Delicious TitbitsJabłecznik wyszedł obłędny, rozszedł się cały nim dobrze wystygł ;-). Z dużą ilością świeżych polskich jabłek, najlepiej smakuje jeszcze ciepły. Możecie też go podać z kulką lodów
SMYKWKUCHNIPomysł na polędwicę kebabową znalazłam tutaj..dodatkowo dodałam do przyprawy soli..ale to wedle gustu ..Taka polędwica najlepiej smakuje jak dobrze ostygnie..ale ja nie
Moje domowe kucharzenieNie ma jak prosty bigosik że świeżej kapustki z młodymi dodatkami prosto z warzywniaczka. Chrupiąca marcheweczka, głowa kapuchy i cebulka oraz dużo zieleninki. Warzywka młode więc
Monia miesza i gotujeKrem z buraków. I już. Tak jak sobie obiecałam, przy okazji KREMU Z BURAKÓW Z WINEM KOZIM SEREM, tak też czynię i rozkoszuję się buraczanym przysmakiem
W kuchni Karmel-itki