2 udka z kurczaka 1 marchewka 0,5 pietruszki 1,5 pora 3 srednie ziemniaki 4 lyzki smietany 2 lyzki jarzynki
Klaudynkowa kuchniaNo i przyszła jesień. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to już. Grzyby rosną, jarzębina jest szalenie czerwona, noce coraz chłodniejsze. Uwielbiam tę porę
Brzuszki ŁakomczuszkiO tym, że koniec lata zbliża się wielkimi krokami wiemy już chyba wszyscy. Jest chłodniej, wcześniej zapada zmrok, a powietrze wręcz przesycone jest nadchodzącą jesienią. Nie
Pasja SmakuRobiłam ciasto kruche i zostały mi same białka jajek. Na bezę czy małe beziki jakoś nie było nastroju a mrozić nie chciałam. Zaczęłam się zastanawiać co
Smaczna PyzaDługo się zastanawiałam nad kupnem szynkowara. Nie kupiłam ale dostałam do przetestowania z sklepu internetowego Przyjemnegotowanie z akcesoriami kuchennymi klik. Dzisiaj mogę powiedzieć tylko,że żałuję
Ala piecze i gotujeSkładniki: 800 g śliwek 200 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 4 jajka 250 g mąki, przesianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Niezły MłynekCiekawe połączenie smakowe zawarte w małej salaterce. Lubię chrupkość, którą w tej sałatce gwarantuje nam seler naciowy.Składniki:- 1 pęczek selera naciowego- 250 g pieczarek- 1/2
Zainspirowana w kuchniFilet z kurczaka, niby nic specjalnego ale zawsze znajdzie się sposób by podać go inaczej niż jako panierowanego kotleta.Składniki : podwójna pierś z kurczaka opakowanie dojrzewającej
Mechanik w kuchniWrzesień witam pięćdziesiątym wpisem zdjęciowym. Wszystkim, którzy dzisiaj wracają do szkoły nie zazdroszczę, choć sama od dwóch godzin jestem w pracy! Jednak wakacje zawsze trwają tak
Magiczne Życie MartySłonecznie żółte, kusząco słodkie i pachnące latem.Ugięte pod ich ciężarem gałęzie, proponują swoją dobroć. Zerwij, zjedz albo coś upiecz! Najszybszy i najpyszniejszy sposób na deser
W kuchni Karmel-itkiSkładniki: 3 filety z kurczaka 3 papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzywsuszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz ziołowy do smaku olej
Czerwień i błękitPogoda aż prosiła nas o rozpalenie grilla, piekne słonce, wciąż letnia temperatura.....Kochani i w ten sposób jeszcze raz szaszłyki- tym razem z łososiem -bo
Smaki EdytyW weekend było bardzo słodko! W przydomowym ogródku znalazłam kolorowe i dojrzałe owoce, które wraz z pnącymi kwiatami nasturcji, aż prosiły się, by zerwać je z
Sajkofanka smakuKocham, kocham, uwielbiam pomidory. Mogę je jeść non stop. Zawsze, gdy jesień daje o sobie znać zachodzę w głowę jak spakować, przetworzyć, zabezpieczyć letnie pomidory. Wiem
Brzuszki ŁakomczuszkiKoniec sierpnia, więc czas na kolejną porcję moich rekomendacji. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy