Sezon dyniowy w pełni, pora więc wykorzystać po raz kolejny to wdzięczne i smaczne warzywo. Tym razem postanowiłam przygotować dynie w duecie z innym typowo jesiennym
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna odsłona chlebków z patelni. Tak jak pisałam już poprzednio, bardzo mojej rodzince przypadły one do gustu. Dzisiaj będzie wersja przygotowana na drożdżach, chyba
Kulinarne przygody GatityNie wiem czemu, ale jesień od zawsze kojarzy mi się z kaszami. Może to dlatego, że kiedyś kasza akompaniowała tylko cięższe mięsne dania, które podawano po
Kulinarne przygody GatitySezon na paprykę w pełni, więc i przy okazji papryczki chili też obrodziły. Znajdziemy je w sklepach w dobrej cenie. Nie pozostało mi nic
Kulinarne przygody GatityW dzisiejszym wpisie chciałam się z Wami podzielić moją opinią na temat pewnej drewnianej chaty znajdującej się w okolicach Tarczyna, w której można zjeść
Kulinarne przygody GatityCukinia to bardzo wdzięczne warzywo, idealnie współgra z każdym dodatkiem. Odmian cukinii jest wiele, ale ja ostatnio upodobałam sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje
Kulinarne przygody GatityCiągle trwa sezon na przetwarzanie owoców i warzyw, aby potem w trakcie zimy móc z nich skorzystać, kiedy na targach już zabraknie świeżych produktów. Uwielbiam w
Kulinarne przygody GatityKupiłam dynię makaronową, myślałam, że można ją ugotować pokrojoną w paski. Myliłam się, poczytałam i teraz już wiem, że po upieczeniu przybiera kształt cienkich nitek, upodabniając
Moniki SmakołykiSkładniki: 1 dojrzałe awokado, 1 ząbek czosnku, 150 g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki świeżego koperku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól do smaku, pieprz kolorowy do
Moniki SmakołykiLody robiłam już kilka razy, choć na blogu są tylko raz. Wszystkie do tej pory były na mleku krowim lub takiej śmietance. Dzisiejsze są na śmietance
Zdrowa Kuchnia SowyDynia - zwana kiedyś u mnie w domu banią . Wspaniałe warzywo , które idealnie się sprawdza w słodkościach . Z dzieciństwa pamiętam dynię krojoną w grubą kostkę i marnowaną
Malinowa KawiarenkaSmoothie dwukolorowe wygląda wspaniale i smakuje jeszcze lepiej. Jedną warstwę stanowią zmiksowane śliwki, drugą brzoskwinie, a wszystko to wymieszane z pysznym ( i zdecydowanie zdrowym) kefirem. Szybkie
Kolizje SmakówStali czytelnicy doskonale wiedzą, że lubię smaki kuchni chińskiej, i tym też razem postanowiłam przygotować kaszę pęczak wykorzystując kilka produktów typowych dla kuchni dalekiego wschodu. Obiad
SMYKWKUCHNI"Co jest?". "Jak to co? Obiad chcę!"Tym razem będzie szybko, łatwo i bardzo smacznie, a przy tym jarsko. Właśnie, bo czym się różni jarosz od
W kuchni Karmel-itkiUwielbiam wypieki okolicznościowe :D a szczególnie jak mogę coś przygotować w prezencie dla drugiej osoby. Na urodziny mojej przyjaciółki przygotowałam coś specjalnego i mam nadzieje, że
Niezły Młynek