Kapusta, tak jak większość warzyw, jest najbardziej wartościowa, gdy jest spożywana na surowo. Niestety podczas gotowania traci wiele swoich wartości odżywczych i
Kulinarne przygody GatityKuchnia śródziemnomorska to jedna z moich ulubionych kuchni. Zawsze kojarzy mi się z latem, podróżami, pięknymi widokami i pysznymi, a zarazem prostymi
Kulinarne przygody GatityW tym roku karnawał wyjątkowo długi ! Oznacza to, że możemy się bezkarnie dłużej objadać :-), a o diecie pomyślimy później... Aby karnawałowej tradycji
Kulinarne przygody GatityDzisiaj jedna z moich ulubionych zimowych zup. Domowa, bez sztucznych dodatków, ani smakowych ulepszaczy. Ulubiona z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że jest pikantna i
Kulinarne przygody GatityOstatnio naszło mnie na robienie past. To fajny i prosty sposób na to, żeby nasze kanapki lub kanapki naszych dzieci nie były nudne. Wiadomo, że najczęściej
Kulinarne przygody GatityOstatnio chodzi za mną kuchnia azjatycka. Uwielbiam w niej połączenie mleka kokosowego ze świeżym imbirem i ostrą papryczka chili. Postanowiłam
Kulinarne przygody GatityA mówili mi dobrzy ludzie, że jak zacznę piec chleb w domu, to już nie będzie odwrotu i żaden inny nie będzie mi smakował ? Nooo, to
Kulinarne przygody GatityWalentynki już jutro ! Jeśli nie macie żadnego pomysłu ani zbyt wiele czasu, żeby coś przygotować, to podpowiadam Wam dziś jak zrobić szybkie, wilgotne i pyszne babeczki
Kulinarne przygody GatityOto kolejna propozycja na szybką i pyszną pastę rybną na bazie białego sera. Dzisiaj wykorzystałam wędzonego pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego
Kulinarne przygody GatitySwoją przygodę z pieczeniem chleba zaczynałam od gotowych mieszanek. Tak było najłatwiej i najszybciej, ale jak to mówią apetyt rośnie w miarę jedzenia ! Postanowiłam bardziej szczegółowo
Kulinarne przygody GatityDzisiaj chyba najbardziej klasyczna sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem. Od lat podawana na różnych imprezach czy domówkach. Będzie jak znalazł na karnawałową zabawę. Czasami też
Kulinarne przygody GatityOzorki, mają tyluż zwolenników co przeciwników, ale to ulubione danie mojego męża, więc przygotowuję je na specjalne życzenie. Moje dziewczyny omijają wtedy kuchnie dużym lukiem :-). Jedno
Kulinarne przygody GatityHiszpańskie klimaty w warszawskiej La Ibérica Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej drugiej edycji. Jego twarzą został Dariusz
Kulinarne przygody GatityNie macie pomysłu na szybką sałatkę do obiadu ? Nie macie ochoty na ciężkie majonezowe sosy ? W takim razie pewnie moja dzisiejsza propozycja się Wam spodoba. Z
Kulinarne przygody GatityKolejna propozycja na domową wędlinę bez chemicznych ulepszaczy czy wzmacniaczy smaku. Jej wykonanie nie sprawia kłopotu, wyjdzie smaczna każdemu, nawet temu mniej wprawnemu kucharzowi. Do pieczeni
Kulinarne przygody Gatity