Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską

Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską

Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską

Przepis na : obiad

Kupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa się z  dwóch części: dolnej, czyli garnka i górnej, czyli pokrywki w kształcie stożka z małym otworkiem. W czasie gotowania w stożku zbiera się para, która się skrapla i powoduje, że potrawy są soczyste. Trzeba tez pamiętać, że tagine jest bardzo wrażliwe na zmiany temperatury, więc gotowanie trzeba zaczynać od post... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, kurczak ze śliwkami, mielone, mięso, fasolka szparagowa, marynaty, pomidor, cebula, warzywa, marchewka, duszone, fasolka, susz, kurczak, podudzia z kurczaka, papryka, cynamon, imbir, lekka, filet z kurczaka, obiad, mięso mielone, chrupiący kurczak, suszone pomidory, dania z kurczakiem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, filet z kurczaka w marynacie

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.