przepis - 33114 przepisów (strona:424/2208)

Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką 214

Dziś na blogu kolejne sezonowe warzywo, czyli rabarbar. Choć może powinnam napisać owoc... ? Bo przecież dodajemy go do słodkich ciast, robimy z niego kompoty i dżemy

Kulinarne przygody Gatity
Szparagowy sezon w pełni 168

Jako, że sezon  na szparagi w pełni, dzisiaj na blogu krótka ściągawka z dań, które pojawiły się na moim stole z udziałem tego smakowitego

Kulinarne przygody Gatity
Bułki do hot-dogów 176

  Tym razem nasz cykl Wypiekanie na śniadanie, organizowany przez Małgosię zagościł na blogu Eweliny. Wspólnie piekłyśmy bułki do hamburgerów

Kulinarne przygody Gatity
Merluza a la mediterránea, czyli morszczuk po śródziemnomorsku 171

W tym tygodniu w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 przenosimy się do Hiszpanii. Kuchnia hiszpańska to jedna z moich ulubionych kuchni. Mam do

Kulinarne przygody Gatity
Zupa tajska z kurczakiem z dodatkiem oleju rzepakowego 344

Dzisiaj na blogu kolejna odsłona zupy tajskiej. W domu bardzo lubimy tę zupę, można ją urozmaicać dodając różne składniki, nigdy się nie nudzi

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z rabarbarem na zimno 197

Dziś na blogu troszkę słodyczy ! Maj w pełni, to i sezon rabarbarowy w pełni. Do tej pory piekłam różne ciasta rabarbarowe: truskawkowo-rabarbarowe ciasto na

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe bułeczki z botwinką, fetą i olejem rzepakowym 180

 Dziś na blogu kolejna odsłona drożdżowych bułeczek. Poprzednio upiekłam je z rzodkiewkami, a dziś, ponieważ sezon na botwinkę trwa, postanowiłam upiec je właśnie z

Kulinarne przygody Gatity
Klasyczna pasta jajeczna 200

Dziś na śniadanie polecam klasyczną i najprostszą pastę jajeczną, bez zbędnych dodatków tylko ze szczypiorkiem. Pastę lekko odchudziłam i majonez wymieszałam pół na pół  z

Kulinarne przygody Gatity
Najprostsza tarta z zielonymi szparagami 210

Szparagi cały czas w natarciu ! Kupiłam wczoraj kolejną porcję i zastanawiałam się co by tu z nich zrobić, tak na szybko... ? W lodówce miałam ciasto francuskie

Kulinarne przygody Gatity
Suszony rabarbar 225

Sezon na rabarbar w pełni, ale już teraz warto pomyśleć o tym, żeby jego smak został z  nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze

Kulinarne przygody Gatity
Warsztaty kulinarne z makaronem Malma 175

W ostatnią sobotę 24 maja na zaproszenie Agencji Synertime miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych "Kuchnia makaronowa we włoskim stylu".       

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem 165

Już pora zacząć sezon na domowe lody ! Od tej pory miska do kręcenia lodów na stałe utknie już w zamrażarce. W zeszłym roku ani razu nie

Kulinarne przygody Gatity
Szpinakowy chłodnik z olejem rzepakowym 191

Za oknem upały, więc pora nieco schłodzić się od środka ! Moja propozycja to szpinakowy chłodnik z olejem rzepakowym. Do tej pory robiłam różne chłodniki: chłodnik

Kulinarne przygody Gatity
Ekspresowa letnia sałatka 180

Upał, upał, upał... W taki dzień jak dzisiaj nie mamy ochoty na dłuższe stanie przy kuchence. Oto pomysł na szybką przekąskę lub lunch: lekka ekspresowa sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Pesto z buraka liściowego Mangold 188

 Uwielbiam pesto ! Mogę jeść je ze wszystkim ! Do tej pory robiłam pesto bazyliowe, pesto z rukoli z bazylią, pesto z

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania