przepis - 33114 przepisów (strona:425/2208)

Botwinka na zakwasie buraczanym 186

Dzisiaj kolejna letnia zupa z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Uwielbiam ten wiosenno-letni sezon, kiedy nasze menu zmienia się wraz  z pojawianiem się na straganach kolejnych

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżówki z owocami i kruszonką 166

Zrobiło się troszkę chłodniej, można odpalić piekarniki ! Uwielbiam te drożdżówki z owocami i kruszonką, bo można z nimi swobodnie kombinować, doskonale smakują z każdym dodatkiem. A

Kulinarne przygody Gatity
Masło czosnkowo-ziołowe 182

Sezon grillowy w pełni ! A jak grill, to wiadomo, że będzie grillowane pieczywo. Na naszym stole nie może więc też 

Kulinarne przygody Gatity
Chłodnik z pieczonych buraków 163

Chłodnik z pieczonych buraków, to idealna propozycja do letniego menu. Niedawno zakochałam się  w pieczonych burakach. Generalnie bardzo lubię pieczone warzywa

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z zielonym kuskus, mozzarellą i pomidorkami 168

Oto kolejna sałatkowa propozycja, która będzie doskonała zarówno jako dodatek do grillowanych mięs jak i jako lunchowa przekąska zjedzona w ciągu dnia. Sałatka z zielonym kuskus

Kulinarne przygody Gatity
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 214

Kupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z groszkiem cukrowym i kwiatami nasturcji 231

Dziś na blogu kolejna letnia i kolorowa sałatka, która cieszy również ucieszy nasze oczy. Muszę przyznać, że do tej pory nie jadłam jeszcze kwiatów nasturcji. Wypatrzyłam

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody wiśniowe z karmelizowanym rabarbarem 167

Dzisiaj na blogu kolejna wersja domowych lodów owocowych. Zasmakował nam karmelizowany rabarbar dodany do  lodów truskawkowych, więc postanowiłam go wykorzystać też do innych

Kulinarne przygody Gatity
Lavas, turecki chlebek z patelni 189

Dziś na blogu kolejny chlebek z patelni, tym razem wypatrzony u Beaty ze Starych garów. W dzisiejszym poście nasza kulinarna podróż dotarła do

Kulinarne przygody Gatity
Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki 241

Za oknem ciągle upał, muszę powiedzieć, że marzę choć o paru kroplach deszczu dla ochłody. Niestety deszczu ani widu, ani słychu, schłodzę się więc od środka

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z borówką amerykańską 211

Oto szybka i łatwa krucha tarta z masą budyniową i owocami. Możemy do niej dodać jagody, maliny, porzeczki, wiśnie, morele..., czyli co tylko zapragniecie. Jak

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą 186

 Sałatka z bulgurem to idealna propozycja na letni lunch. Można ją przygotować wcześniej i zabrać na przykład do pracy lub na piknik czy też grilla

Kulinarne przygody Gatity
Bakłażany w adżice 291

Adżika to ostry warzywny sos, który wywodzi się z kuchni kaukaskiej. Dziś można go spotka przede wszystkim w kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i arabskiej. Odmian adżiki jest

Kulinarne przygody Gatity
Sezon na przetwory 272

Dziś na  blogu będzie krótka przypominajka na temat przetworów. Sezon przetworowy  w pełni, więc kto się jeszcze nie wziął za szykowanie zapasów

Kulinarne przygody Gatity
Tarta warzywna 173

Dziś mam dla Was bardzo prostą w wykonaniu tartę na bazie ciasta francuskiego z dodatkiem sezonowych warzyw, czyli cukinii i bakłażana. Przygotowanie tarty jest dziecinnie łatwe

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania