No tak, blog miał być o ciastach, ale chyba mi wybaczycie jak podzielę się z Wami tematem wytrawnym. Wiosna już zagościła u nas na dobre, a
Mia Cucina SofietaNadal jestem w temacie wiosennym, dziś makaron z nowalijkami na ciepło lub na zimno. Mam już dość ciężkich zimowych dan. Wiosną natura oferuje tyle świeżości, że
Mia Cucina SofietaZapraszam na pyszny lekki serniczek na Dzień Matki, podany na równie “pysznym” obrusiku wykonanym przez moją 6-cio latkę w przedszkolu. Technika stencil i parę muśnięć
Mia Cucina SofietaTak mi jest wiosennie i kolorowo, że nie mogłam się oprzeć cudownie żółtym kwiatom cukinii. Kupiłam je wraz z młodziutką cukinią z myślą o przygotowaniu przepysznego
Mia Cucina SofietaPowiem szczerze, że do zrobienia tego wybornego deseru natchnęło mnie zdjęcie Dusi i Jej crumble z rabarbarem. Ja i rabarbar nie lubimy się zbytnio, wiec użyłam
Mia Cucina SofietaTak gorąco, że nic się nie chce robić, a co dopiero pichcić obiadki… Z wieką pomocą przychodzą półprodukty. Dziś wybrałam szybką, makaronową sałatkę na zimno. Do
Mia Cucina SofietaRiesling d’Alsace jest uważany za jedno z najlepszych białych win na świecie. Wytrawne i eleganckie, o delikatnym aromacie, oraz subtelnym, lecz zdecydowanym bukiecie, towarzyszy najbardziej
Mia Cucina SofietaMinimum wysiłku, maksimum sukcesu. Tak w skrócie można zdefiniować ten leśny deser. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w gotowe ciasto francuskie w płatach, które po upieczeniu przełożymy
Mia Cucina SofietaParę migawek z pewnej soboty spędzonej na plaży. Słonce, morze, lekki wiaterek, pełny relaks… a nie… bo co chwila mamo bo pi ć się chce, bo
Mia Cucina SofietaEh, szkoda, że lato już się kończy)) żeby poprawić sobie nastrój zamieszczam parę migawek z tegorocznych wakacji. Tym razem odpoczynek zdecydowanie bardziej aktywny, a dla moich
Mia Cucina SofietaDyniowy sezon czas zacząć, ale jak tu podać dynię, gdy 50% mojej rodzinki jej nie jada??((( Mój M. tyle się najadł w życiu dyni, że mu
Mia Cucina SofietaMimozami jesień się zaczyna, Złotawa, krucha i miła. Moja jesień zaczyna się nostalgiczą kasztnawą tartą. Jadalne kasztany pojawią się za parę tygodni, ja użyłam lepiej pasującą
Mia Cucina SofietaMakaron strozzapreti z bakłażanem, białą kiełbasą i opieńkami Jesienne danie na pierwszy dzień jesieni. Tylko trzy składniki, a jaka uczta dla podniebienia! Smażony, słodkawy bakłażan
Mia Cucina SofietaW tym roku lato pożegnałam Lekkim ciastem owocowym z MW ( click ). Ciasto dobre, choć na kolana mnie nie rzuciło, bo jak każde babkowe ciasto
Mia Cucina SofietaCzy wyobrażamy sobie kuchnię bez mąki? Chyba NIE! A bez pszennej mąki?- To już łatwiej. Zapraszam na moją pierwszą akcję, w której szukamy zamiennika najpopularniejszej mąki
Mia Cucina Sofieta