Nawet nie wiedziałam, że z mąki ryżowej mogą wyjść tak pyszne słodkości. Jak to się stało, że jej przedtem nie używałam?? Na opakowaniu było napisane: 1. Mąka ryżowa – wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu- to wiedziałam. 2. Stanowi szczególnie dobry substytut mąki pszennej, dla osób z nietolerancją glutenu- też wiedziałam. 3. Mąka ryżowa ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Przy jej użyciu można przygotować każ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Słodkie te małe babeczki. Też mi po głowie chodzi ciasto ryżowe. ;)
cudne maluszki. nigdy nie pracowałam z mąką wyżową i jestem ku temu bardzo skłonna, by podjąć sie tego wyzwania.pozdrawiam!
@Inspirowane smakiem: polecam, jest lekkie i puszyste, I bardzo lekko strawne)@Karmel-itka: to moje rowniez pierwsze spotkanie..., maka jest sypka jak krupczatka, bez glutenu malo rosnie... kiedys jadlam ciasto kruche na ryzowej i bylo bardzo smaczne.... Jednak wydaje mi sie, ze trzeba poeksperymentowac, aby wyrobic sobie zdanie) pozdrawiam)@Justyna B.: dziekuje slicznie za mile slowa) pozdrawiam)