Babeczki limonkowe na mące ryżowej

Babeczki limonkowe na mące ryżowej

Babeczki limonkowe na mące ryżowej

 Nawet nie wiedziałam, że z mąki ryżowej mogą wyjść tak pyszne słodkości.  Jak to się stało, że jej przedtem nie używałam?? Na opakowaniu było napisane: 1.   Mąka ryżowa – wytwarzana z drobno zmielonych ziaren ryżu- to wiedziałam. 2.   Stanowi szczególnie dobry substytut mąki pszennej, dla osób z nietolerancją glutenu- też wiedziałam. 3.   Mąka ryżowa ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Przy jej użyciu można przygotować każ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, babeczki, ciasto, pieczenie, lekka, kokosowe, bita śmietana, cukier, sosy, makaron, likier, mielone, makarony, babki, kopytka, ciasto ucierane , cytryna, chleb, jajko, ryż, cukier puder, krem, zupa, sos beszamelowy, ciasto z białek , ciasto kokosowe, mleko w proszku, lekkie ciasto, ciasto mleko w proszku, pyszne ciasto

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 8 lipca 2013 08:04:18

Słodkie te małe babeczki. Też mi po głowie chodzi ciasto ryżowe. ;)

Karmel-itka., 8 lipca 2013 09:37:47

cudne maluszki. nigdy nie pracowałam z mąką wyżową i jestem ku temu bardzo skłonna, by podjąć sie tego wyzwania.pozdrawiam!

Justyna Bąk, 8 lipca 2013 20:30:56

świetnie wyglądają:)

sofieta- mia cucina, 9 lipca 2013 01:49:45

@Inspirowane smakiem: polecam, jest lekkie i puszyste, I bardzo lekko strawne)@Karmel-itka: to moje rowniez pierwsze spotkanie..., maka jest sypka jak krupczatka, bez glutenu malo rosnie... kiedys jadlam ciasto kruche na ryzowej i bylo bardzo smaczne.... Jednak wydaje mi sie, ze trzeba poeksperymentowac, aby wyrobic sobie zdanie) pozdrawiam)@Justyna B.: dziekuje slicznie za mile slowa) pozdrawiam)

Luna, 11 lipca 2013 22:46:08

Wyglądają szalenie przepysznie :)

sofieta- mia cucina, 12 lipca 2013 23:27:04

Dziekuje Luna!!!