Kokosowo-czekoladowa krajanka
Kokosowo-czekoladowa krajanka
Dzisiejszy post wyłącznie dla miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia.
Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto.
Pomysł ze strony Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany.
Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru 180 g masła/margaryny 4 jajka 20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki)
2 łyżki waniliowego c... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta
Autor
sofieta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czekoladowa, czekolada, pieczenie, lekka, jajko, cukier, ciasto, cukier puder, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, siekane, kokosowe, sposoby na jajko, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kokosowe, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasto na zimno, ciasta z masa
Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta
Dodaj komentarz
Justyna Bąk,
4 marca 2013 09:49:42świetnie wygląda aż ślinka cieknie:)
Roz Airad,
4 marca 2013 21:55:55wygląda obłędnie ;D
sofieta- mia cucina,
4 marca 2013 22:48:50Justyna: kokosowy zawrot glowy))Roz Airad: i tak samo smakuje) na nastepny dzien (jak doczeka) zmienia strukture na pysznie ciagnaca))pozdrawiam)