diecie i zainteresowane zdrowym odżywianiem. Z białą truflą znakomicie łączy się smażone prosciutto i ostre kiełki pora. Zamiast szynki możecie dodać małe ziołowe grzanki lub kromkę opieczonego wiejskiego chleba. Aksamitny krem, chrupiąca szynka, aromatyczna oliwa i pikantne przyprawy. Spróbujcie koniecznie. Czas przygotowania: 15 minut + czas moczenia i gotowania przy użyciu suchej fasoli Porcje: 4 Składniki: 1 szklanka
SzczyptaSmaQm.in. w nim tkwi sekret puszystych pączków. 3. Oleju podczas smażenia ma być tyle, by pączki swobodnie pływały, nie dotykając dna. 4 . Temperaturę oleju możemy sprawdzić wrzucając skórkę chleba lub kawałek ciasta – jeśli się szybko zrumieni, to tłuszcz jest dobrze nagrzany ). 5. Olej rozgrzewamy powoli, stopniowo i dłużej na mniejszym ogniu,a nie krótko i szybko. 6. Pączki
Ostra na Słodkosobie dobrego zrobić na drugie śniadanie lub kolację. Polecam niezwykłe kanapki .One nigdy się nie znudza bo nigdy nie będą takie same. Składniki na naszą przekąskę śniadaniową lub...kolację -chleb ciemny razowy -ugotowane na twardo jajo - marynowany bialy imbir od Kuchnie Świata -czosnek + masło -suszone pomidory u mnie Ole -oliwki -ser żółty u mnie Cymes z Ryk -dobrej jakości szynka
Z Kuchni Do KuchniPyszne i zdrowe śniadanie - rewelacyjne połączenie prosciutto, awokado i jajka :) SKŁADNIKI 4 kromki chleba tostowego z ziarnami 4 plasterki szynki prosciutto 1 awokado 2 jajka oliwa ziołowa kiełki rzodkiewki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na półtwardo - wkładamy do garnuszka z zimną wodą, od momentu wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na plasterki
Moje Kuchenne Rewelacjefasola będzie miękka. Do zupy dodaj oliwę, oregano, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz natkę pietruszki, wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z kromką świeżego chleba. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwarazem zrobiłam je sama (no dobrze, w duecie). Ekscytacja sięga zenitu, nie mogę przestać się uśmiechać i aż ciężko mi uwierzyć, że nie śnię - chodzę do szkoły piec chleb! Żyć, nie umierać , jak mawia Tato. W ogóle mój plan lekcji wygląda niezwykle kusząco: czekolada , zdrowe ciasta , dekoracje kremem cukierniczym (to już jutro!), a do tego kilka godzin teorii z pierwszej
Pożeraczka, czyli raz adobrzeucztę szabatową, czyli soczystego kurczaka duszonego z suszonymi morelami i białym winem oraz pilaw z kaszy bulgur. Zapraszam do gotowania! Jadłospis na ucztę szabatową z rodziną i przyjaciółmi: chleb jajeczny, dip z oliwy i suszonego tymianku, oliwki w zalewie, morele gotowane w syropie z cukru podane z jogurtem, sałatka z ciecierzycy i ogórka, pilaw z kaszy bulgur, kurczak duszony
My Culinary Artprzyprawami. Tak jak pisałam, z kremami można dowolnie eksperymentować. Ja swoją zupę gotuję najczęściej na kostce bulionowej lub samej wodzie, ale jeżeli gotowanie domowego bulionu jest dla kogoś chlebem powszednim, to jak najbardziej można taką zupę przyrządzić właśnie na jego bazie. Co do dodatków, to też w każdym kremie jest dowolne. Można dodać groszek ptysiowy, grzanki własnej produkcji, zgrillowane
Sagneska - gotowanie i lifestyledość gęstą zupą, właściwie daniem jednogarnkowym, o smaku intensywnym, pikantnym. Najlepsze są po kilkukrotnym odgrzewaniu, podobnie jak bigos. Podawać je z chrupiąca bułką lub świeżym chlebem. Lubicie flaczki? a jeśli nie to dlaczego
Codzienna kuchnia niecodziennazaczepia o kilka kultur. Połączyłam wszystko w jedno. Wyszło pysznie i wyjątkowo. Myślałam z początku, że będzie to po prostu „normalna kanapka”. A tu proszę, wyszła kanapka międzynarodowa! Składniki -chleb ser topiony śmietankowy Lactima pasztet warzywny z cieciorką Primavika oliwki plastry bekonu marynowane cebulki pikantny ketchup do kanapek podałam wszystkim napar owocowy leśny Biofix Wysmaruj kanapki serkiem topionym
Z Kuchni Do Kuchnizimą spokojnie możemy je zastąpić kupując pomidory w puszce. Takie śniadanie robi się szybko co też jest ważne. Moje lato zimą na dobry początek dnia do tego domowy chleb na zakwasie czego chcieć więcej. SKŁADNIKI : porcja na 1 osobę pomidory z puszki (na 1 osobę używam połowę puszki) 1-2 jajka 1 łyżka oliwy (lub oleju rzepakowego) sól, pieprz
Basia w kuchnipieprzem. Ja mieliłam prosto z młynka pieprz kolorowy. Wykladamy na talerze.Posypujemy koperkiem. Dodajemy ser koryciński Czesławy Zarzeckiej z czarnuszką pokrojony w kostkę. Możemy podawać z grzankami lub chlebem typu włoskiego z chrupiącą skórką. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniPrzez te wichury i ciągły brak prądu nie jestem znowu na bieżąco. Chciałam upiec chleb to drożdże się zbuntowały, piekarnik oczywiście na prąd więc nie działa. Póki co zostaje mi poczekać i już powoli zaczynam przygotowania do Styczniowego Wyzwania Blogerek. Jak ten czas ucieka... Wracając do zdjęć : * wieczór przy świecach - bo nie było prądu * raz na jakiś czas
Magiczne Życie Martykochani! Dziś mam dla Was przepis na pastę z bobu nadającą się idealnie jako obkład do chleba :) 0,5 kg bobu 1 awokado sól, pieprz oliwa z czosnkiem i bazylią lub zwykła Bób ugotować do miękkości, obrać i wrzucić do pojemnika dodać obrane awokado, oliwę, doprawić i zblendować, gotowe! * Jeśli nie przepadacie za smakiem czosnku to nie używajcie oliwy
Cukier&PuderWszystkie składniki mieszamy, posypujmy lekko solą i pieprzem czarnym, kropimy olejem z pestek dyni, mieszamy. Niewątpliwą zaletą surówki jest szybkość i prostota jej wykonania. Według mnie dobra jest do chleba z masłem jak i do obiadu, do mięsa. O tej porze roku cebula i rzodkiewka smakują mi najbardziej :) Ci którzy lubi czarną rzepę mogą nią zastąpić rzodkiewkę, smacznego
Proste Potrawy