przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:221/600)

Przepis #183 Kokosowo - serowa rolada - bez glutenu i białego cukru 209

Witajcie, rolada kokosowa z dodatkiem sera to bardzo pyszne i lekkie połączenie. Biszkopt na bazie mąki kukurydzianej sprawia, że ciasto jest bezglutenowe. Zamiast tradycyjnego białego cukru użyłam miodu ale z powodzeniem można użyć innego słodzidła. Idealnie sprawdzi się na weekendowy deser, którego można zjeść bez wyrzutów sumienia;) Wartości odżywcze na całość: 1284 kcal(...)Czas wykonania: 30 min (plus czas studzenia ciasta) Składniki Biszkopt (forma 24x30 cm) - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej/kokosowej - szczypta sody oczyszczonej - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Masa - 250 g sera twarogowego - stała część mleczka kokosowego z jednej puszki - 25 g wiórek kokosowych - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Dodatkowo - 20 g gorzkiej czekolady min 70% - 1 łyżeczka oleju

Health-Fit-Life
Przekładaniec z wiśniami 177

Ciasto z wiśniami: 250g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany 4 żółtka 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Oraz: 4 łyżki kaszy manny 1 litr wiśni w syropie Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki drobnego cukru ½ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Piana: 6 białek 1 szklanka drobnego cukru Kisiel wiśniowy Krem: ½l mleka 2 budynie wiśniowe ½ szklanki cukru(...)termoobiegiem na ok 35-40 minut. W trakcie pieczenia możemy zamienić ciasta miejscami, jeśli wiemy, że nasz piekarnik lubi płatać figla i przypalać z jednym miejscu. Upieczone ciasta studzimy. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli, a następnie gdy piana będzie sztywna dodajemy po łyżce cukru, do całkowitego wykorzystania. Miksujemy dodając po jednym żółtku

Kuchnia w czekoladzie
PYCHOTKOWY BRZOSKWINIOWIEC 158

Składniki:  Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru kryształ 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa brzoskwiniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 g margaryny 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształ 1 olejek spirytusowy waniliowy 1 puszka brzoskwiń  Nasączenie brzoskwiniowe:  sok z puszki brzoskwiń 150 ml przygotowanej zimnej wody Dodatkowo(...)Przygotowanie: Brzoskwinie - brzoskwinie z puszki osączyć z syropu, a następnie pokroić w kostkę. Syrop zachować. 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Biszkopt - na spód tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić

Ciastka - domowe słodkości
Przepis #168 Torcik Princessa - bez białego cukru i mąki 180

życzyć Wam smacznego:) Wartości odżywcze na 100 g: 353 kcal w tym: B: 5,5 g; W: 17 g; T: 30 g.  Składniki (forma o średnicy 16 cm) Biszkopt - 4 białka - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła - 100 g wiórek kokosowych Masa - opakowanie (250 g) serka mascarpone - 1-2 łyżki miodu  - 1 łyżka wiórek kokosowych Dodatkowo - pół wafelka(...)miksujmy. Wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Wykładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie  wyciągamy i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzony biszkopt dzielimy na pół.  Masa  Serek mascarpone miksujemy z miodem. Pod koniec dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. 2/3 masy wykładamy na jeden krążek biszkoptu i przykrywamy drugim. Pozostałą masą

Health-Fit-Life
PRZEKŁADANIEC SEROWO - GALARETKOWY NA BISZKOPTACH 179

białego sera 1 opakowanie galaretki o smaku agrestowym 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym 6 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 opakowania galaretki o smaku pomarańczowym 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 2 x 350 ml gorącej wody 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Ser biały skręcić raz lub dwa razy. 2 opakowania galaretki pomarańczowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody(...)Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml gorącej wody i dodać 2 łyżeczki żelatyny. Rozpuścić. Odstawić do wystygnięcia.  Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami. Zmielony biały ser zmiksować na wysokich obrotach z cukrem pudrem, aż stanie się puszysty. Następnie ser podzielić na 2 części. Do jednej części sera dodać bardzo zimną galaretkę agrestową

Ciastka - domowe słodkości
Lekka rolada biszkoptowa z wiśniami i czarną porzeczką 222

biszkoptową wypełnioną po brzegi puchatą, słodką bitą śmietaną, soczystymi wiśniami i pękatymi porzeczkami odmiany czarnej ;) Rozpływa się w ustach, wybuchając co chwilę kwaskowatością owoców, które wspaniale uzupełniają całość. Delikatny biszkopt, lekka jak chmurka bita śmietana i świeże owoce, to wszystko czego potrzebujecie, by unieść się obłoczku letnich smaków :) Zwinięcie takiej rolady jest naprawdę proste i nie potrzeba do tego wielkich(...)masę. 5. Dużą blachę (np: z wyposażenia piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia i rozsmaruj równo ciasto. 6. Piecz 12-15min. w 180*C. 7.  Po upieczeniu gorący biszkopt przełóż na ściereczkę papierem do góry- zdejmij papier i wraz ze ściereczką zroluj wzdłuż dłuższego boku- zostaw do wystygnięcia. 8. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. 9. Posmaruj wystudzony

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bananowiec z delicjami i mascarpone + film 206

pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i kakao, wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry(...)dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopt wykładamy dżem i dokładnie go rozsmarowujemy. Obrane banany kroimy w plasterki a następnie układamy je na warstwie dżemu. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale nie na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i wszystko miksujemy do połączenia się składników

Smakowite Dania
Sernik z brzoskwiniami na zimno 🍑 186

razem z brzoskwiniami. Wykonanie ciasta krok po kroku pokazane jest w filmiku , serdecznie zapraszam do oglądania. Kto woli przepisy kulinarne w formie pisanej to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 🍑 paczka biszkoptów 🍑 2 cukry waniliowe 🍑 6 łyżek cukru 🍑 2 galaretki brzoskwiniowe (lub inne, ale pomarańczowe lub żółte) 🍑 3 łyżki żelatyny 🍑 1 kg. sera do serników z wiaderka 🍑 1 puszka brzoskwiń(...)serową dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kilka kropel (wg.uznania) czerwonego barwnika spożywczego i mieszamy do uzyskania różowego koloru masy. 🍑 Na dno tortownicy (z otwieraną opaską) wykładamy biszkopty namoczone w mleku. 🍑 Na biszkopty wykładamy różową masę serową, równomiernie wygładzamy i tortownicę wstawiamy do zamrażalki na dosłownie 5 minutek. 🍑 Następnie na różową masę wylewamy połowę galaretki z brzoskwiniami

RITA food channel
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 160

Lato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody(...)łyżeczki żelatyny 250 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. czerwonych porzeczek 100 ml wrzątku WIERZCH galaretka malinowa mały koszyczek czerwonych porzeczek Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubić z solą i cukrem na puszystą masę. Dolać olej z wodą. Zmiksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać do ubitych jajek. Wymieszać do połączenia się składników

Kuchnia w oparach
Tiramisu z malinami. Najlepsze! 145

zamrozić lub użyć do zrobienia bezy. Składniki (forma 30 x 20 cm): około 200 g malin 3 żółtka 2 serki mascarpone (Piątnica, każdy po 250 g) 2 paczki długich biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kakao 4 łyżki amaretto 2 łyżki cukru + 1 łyżka płynnego miodu Wykonanie: Żółtka utrzyj z cukrem i miodem na puszysty, biały krem. Do masy żółtkowej dodawaj(...)łyżce mascarpone cały czas miksując. Gdy składniki będę dobrze połączone, krem odstaw. Kawę rozpuść w 2 szklankach wody (najlepiej w płaskim naczyniu). Gdy kawa przestygnie, dodaj amaretto. Przygotuj formę. Biszkopty mocz przez chwilę z obu stron w kawie z amaretto, wyłóż nimi dno formy. Wyłóż połowę masy, rozsmaruj ją, posyp kakao i wyłóż maliny. Następnie dodaj drugą warstwę nasączonych biszkoptów

Moja pasja smaku
Tiramisu z truskawkami 198

bardzo prosto-polecam Składniki: Masa mascarpone: - 1 opakowanie serka mascarpone (250g), - 2 duże jajka  - 3 łyżki cukru pudru, - łyżeczka cukru z wanilią, - łyżeczka esencji waniliowej, - 250g truskawek - biszkopty podłużne lub zwykłe okrągłe jak nie macie - filiżanka mocnej kawy (ostudzonej) + 3 łyżki rumu Białka ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone zmiksować z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją(...)masy mascarpone (już bez użycia miksera) dodać białka i delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Biszkopty maczamy w kawie (połączonej z alkoholem) i wykładamy nimi dno pucharków. Następnie układamy plasterki truskawek. Na owoce wylewamy masę mascarpone.Następnie znów biszkopty,mascarpone,na wierzch truskawki .świeża mięta. Smacznego

Swojskie jedzonko
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami i bananem 279

galaretka cytrynowa. Na wierzchu truskawki i galaretka. Leciutko i prosto, polecam :-) Miłego dnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki: 800 g jogurtu naturalnego gęstego 200 ml śmietanki 30%  biszkopty podłużne truskawki 2 banany 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa lub bananowa 1 galaretka krystaliczna 1. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy podłużne biszkopty. Truskawki myjemy(...)galaretkę truskawkową, miksujemy i pokrojone truskawki i mieszamy, a do drugiej galaretkę cytrynową, miksujemy i banany, mieszamy. Wkładamy na chwilę do lodówki, żeby masy zaczęły tężeć.  4. Na biszkopty wykładamy masę z truskawkami, odkładamy na chwilkę do lodówki, na nią masę z bananami i układamy truskawki, wkładamy na chwilę do lodówki. Jak galaretka krystaliczna zacznie tężeć, to wykładamy

kruche babeczki
Łatwy torcik z pianką i truskawkami bez pieczenia 271

czwartkowy wieczór polecam przepis na pyszny torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 1/2 kg truskawek, 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego, 2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Studzę. Truskawki kroję na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładam biszkoptami. 2. Schłodzone mleko miksuję(...)tężejącą galaretką. Dodaję truskawki. Mieszam. Masę wylewam na tortownicę wyłożoną biszkoptami. 3. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik na zimno z musem z rabarbaru i musem brzoskwiniowym 140

Idealny do kawy, na imprezkę, w upalne dni. Deser słodko, kwaśny. Fajne przełamanie smaków. Składniki: 250 g białego sera 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego okrągłe biszkopty 4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru 1 galaretka krystaliczna żelatyna 4 połówki brzoskwiń w syropie + 1 szklanka syropu Na dno tortownicy układam folię spożywczą – nie chcę żeby cokolwiek(...)wypłynęło. Układam okrągłe biszkopty. Miksuję śmietankę 30% aż będzie ubita, dodaję pokruszony ser biały – można go przepuścić przez maszynkę, ja użyłam malaksera. Zmiksowałam. Dodałam mleko skondensowane. Dodaję 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w odrobinie gorącej wody. Wykładam masę serową na biszkopty, wkładam sernik do lodówki na 2 godziny. W tym czasie obieram rabarbar, kroję w kawałki, dodaję 1/4 szkl wody

MojaQchnia.pl