LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA

LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA

LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA

Lato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JASNA KOKOSOWA: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru 150 g masła ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Autor

Aneta Gwiner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czerwona porzeczka, galaretka, budyń, biszkopt, likier, mascarpone, ciastka kremówki, ciasta z masa, maliny, ciasto kakaowe, mus, malinowe, ciasto z porzeczką, desery, deser, ciasto z malinami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z galaretka, deser z malinami, ciasto owocowe, ciasto kokosowe, krem mascarpone, deser z mascarpone, deser z galaretka

Inne przepisy z Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.