przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:226/600)

Sernik z brzoskwiniami na zimno 🍑 153

razem z brzoskwiniami. Wykonanie ciasta krok po kroku pokazane jest w filmiku , serdecznie zapraszam do oglądania. Kto woli przepisy kulinarne w formie pisanej to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 🍑 paczka biszkoptów 🍑 2 cukry waniliowe 🍑 6 łyżek cukru 🍑 2 galaretki brzoskwiniowe (lub inne, ale pomarańczowe lub żółte) 🍑 3 łyżki żelatyny 🍑 1 kg. sera do serników z wiaderka 🍑 1 puszka brzoskwiń(...)serową dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kilka kropel (wg.uznania) czerwonego barwnika spożywczego i mieszamy do uzyskania różowego koloru masy. 🍑 Na dno tortownicy (z otwieraną opaską) wykładamy biszkopty namoczone w mleku. 🍑 Na biszkopty wykładamy różową masę serową, równomiernie wygładzamy i tortownicę wstawiamy do zamrażalki na dosłownie 5 minutek. 🍑 Następnie na różową masę wylewamy połowę galaretki z brzoskwiniami

RITA food channel
LETNIA KOSTKA KOKOSOWO-PORZECZKOWA 122

Lato to czas kiedy możemy cieszyć się świeżymi owocami. Ciasta wtedy przygotowane są bogate w kolory i smaki. To ciasto to kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody(...)łyżeczki żelatyny 250 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1/2 szkl. czerwonych porzeczek 100 ml wrzątku WIERZCH galaretka malinowa mały koszyczek czerwonych porzeczek Przygotowujemy biszkopt: Jajka ubić z solą i cukrem na puszystą masę. Dolać olej z wodą. Zmiksować. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać do ubitych jajek. Wymieszać do połączenia się składników

Kuchnia w oparach
Sernik na zimno z owocami i galaretką 196

pieczenia. Sernik galaretkowy z dodatkiem truskawek i borówek amerykańskich to super pomysł na słodki podwieczorek lub deser a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki: 100 g biszkoptów 400 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g serka śmietankowego 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 galaretki truskawkowe oraz: kilka truskawek 100 g borówek amerykańskich 1 galaretka owoce leśne tortownica o śred(...)rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Serek homogenizowany, śmietankowy i jogurt mieszamy razem w misce do połączenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy biszkopty. Ostudzone galaretki dodajemy do masy serowej i miksujemy razem przez chwilę. Przelewamy sernik na biszkopty i wstawiamy ciasto do lodówki na ok. 1 godz. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Tiramisu z malinami. Najlepsze! 106

zamrozić lub użyć do zrobienia bezy. Składniki (forma 30 x 20 cm): około 200 g malin 3 żółtka 2 serki mascarpone (Piątnica, każdy po 250 g) 2 paczki długich biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kakao 4 łyżki amaretto 2 łyżki cukru + 1 łyżka płynnego miodu Wykonanie: Żółtka utrzyj z cukrem i miodem na puszysty, biały krem. Do masy żółtkowej dodawaj(...)łyżce mascarpone cały czas miksując. Gdy składniki będę dobrze połączone, krem odstaw. Kawę rozpuść w 2 szklankach wody (najlepiej w płaskim naczyniu). Gdy kawa przestygnie, dodaj amaretto. Przygotuj formę. Biszkopty mocz przez chwilę z obu stron w kawie z amaretto, wyłóż nimi dno formy. Wyłóż połowę masy, rozsmaruj ją, posyp kakao i wyłóż maliny. Następnie dodaj drugą warstwę nasączonych biszkoptów

Moja pasja smaku
Tiramisu z truskawkami 162

bardzo prosto-polecam Składniki: Masa mascarpone: - 1 opakowanie serka mascarpone (250g), - 2 duże jajka  - 3 łyżki cukru pudru, - łyżeczka cukru z wanilią, - łyżeczka esencji waniliowej, - 250g truskawek - biszkopty podłużne lub zwykłe okrągłe jak nie macie - filiżanka mocnej kawy (ostudzonej) + 3 łyżki rumu Białka ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone zmiksować z żółtkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją(...)masy mascarpone (już bez użycia miksera) dodać białka i delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Biszkopty maczamy w kawie (połączonej z alkoholem) i wykładamy nimi dno pucharków. Następnie układamy plasterki truskawek. Na owoce wylewamy masę mascarpone.Następnie znów biszkopty,mascarpone,na wierzch truskawki .świeża mięta. Smacznego

Swojskie jedzonko
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami i bananem 237

galaretka cytrynowa. Na wierzchu truskawki i galaretka. Leciutko i prosto, polecam :-) Miłego dnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki: 800 g jogurtu naturalnego gęstego 200 ml śmietanki 30%  biszkopty podłużne truskawki 2 banany 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa lub bananowa 1 galaretka krystaliczna 1. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy podłużne biszkopty. Truskawki myjemy(...)galaretkę truskawkową, miksujemy i pokrojone truskawki i mieszamy, a do drugiej galaretkę cytrynową, miksujemy i banany, mieszamy. Wkładamy na chwilę do lodówki, żeby masy zaczęły tężeć.  4. Na biszkopty wykładamy masę z truskawkami, odkładamy na chwilkę do lodówki, na nią masę z bananami i układamy truskawki, wkładamy na chwilę do lodówki. Jak galaretka krystaliczna zacznie tężeć, to wykładamy

kruche babeczki
Łatwy torcik z pianką i truskawkami bez pieczenia 231

czwartkowy wieczór polecam przepis na pyszny torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 1/2 kg truskawek, 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego, 2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Studzę. Truskawki kroję na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładam biszkoptami. 2. Schłodzone mleko miksuję(...)tężejącą galaretką. Dodaję truskawki. Mieszam. Masę wylewam na tortownicę wyłożoną biszkoptami. 3. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik na zimno z musem z rabarbaru i musem brzoskwiniowym 102

Idealny do kawy, na imprezkę, w upalne dni. Deser słodko, kwaśny. Fajne przełamanie smaków. Składniki: 250 g białego sera 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego okrągłe biszkopty 4 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru 1 galaretka krystaliczna żelatyna 4 połówki brzoskwiń w syropie + 1 szklanka syropu Na dno tortownicy układam folię spożywczą – nie chcę żeby cokolwiek(...)wypłynęło. Układam okrągłe biszkopty. Miksuję śmietankę 30% aż będzie ubita, dodaję pokruszony ser biały – można go przepuścić przez maszynkę, ja użyłam malaksera. Zmiksowałam. Dodałam mleko skondensowane. Dodaję 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w odrobinie gorącej wody. Wykładam masę serową na biszkopty, wkładam sernik do lodówki na 2 godziny. W tym czasie obieram rabarbar, kroję w kawałki, dodaję 1/4 szkl wody

MojaQchnia.pl
Ciasto czekoladowo-kawowe 269

ciasta zjedzony „od święta” nikomu nie powinien zaszkodzić, jednak starajmy się modyfikować przepisy, żeby deser był w miarę „zdrowy” Kawa… czekolada… Czego chcieć więcej … Ciasto czekoladowo – kawowe – przepis Biszkopt: 6 jaj, 1 łyżka ksylitolu , 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej (lub innej np. kokosowej, migdałowej, orkiszowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Białka(...)łyżki żelatyny, amaretto lub inny alkohol Przygotować ok. 1 l kawy bez fusów (najlepiej espresso). W gorącym płynie rozpuścić ksylitol i żelatynę. Ostudzić. Dodać alkohol. Poncz do nasączenia biszkoptu: ½ szkl. przygotowanej kawy, amaretto, 1 łyżka ksylitolu Ciasto czekoladowo-kawowe – sposób przełożenia Na blaszce położyć biszkopt, nasączyć ponczem. Wyłożyć masę i wygładzić. Można zrobić widelcem wzorek. Na wierch wylać tężejącą

Strefa Zdrowego Żywienia
Tarta z budyniem i owocami 220

galaretkę na wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka tarta z budyniem i owocami PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Truskawkowe ciasto z adwokatem 530

Truskawkowe ciasto z adwokatem Przepyszne i bardzo efektowne ciasto z musem truskawkowym, kremem śmietankowym oraz polewą adwokatową. Polecam!     Składniki na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki krupczatki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Truskawkowe nadzienie: 50g żelatyny 1 kg truskawek 100g cukru   Krem: 7 łyżeczek żelatyny 300g śmietany kremówki(...)waniliowego 4 łyżki cukru pudru   Polewa: 5 łyżeczek żelatyny 200g likieru adwokat 150ml śmietany kremówki 36%   Dodatkowo: świeże truskawki do dekoracji     *** W pierwszej kolejności robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, mieszamy, następnie cukier, dokładnie miksujemy. Dodajemy mąki przesiane wraz z proszkiem do pieczenia, mieszamy i przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia *** *** Ciasto pieczemy

Blog z Apetytem
Tiramisu kawowo - truskawkowe 160

włoski deser połączony z truskawkami.    krem:  250g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1  łyżka amaretto ponadto: 1/2 szkl. mocnej kawy 8 podłużnych biszkoptów 2 łyżki amaretto  200 g truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżeczka kakao do oprószenia Jaja umyć i na kilka sekund zanurzyć we wrzątku. Oddzielić żółtka od białek (białka można(...)połączyć z maskarpone i 1 łyżką amaretto. Odstawić do lodówki do stężenia. Truskawki lekko zmiksować z cukrem zostawiając wyraźne kawałki. Zimną kawę wymieszać z amaretto. Przygotować 4 pucharki.  Biszkopty połamać na połówki,maczać w kawie i rozłożyć w pucharkach. Na biszkopty nałożyć porcję kremu,następnie porcję zmiksowanych truskawek i kolejną porcję kremu. Deser wstawić do lodówki i chłodzić kilka

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik czekoladowy z ciasteczkami i bitą śmietaną. 151

każdy ) Krem śmietankowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1-2 łyżki kakao 2 kopiaste łyżki żelatyny 5  łyżek gorącej wody Dodatkowo: około 20 okrągłych biszkoptów około 20 dag kruchych okrągłych ciasteczek w czekoladzie Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy(...)dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno blaszki wykładamy biszkoptami, a na biszkopty równomiernie masę serową. 2. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Wystudzony kroimy na takie kawałki jakie chcemy

Izabelawkuchni
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 122

Składniki: Biszkopt wiśniowy: 4 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru 40 g lub 2 budynie wiśniowe 64 g 1 łyżka proszku do pieczenia Nasączenie wiśniowe: 3 torebki owocowej herbaty wiśniowej 1 torebka czarnej herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 150 - 200 ml przygotowanej zimnej wody(...)mleka 250 g margaryny  1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: 1 słoik dżemu wiśniowego  1/2 tabliczki czekolady gorzkiej  posypka waflowa np. żółta Przygotowanie: Biszkopt wiśniowy - Margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną z budyniem wiśniowym i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę

Ciastka - domowe słodkości
Wiśniowy sernik na zimno z czekoladową skorupką 207

Składniki: 1 biszkopt ( PRZEPIS ) Do nasączenia: 1/2 szklanki wrzątku + 1/2 małej cytryny + 1 łyżka alkoholu (np. wódka) + 1 łyżka cukru 4-pak serków homogenizowanych (naturalne/waniliowe/wiśniowe) 2 galaretki wiśniowe 2 tabliczki czekolady (1 mleczna, 1 gorzka) 1 łyżka masła Sposób przygotowania: 1. Upieczony według wcześniej podanego przepisu biszkopt nasączyć. 2. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody(...)pozostawić do wystygnięcia. 3. Gdy galaretki zaczną tężeć, dokładnie połączyć z serkami. Wylać na biszkopt i odstawić do całkowitego stężenia. 4. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej cały czas mieszając razem z masłem. Pozostawić do lekkiego wystygnięcia. Rozsmarować na masie serkowej. Pozostawić w lodówce

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania