przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:232/600)

Tort piernikowy "Bajka" 185

musicie taki upiec. Świetnie się nada nie tylko na rodzinne spotkania lub urodziny , ale ze względu na smak rewelacyjnie sprawdzi się również  na święta Bożego Narodzenia. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka szczypta soli 120 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Na krem: 100 g gorzkiej czekolady(...)białej czekoladzie Kopernik (z serca fabryki) Na nasączenie: 2 łyżeczki kawy zbożowej 2 łyżeczki cukru Na dekorację: 1 opakowanie pierników serca w deserowej czekoladzie Kopernik (z serca fabryki) WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Dno formy tortowej o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli stopniowo

Passions hobbies life
Delikatny sernik na zimno (bez jajek) z musem truskawkowym 223

Puszysty, delikatny serniczek na zimno z kwaskowatym musem owocowym, na spodzie z biszkoptów. Dobrze się kroi, pięknie wygląda i genialnie smakuje. Dodatkowo nie wymaga zbyt wielkiej wprawy w kuchni, poradzi sobie z nim nawet początkujący cukiernik :). W sezonie letnim przygotowuję go z różnymi owocami, zarówno w postaci musów (niżej truskawkowy, ale polecam również malinowy, jeżynowy oraz jagodowy), jak i całych(...)ułożonych na masie serowej i zalanych galaretką. Składniki Masa serowa opakowanie okrągłych biszkoptów 250 ml mleka 2 łyżki żelatyny 4 serki homogenizowane waniliowe (łącznie 600 g) w temp. pokojowej 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) w temp. pokojowej pół szklanki cukru pudru Tortownicę o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty, jeden przy drugim (nie zużyjemy

Słodkie inspiracje
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 287

Przepyszne połączenie smaków: słodki kajmak, banan, herbatniki i bita śmietana.    SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki, 150 g serka typu Danio, 2 łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki(...)wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek a następnie żelatynę. Krem toffi: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy krówkę, a następnie żelatynę. Przełożenie ciasta : Biszkopt smarujemy kajmakiem, układamy pokrojonego w plastry banana, skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy kremem śmietanowym, układamy warstwę biszkoptów, które można lekko nasączyć, smarujemy kremem tofii, posypujemy wiórkami z czekolady. Wstawiamy do lodówki

słodki bratek
Kostka śliwkowo - czekoladowa 142

wielu marketach, dlatego śmiało można powiedzieć, że to ciasto całoroczne. Jednak nie ma to jak świeże owoce, więc póki trwa jeszcze sezon na śliwki, zachęcam do upieczenia tego ciasta :) Biszkopt kakaowy: 6 dużych jajek 150 g mąki pszennej tortowej ( 1 szklanka minus 2 łyżki ) 30 g kakao ( 3 łyżki z lekką górką ) 220 g cukru ( 1 szklanka ) 2 łyżeczki proszku(...)likier czekoladowy lub kawowy; w wersji bezalkoholowej - mocna herbata, osłodzona, z dodatkiem soku z cytryny ) 1/4 szklanki wody   Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych, uprażonych na suchej patelni Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną i kakao przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, dokładnie wymieszać. Białka

Opowieści z piekarnika
CIASTO MILKY WAY + FILMIK 363

Milky way to ciasto czekoladowo-mleczne, zaliczane do najpyszniejszych ciast, jakie jadłam. Moje dzieci za nim przepadają. Mięciutki biszkopt przełożony masą z mleka w proszku i polane czekoladą. Myślę że tego ciasta nie trzeba nikomu polecać bo jest przepyszne. SKŁADNIKI :  3/4 szklanki mąki pszennej ( 100 g ) 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka z czubkiem, proszku(...)czekolady deserowej 50 ml śmietany 30 %  PRZYGOTOWANIE :   Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę 25/30 , wyłożoną papierem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C. Masa-Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem, aż całkowicie się rozpuści. Studzimy. Margarynę ucieramy dolewając zimne

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto budyniowo-gruszkowe 213

Leciutki i puszysty biszkopt dobrze nasączony, dwie warstwy śmietankowego kremu na bazie budyniu, i gruszkowy mus zwieńczony kleksem bitej śmietany z kawałkiem świeżej gruszki, ciasto jak tortowe nie suche, wilgotne, słodkie,  jednym słowem poezja smakowa! Na różne okazje w tym urodzinowe.  Do tego ciasta użyłam rewelacyjnego musu z gruszek  w wersji domowej można gruszki przecisnąć przez wyciskarkę(...)kupić gęsty sok gruszkowy typu Kubuś. Polecam Wam to ciasto! Składniki: Kwadratowa blaszka 24/24 cm Biszkopt: 5 jaj 5 pełnych łyżek mąki tortowej 4 łyżki cukru Szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowy: Krem: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła aromat śmietankowy-odrobina Mus gruszkowy: ½ litra

Wanilia i Kardamon
Winogronowiec z kremem Monte 160

ciasto z obłędnym kremem na bazie serków Monte. Do tego pyszne słodkie winogrona, kwaskowate porzeczki i ciasto do kawy jak znalazł. Rewelacyjną sprawą są nowe krystaliczne galaretki! Tortownica 22cm: Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem Monte: 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 4 serki Monte 1,5 łyżki(...)żelatyny ¼ szklanki ciepłej wody Dodatkowo: 300 g winogron Garść czarnych porzeczek 1 krystaliczna galaretka o smaku winogronowym 1,5 szklanki wrzątku Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy piana jest biała i lśniąca kolejno dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy do połączenia. Wyłączamy mikser, wsypujemy przesiane mąki. Możemy to zrobić partiami, delikatnie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Wuzetka - ciasto WZ 151

każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet. Najczęściej jednak spotkać ją możemy w klasycznym wydaniu – czyli czekoladowy biszkopt, posmarowany warstwą marmolady i przełożony bitą śmietaną, z wierzchu polany czekoladą i ozdobiony kleksem bitej śmietanki. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions(...)piany, delikatnie wymieszać łyżką. Dodać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12x25cm, dno wyłożone papierem), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 25-30 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, pozostawić do wystygnięcia. Gdy ciasto wystygnie, ostrym nożem przeciągnąć przy boku formy, żeby odkroić ciasto od boków. Biszkopt przekroić na dwa blaty. Śmietankę dobrze schłodzić, ubić

Obiad gotowy
Piłka 137

wyszła tak jak planowałam, ponieważ mieszkam w niewielkim miasteczku i dostanie tutaj czegokolwiek fajnego czasem graniczy z cudem ale widok jego zadowolonej i zaskoczonej minki był bezcenny :). Tort piłka Biszkopt 4 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mąki 4 łyżki oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa 0,5 l śmietany 30% 2 galaretki wiśniowe czereśnie Oddzielić(...)wzór w misce wyłożonej folią spożywczą. Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, odstawić do ostudzenia i lekkiego/średniego stężenia (nie może być za mało ścięta, bo wówczas biszkopt nasiąknie, nie może być też za mocno ścięta, bo wówczas zrobią się grudki) i połączyć z ubitą na sztywno śmietaną. Masą napełnić miskę wyłożoną biszkoptami. Zostawiłam nieco, żeby przykryć jeszcze

Pieguskowa Kuchnia
CIASTO AMBASADOR 290

upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka 24×36 mierzona na górze/ BISZKOPT 4 jajka(...)jednej części dodać pokrojone w kostkę i dobrze odsączone (najlepiej ręcznikiem papierowym) brzoskwinie. Wymieszać. Do drugiej części dodać nutellę, posiekaną czekoladę, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dokładnie wymieszać. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń, wyłożyć czekoladową masę. Na wierzchu wyłożyć ciemne herbatniki, a na nie masę z brzoskwiniami i warstwę maślanych herbatników. Wszystkie składniki polewy podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając

Pieguskowa Kuchnia
Przepis #60 Domowe FIT ciastka Delicje 148

ciasteczek (blacha 24 na 24 cm). Jedno ciastko to:  31,4 kcal w tym: W: 2,2  g; B: 1,46 g; T: 1,73 g. Składniki Biszkopt - 40 g mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 g cukru/słodzika Nadzienie - 150-200 g truskawek ( u mnie mrożone) - 4,5 g żelatyny(...)zimnej wody Polewa - 1 łyżka oleju kokosowego - 60 g gorzkiej czekolady Wykonanie Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier/słodzik. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Energicznym i szybkim ruchem dokładnie wszystko ze sobą łączymy. Przekładamy na blachę i pieczemy w temp 170 stopni przez

Health-Fit-Life
Deser z serkiem mascarpone 119

SKŁADNIKI: - 3 jajka - 3 łyżki cukru - około 200g biszkoptów - 250g serka mascarpone - 1/4 szkl. likieru jajecznego - około pół szkl mocnej kawy - kakao gorzkie do posypania WYKONANIE: 1. Zaparzyć kawę, wystudzić, odcedzić od fusów i dodać do kawy likier 2. Białka oddzielić od żółtek. 3.Białka ubić na sztywną pianę, do żółtek dodać natomiast cukier i ubić na gęstą i jednolitą(...)masę najlepiej w gorącej kąpieli wodnej. 4. Do masy z żółtek stopniowo dodawać serek mascarpone, dokładnie wymieszać, na koniec dodać ubite białka. 5. Biszkopty moczymy w kawie układamy do szklanek albo pucharków, na biszkopty nakładamy masę , i tak na przemian. 6. Na kilka godzin wkładamy do lodówki 7. Przed podaniem posypujemy gorzkie kakao. Smacznego

Dziś Ja gotuje
Sernik zebra z borówkową pianką-rewelacyjny sernik na zimno 434

serniku na zimno z jogurtowo-borówkową pianką :) Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :)  Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl cukru(...)cukier waniliowy -175 ml mleka -1 łyżka kakao MASA JOGURTOWO-BORÓWKOWA -3 duże garście borówek -jogurt naturalny 200g -3 łyżki cukru pudru -łyżka żelatyny  -125 ml  mleka Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy je na sztywna pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Ciasto dajemy do tortownicy wyłożonej papierem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto balowe 2225

Bardzo delikatne ciasto na biszkopcie w połączeniu z krakersami i słodkim karmelem daje niezwykły efekt. Dodatkowo wygląd ciasta w przekroju też wygląda apetycznie i bardzo reprezentacyjnie. Robiłam to ciasto po raz pierwszy ale na pewno nie ostatni. Składniki: na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem budyniowy(...)mleka dodać wymieszane mąki z jajkami i cały czas mieszać aż zgęstnieje.  Zdjąć z ognia i wystudzić. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać wystudzony budyń. Na upieczony biszkopt rozsmarować krem budyniowy. Na budyń wyłożyć herbatniki. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć warstwę krakersów. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i dodać śmietan fix lub serek mascarpone.  Ubitą śmietanę wyłożyć

Pysznie & Pięknie
Rolada kakaowa z malinami 119

długo.  Zabieramy się za pieczenie! Najpierw rolada, później krem, a na końcu polewa- choć sam cukier puder w zupełności wystarczy ;) Kto robi ze mną?  Składniki na biszkopt (blaszka z wyposażenia piekarnika): 4 jajka ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Składniki na krem: 200ml słodkiej(...)ewentualnie 30) śmietanki 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 200g zmiksowanych malin Dodatkowo: ½ tabliczki czekolady deserowej Cukier puder do posypania wierzchu Sposób przygotowania: Biszkopt- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy cukry, następnie żółtka i przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia mąkę. Delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem i wyrównujemy. Pieczemy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania