przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:214/600)

Torcik Stracciatella 178

ciepłe popołudnia do kawki :)   Mój zrobiłam na urodziny Syna w formie tortu....         Polecam :) Składniki na blaszkę 22 cm Spód: - 100g biszkoptów - kawa do nasączenia - kilka łyżek wódki do kawy Masa serowa: - 1kg sera z wiaderka - 300g cukru pudru - 500ml śmietanki 30% (część ubitej do dekoracji) - kilka kropel olejku waniliowego lub prawdziwa wanilia(...)200g czekolady mlecznej (u mnie dwa rodzaje) - 20g żelatyny w proszku - 9 łyżek zimnej wody do żelatyny - kakao do dekoracji Sposób wykonania: Biszkopty namaczamy w kawie z wódką, wykładamy na blaszkę, wstawiamy do lodówki. Żelatynę zalewamy zimną wodą, jak napęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej aż się rozpuści i będzie bez grudek, studzimy. Ser mieszamy z cukrem i wanilią, do wystudzonej

Wypieki Rene
Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) 1055

własnych upodobań)  4 galaretki o różnych smakach i kolorach (u mnie brzoskwiniowa, malinowa, agrestowa i o smaku owoców leśnych)   330 ml śmietanki 30-36% małe opakowanie biszkoptów  niewielka ilość mleka Kolorowe Ptasie Mleczko z Mleka Skondensowanego i Galaretek (Kolorowa Pianka) - Sposób przygotowania: Każdą z galaretek rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Galaretki studzimy do momentu(...)części i dodajemy do galaretek. Każdą z porcji miksujemy do otrzymania gładkich konsystencji. Formę (ok. 20x30 cm) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy biszkopty (przed ułożeniem każdy z nich namaczamy przez moment w mleku), a następnie jedną z mas uważając, aby nie przemieścić biszkoptów. Umieszczamy w lodówce na 20 minut. Resztę kremów starajmy się trzymać

Słodka Strona
Tiramisu a’la czarny las 195

Krem: – 250 g mascarpone – 300 ml śmietanki kremówki 36% – 1 łyżeczka cukru pudru – 100 g czekolady gorzkiej 65% kakao Dodatkowo: – około 200 g podłużnych biszkoptów – szklanka zaparzonej i ostudzonej kawy – około 350 g wiśni z kompotu – opcjonalnie kakao do posypania Foremkę wykładamy folia spożywczą, no chyba, że deser szykujemy tylko w pucharkach(...)ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy mascarpone i delikatnie miksujemy, żeby składniki się połączyły. Na końcu dodajemy schłodzoną czekoladę i jeszcze raz wszystko miksujemy. Deser układamy w kolejności: biszkopty namoczone w kawie (po 1 sekundzie na stronę), 3 łyżki kremu, wiśnie które wbijamy w krem, odrobina kremu na przykrycie wiśni, i znów biszkopty, krem oraz wiśnie na wierzch. Całość

Relaxtime
Caryca z brzoskwiniami 335

polewa 1/4 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1,5 łyżki wody dodatkowo 2 galaretki brzoskwiniowe 800 ml gorącej wody 1 puszka brzoskwiń w syropie 1 paczka biszkoptów 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy mąkę, następnie ocet a na końcu olej. Ciasto odstawiamy na bok i przygotowujemy drugie. 2. Jajka, żółtka i cukier ucieramy(...)Gotujemy przez chwilę. 5. Gęsty budyń wylewamy na talerz aby przestygł. Miękkie masło ucieramy. Stopniowo dodajemy zimny budyń. 6. Ciasto kroimy na dwie części. Jedną smarujemy połową kremu. Układamy biszkopty a na nich pokrojone w kostkę brzoskwinie. 7. Obie galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Tężejące wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. 8. Kiedy galaretka dobrze zastygnie, smarujemy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
biszkopt budyniowy 170

Domowy biszkopt, który nie wymaga cudowania :)  itp. historii. Ciasto upieczone z jajek, mąki, cukru i budyniu :) bez proszku do pieczenia. Potrzebujemy mikser, 6 jaj, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, budyń, szczyptę soli ...  Jajka wbijamy do miski i włączamy miksowanie dosypując szczyptę soli. Potem dodajemy cukier, mąkę i budyń. Miksujemy do czasu połączenia się produktów, gdy otrzymamy jednolitą(...)nasze zmiksowane ciasto. Pieczemy 40-50 min w temp. 170-180 st.C  Sprawdzamy patyczkiem czy jest dobre i potem zostawiamy do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Jak już mamy biszkopt budyniowy, to krem również może być budyniowy :) Krem budyniowy: 2 szkl. mleka, 6 łyżek cukru, budyń, 3 łyżki mąki, kostka masła. Mąkę i budyń rozrabiamy z 3/4 szkl. mleka. Pozostałe

chleba naszego
Bananowiec na biszkopcie 201

Kolejne ciasto z bananami w roli głównej :) Puszysty biszkopt, masa bananowa i śmietanowa, ciasto jak marzenie... Pięknie się prezentuje a i w smaku jest rewelacyjne. Smakuje wszystkim, a dzieci je po prostu uwielbiają. Świetne na co dzień, jak i na rodzinne uroczystości. My je bardzo lubimy :) Mam nadzieję, że zasmakuje i Wam. Polecam! Powoli zaczynam rozglądać się za meblami(...)danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 6 łyżek oleju 3 łyżki wody 2 łyżki octu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Ubić

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto „Fiona” – bez pieczenia 210

tego jak słodki mamy sok malinowy – ja użyłam 1,5 łyżki) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki 36% galaretka malinowa śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów (120g) 2 paczki delicji malinowych (ok 300g) galaretka malinowa (u mnie rubinowa) Na dno formy (20x28cm) wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy obok siebie biszkopty. Sok łączymy razem z wodą, lekko(...)soku cukier. W odłożonym soku rozprowadzamy budynie. Wlewamy je na gotujący się sok i stale mieszając, gotujemy chwilkę, do zgęstnienia. Lekko studzimy, a następnie wylewamy na blaszkę z biszkoptami. Gdy masa nieco ostygnie układamy na niej delicje, galaretką do góry. Jedną galaretkę rozpuszczamy w około półtorej szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy. Pod koniec dodajemy wymieszany

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 288

negatywnie na smak. Mam nadzieję, że tym przepisem was zaciekawię i uwierzycie, że tort można zrobić inaczej :) Dodam, że bardzo smakował wszystkim testującym, a sam krem okazał się hitem ;) Biszkopt z hibiskusem i odmienionym kremem budyniowym (bez cukru i masła) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu(...)część mleka kokosowego (po odpowiednim schłodzeniu będzie bardzo twarda). Ubić przy pomocy miksera na gładką, puszystą masę. Dodawać partiami zimny budyń, ciągle miksując, aby masa była gładka, bez grudek. Biszkopt podzielić na 3 części. Blaty nasączać ekstraktem wymieszanym z przegotowaną wodą. Pierwszy blat posmarować konfiturą z dzikiej róży, a następnie wyłożyć część masy budyniowej, przykryć drugim blatem. Nałożyć kolejną część

FitKot
Ciasto MONTE 627

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli(...)luźna co nie ułatwiało niestety krojenia. Poza tym nie mam uwag, a mąż (wielbiciel czekolady) był po prostu zachwycony tym ciastem. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt: – 2 jajka (białka i żółtka osobno) – 2 łyżki cukru – 2,5 łyżki mąki – 1 łyżeczka oleju – szczypta proszku do pieczenia Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Foremkę

Relaxtime
Tiramisu bez jajek 193

mascarpone! :):):)  Podaję i polecam Wam zatem ten "sekretny" przepis, jeśli jeszcze go nie wypróbowaliście. :) Składniki:  250 gramów serka mascarpone 130 gramów śmietany kremówki  100 gramów podłużnych biszkoptów 50 gramów cukru pudru filiżanka kawy espresso (ewentualnie mocnej kawy rozpuszczalnej) 50 gramów likieru amaretto (w mojej wersji jest to ZAWSZE RUM, mój ukochany Bacardi Black) kakao do posypania Wykonanie(...)dodaj cukier puder, następnie wymieszaj z serkiem mascarpone. Mieszaj całość tylko do połączenia się składników (w innym przypadku masa się zważy).  Przygotuj naczynie, w którym umieścisz deser.  Biszkopty maczaj w kawie i alkoholu, układaj następnie na dnie naczynia. Na nie wyłóż krem. Powtórz czynności. Układam biszkopty również na wierzchu - ty nie musisz tego robić. :) Posyp całość na koniec

Garniec Magalie
SZYBKA KREMÓWKA NA BISZKOPCIE 1065

dzieciństwo i sobotnie wyprawy do sklepu po kremówki i eklerki dla babci. Dziś mam dla Was przepis na taką błyskawiczną kremówkę. Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * jajko(...)mąka pszenna – 5 pełnych łyżek * mąka ziemniaczana – 5 pełnych łyżek * budyń waniliowy – – 60 g * wanilia – 1 laska * sok z cytryny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i budyniem, mieszamy szpatułką. Wlewamy na blachę ( ok. 22×28 ) i pieczemy

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z truskawkami 150

konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka homogenizowanego waniliowego (np. Danio) 2 śnieżki (śmietany w proszku) 400 ml mleka Przygotowanie: Galaretki rozpuścić(...)jeszcze nie stężałe) galaretki i wymieszać. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na małe kawałeczki – dodać do masy i delikatnie wymieszać. Biszkopty ułożyć na spód tortownicy (forma o średnicy 20 cm) i wylać masę. Udekorować ciasto kilkoma truskawkami. Schłodzić w lodówce minimum 6 godzin (najlepiej całą noc). Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Kolorowe ciasto galaretkowe 165

galaretki brzoskwiniowe + 500 ml wody - 2 galaretki z czarnej porzeczki + 500 ml wody - 1 galaretka gruszkowa + 500 ml wody - 1 litr śmietanki 30 lub 36% - biszkopt (link) - dowolne owoce (u mnie - ananasy z puszki i jagody ze słoika) Piekę biszkopt.  Dokładny przepis na jego wykonanie znajdziecie w tym poście  . Przygotowuję galaretki.  Każdy smak galaretki(...)rozpuszczam w 500 ml wody. Gdy galaretki są ostudzone, mieszam każdą z nieubitą wcześniej śmietaną. Wkładam do lodówki. Gdy są już dość gęste i dobrze stężone, wylewam na biszkopt jeden smak (truskawka) i daję do lodówki. Po jakimś czasie wylewam następny kolor (brzoskwinia) i do lodówki. Następnie jest czarna porzeczka - i do lodówki. Gdy porzeczka będzie już gotowa, wykładam owoce

Wielopokoleniowo
Rafaello na biszkopcie wg Di 116

dlatego zdecydowałam się na swój. Ciasto jest przepyszne - lekkie, słodziutkie i mooocno kokosowe. Spróbujcie!   (Tortownica o średnicy około 23 cm lub blacha o wymiarach 15 x 25 cm) Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa: 500 ml śmietanki 30-36% 200g białej czekolady 170g(...)wiórek kokosowych (u mnie Helio ) 2 "Śnieżki" (na sucho) Wierzch:   100g wiórek kokosowych   1-2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami i olejem, a następie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez około 25 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Orkiszowy biszkopt pełnoziarnisty z karobem (bez cukru) 213

Pieczenie biszkoptów "nietypowych" mam już chyba dość dobrze opanowane i nie ma opcji, że "nie wyjdzie", albo "nie da się". Wcale nie trzeba używać białej mąki pszennej, żeby móc zrobić smaczne ciasto lub tort. Chciałam uzyskać tym razem wyższy, puszysty biszkopt, więc zamiast samej mąki pełnoziarnistej dodałam też trochę białej orkiszowej, przez co ciasto zyskało na lekkości. Możecie podzielić(...)dwie lub trzy części i przełożyć jakimś pysznym (i bezcukrowym ;)) kremem, albo posmarować domową konfiturą :) Orkiszowy biszkopt pełnoziarnisty z karobem 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki ksylitolu Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami ksylitol, ubijać

FitKot

Proponowane wyszukiwania