przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:100/600)

CIASTO ,,SKRYTA PERSYMONA'' 122

kaki), to postanowiłam wykorzystać ten właśnie owoc. Pozmieniałam co nieco w przepisie jamajka i tak oto powstał przepis na biszkoptowe ciasto ,,skryta persymona''. Ciasto jest przepyszne! Gorąco polecam. SKŁADNIKI: Biszkopt: - jajka (6 szt.) - cukier (1 szkl.) - mąka samorosnąca (3/4szkl.) lub 3/4 szkl. mąki pszennej z dodatkiem 1 łyżeczki proszku do pieczenia - mąka ziemniaczana (1 łyżka) - kakao gorzkie (3 łyżki) Krem(...)wymiarach 24 x 36 cm. o wysokości 6 cm. Masę wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół w 180*C około 30 min. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy 5 min. Po tym czasie odwracamy biszkopt do góry dnem, ściągamy foremkę oraz papier  i pozostawiamy do wystudzenia. - Do miseczki wlewamy 8 łyżek wody

RITA food channel
CIASTO "KOSTKA MALINOWA" 111

kwaśne od malin. Delikatne i lekkie. W sam raz na różne imprezy, urodziny, ale też od tak bez okazji, do kawy ;) Składniki na kwadratową blachę 20 x 20 cm: Biszkopt: * 2 jajka * 2 łyżki mąki * 1 łyżka cukru * szczypta proszku do pieczenia * szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka(...)przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do wymieszania składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C, piec około 20 minut. Wystudzić biszkopt, skroić z niego wierzch. Masa z malin i galaretki. * 2 galaretki malinowe * 300 g malin, użyłam mrożone * 800 ml wody Wykonanie: Wodę zagotować, wsypać galaretki, dobrze wymieszać. Galaretki odstawić

Zrób to smacznie
Tort czekoladowy z kremem malinowym 157

kremem malinowym to moja kolejna propozycja na pyszny, lekki tort z wykorzystaniem bitej śmietany i malin. Takie torty u mnie są najchętniej jedzone - co zrobić? Trzeba je robić Puszysty biszkopt o kakaowym smaku i krem malinowy o konsystencji przypominającej mus, a całość udekorowana startą czekoladą i świeżymi malinami Pyszny, lekki tort, który świetnie sprawdzi się na każdą okazję Polecam(...)Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm.   SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 400 g malin 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki wody 1 czubata łyżeczka żelatyny Dekoracja: 100 g czekolady deserowej

WSZYSTKO SMACZNE
Ciasto pyzie 152

udało. Kupiłam z kawałkami owoców i ciasto wyszło bez zastrzeżeń. Bardzo smakowało szczególnie dzieciom ;-) A że sezon na jabłka otwarty, więc bardzo polecam to ciasto. Składniki (blaszka 34x26cm): Biszkopt: 6 jajek niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka agrestowa 1 łyżka masła ewentualnie cukier do jabłek - pominęłam Masa(...)jogurtu owocowego (bez owoców) 1 czerwona galaretka 1 łyżeczka żelatyny 1/4 szklanki wody Śmietana: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt: białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, partiami dodawać cukier, potem po jednym żółtku. Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć

Kuchnia domowa Ani
Torcik śmietanowy z winogronami i galaretką 124

Jako deser poniedziałkowej kawy proponuję pyszny torcik z masą śmietanową, winogronami i galaretką. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 6 łyżek oleju, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa śmietanowa: ½ litra śmietany 30%, 2 opakowania śmietan fixu, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 100ml wody, ½ łyżeczki czerwonego barwnika(...)proszku, Dodatkowo: 1 duża kiść winogron zielonych, 2 opakowania galaretki cytrynowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno żółtka, cukier, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Masę przelewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 35 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Zielone Jabłuszko 2201

Ciasto Zielone Jabłuszko Pyszne i bardzo efektowne ciasto na lekkim biszkopcie, przełożone masą galaretkową z jabłkami i przykryte śmietankową pierzynką. A całość ozdobiona delikatnymi czekoladowymi zygzaczkami. To ciasto zaskakuje nie tylko rewelacyjnym smakiem, ale i pięknym wyglądem! Przygotowanie ciasta nie jest trudne, należy jednak ściśle stosować się do wskazówek z przepisu, aby wszystko wyszło jak należy   Składniki: BISZKOPT(...)litra wrzątku 5 dużych jabłek pół cytryny Masa śmietanowa: 400ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy pół czekolady deserowej 1/4 szklanki mleka       *** Przygotowujemy biszkopt: Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodajemy cukier, cały czas ubijając, gdy cukier się skończy dodajemy kolejno żółtka. Do puszystej masy jajecznej przesiewamy mąki

Blog z Apetytem
Ciasto FIONA 674

przygotowaniu, ale jego smak wszystko Wam wynagrodzi, ponieważ jest lekkie i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 30 cm: biszkopt 3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80 g) 1/4 kostki masła (50 g) masa budyniowa 1 l soku typu Kubuś/Vitaminka, np. malinowego(...)wody 2 łyżki cukru pudru do dekoracji około 300 g delicji w galaretce, np. wiśniowej 2 galaretki o smaku malinowym 3 szklanki wody (3/4 l) Na samym początku przygotować biszkopt : masło roztopić, ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę. Następnie powoli dodawać cukier. Cały czas mieszać na najwyższych obrotach miksera. Gdy powstanie gęsta, sztywna masa to zmniejszyć

Ugotować
Przekładaniec z kremem budyniowym, galaretką wiśniową i bezą kokosową 290

wiśniową i bezą kokosową. Idealne połączenie smaków. Ciast nie jest zbyt mocno słodkie w smaku. Zachęcam do pieczenia 😊 S kładniki na formę do pieczenia 20 cm x 30 cm: biszkopt  3 jajka 1/2 szklanki zwykłego cukru (120 g) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80 g) 1/4 kostki masła (50 g) krem budyniowy 3 szklanki mleka 2 budynie o smaku(...)kokosowa 250-300 g wiórek kokosowych 7 białek 1,5 szklanki zwykłego cukru (345 g) 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na samym początku przygotować biszkopt: masło roztopić, ostudzić. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę. Następnie powoli dodawać cukier. Cały czas mieszać na najwyższych obrotach miksera. Gdy powstanie gęsta, sztywna masa to zmniejszyć

Ugotować
Ciasto malinowy ogród 293

Fenomenalne ciasto z malinami! Biszkopt w smaku przypomina wilgotnego murzynka. Przełożony masą z prażonym słonecznikiem, kajmakiem i mleczną czekoladą jest obłędny. Masa śmietankowa z malinami jest puszysta i delikatna jak chmurka. Ciasto, które jest warte uwagi, ponieważ w smaku jest obłędne! Biszkopt: 0,5 szklanki wody ¾ szklanki oleju 1 ¾ szklanki cukru 3 łyżki kakao 5 jajek 1 ½ szklanki mąki pszennej(...)masy kajmakowej 100 g mlecznej czekolady Masa śmietankowa: 500 ml śmietany 36% 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 szklanka świeżych malin Biszkopt: Do garnka wlewamy olej, wodę, kakao i ¾ szklanki cukru. Zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek.  Żółtka miksujemy z wystudzoną masą kakaową i esencją waniliową. Dosypujemy przesianą mąkę pszenną

VioletoweKucharzenie
CIASTO OWOCOWY POCAŁUNEK 202

jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo lekkie, owocowe po prostu pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM SPÓD: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (360 g) słoik powidła śliwkowego ok. 300 g PIANKA: 2 jogurty greckie ( 800 g) 2 wiśniowe galaretki WIERZCH: 2 krystaliczne galaretki smak truskawka - wanilia (Dr. Oetker)  dowolne owoce(...)mnie truskawki, czereśnie, zielone winogrona WYKONANIE: Blachę wykładamy folią aż po brzegi (będzie łatwiej wyjąć). Każdy biszkopt smarujemy łyżeczką powidła i składamy ze sobą (płaską stroną do siebie)  układamy jeden obok drugiego, jeśli trzeba docinamy. PIANKA: Dwie wiśniowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Jak zaczną się ścinać miksujemy razem z jogurtami greckimi. Piankę wylewamy na biszkopty. Chowamy do lodówki

Pani na deser
DINO PARTY CZEKOLADOWY TORT Z KREMEM ORZECHOWO-ŚMIETANOWYM 209

Przedstawiam tort dla wybrednych... Czekoladowy biszkopt przełożony kremem na bazie masła orzechowego ( uwielbiam) i masą śmietanowo-kokosową obsypany posiekaną gorzką czekoladą. Pycha... W mojej kuchni królują zdrowe słodycze, ale zdarzają się wyjatkowe okazje, które pozwalają mi zaszaleć. Świętując czwarte urodziny mojego syna -fana dinozaurów, (ośmieliłabym się nawet powiedzieć  psychofana) powstał cudowny tort. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 5 jajek w temperaturze(...)wrzucam pokruszone wafelki, mieszam łyżką PRZYGOTOWANIE TORTU: pierwszy blat nasączam naparem z herbaty rozsmarowuję na nim połowę dżemu nakładam 3/4 kremu orzechowego posypuję posiekaną czekoladą  2. nakladam drugi biszkopt nasączam naparem z herbaty, smaruję dżemem nakładam kokosową bitą śmietanę zostawiam trochę na wulkan) przykrywam kolejnym blatem, nasączam i smaruję kremem z masła orzechowego. WULKAN: Piekę biszkopt ( przepis jak wyżej

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto szpinakowe z truskawkami 448

nadaje ono temu wypiekowi ładne zielonkawe zabarwienie :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23 x 23 cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto szpinakowe z truskawkami – Składniki: Składniki na szpinakowy biszkopt: 3 duże jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki krupczatki 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g świeżych liści szpinaku Składniki na warstwę piankową: 660 ml śmietanki(...)Składniki na warstwę truskawkową: 350 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml gorącej wody *szklanka = pojemność 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto szpinakowe z truskawkami – Wykonanie: PRZYGOTOWAĆ SZPINAKOWY BISZKOPT: Szpinak wrzucić do blendera, dodać olej i zmiksować na jednolitą masę. Jajka zmiksować z cukrem (na najwyższych obrotach miksera) na jasną i puszystą masę. Następnie zmniejszyć obroty miksera na wolne

Kulinarne Przeboje
Rabarbarowiec z kremem 117

Lekkie ciasto na biszkopcie z rabarbarem w roli głównej. Do tego szczypta czekolady i bezy domowe i wyszło pyszne połączenie. Na jednym  kawałku nie skończycie.     Biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej/ razem mąki pszennej i ziemniaczanej ma być 1/2 szklanki/ galaretka rabarbarowa: 2 galaretki truskawkowe(...)rabarbaru pokrojonego 4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 cytryny Krem: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa ciastka kakaowe typu petibery dekoracja: 50 g czekolady gorzkiej bezy Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo i cały czas ubijam. Jak piana będzie lśniąca dodaję żółtka i już tylko mieszam

wesoła kuchnia
TORT STRACCIATELLA Z TRUSKAWKAMI 383

Lekki, letni tort ze świeżymi truskawkami i pysznym kremem z bitej śmietany i kawałeczków gorzkiej czekolady. Jego przygotowanie najlepiej jest rozłożyć w czasie i upiec biszkopt nawet dwa dni przed planowanym podaniem. Przygotowanie kremu i przełożenie tortu można zostawić na dzień podania lub zrobić z jednodniowym wyprzedzeniem.  Biszkopty nasączyłam domową lemoniadą i przełożyłam warstwą dżemu i świeżych truskawek. Krem(...)ubita śmietanka 30%, dodatkowo usztywniona śmietan-fixem lub rozpuszczoną żelatyną i wymieszana z kawałkami czekolady.  Całość tworzy bardzo udane połączenie i świetnie nadaje się na urodzinowe przyjęcie. SKŁADNIKI BISZKOPT 5 jajek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej KREM STRACCIATELLA 1,25 l śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin

cool and minty
Szybki tort śmietanowy z dżemem z czarnej porzeczki (na 1 urodziny Natalii) 185

przekonały. Tort był naprawdę przepyszny, dość lekki, a czarna porzeczka idealnie przełamała jego słodycz. Zapewniam, że każdy potrafi przygotować takie cudo. Polecam!  (Tortownica o średnicy 24 cm)  Biszkopt: (inne wymiary znajdziecie tu - klik )  5 jajek 3/4 szklanki cukru (1 szklanka = 250 ml) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej   Do przełożenia(...)fixy (opcjonalnie lub można więcej - ja dodaję jak najmniej) Dodatkowo: 1 słoik kwaskowatego dżemu z czarnej porzeczki (około 280g) Nasączenie: sok z cytryny + woda Boki (opcjonalnie): około 22 podłużne biszkopty  Moja dekoracja: opłatek na tort z obrazkiem krem czekoladowy  srebrne kuleczki cukrowe białe kwiatuszki z opłatka kolorowe lentilki   Upiec biszkopt.  Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania