będą chciały samodzielnie korzystać z syropu, nie musi się to skończyć praniem i sprzątaniem: syropy Paola maja korki „niekapki” zabezpieczające przed rozlaniem. Z bogatej gamy syropów Paola możesz korzystać bez przerwy, cały rok. Dzięki wielu rozmaitym syropom uda ci się stworzyć nowe, ciekawe, oryginalne zestawienia smakowe w ulubionych daniach twoich dzieci. Jeśli chciałabyś poznać sprawdzone przepisy na dania z syropami
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTrudno jest mi wyobrazić święta bez seromaku, czyli seromakowaca, lub sernika z makiem. Seromak, to pyszny sernik składający się z trzech warstw: pierwsza warstwa to kruchy spód korzenny, druga, to masa makowa i trzecia to masa serowa. Całość smakuje wyśmienicie! Seromakowiec jest mięciutki, delikatny, łagodny w smaku, w miarę zbity, jednym słowem jest po prostu idealny! Jest to ciasto bardzo
Kuchnia Łukaszasuszu warzywnego. Gotujemy do miękkości grzybów. Dodajemy lekko pociętą kapustę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku przyprawiamy solą i cukrem. Na oleju podsmażamy pokrojoną w plastry cebulę. Olej bez cebulki dolewamy do garnka z kapuśniakiem. Zagotowujemy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnydodaniu kilku jej łyżeczek, nadal możemy oczekiwać, że otrzymamy bulion znacznie bardziej naturalny i zdrowszy niż w wersji z kostki. Podobnie jak jego „krewniaka” na mięsie, bulion warzywny możemy bez problemu przechowywać w lodówce przez dość długi czas, w tym nawet go zamrozić. Gotując bulion warzywny musimy uzbroić się w nieco cierpliwości. O ile w wersji z mięsem możemy uzyskać
Kulinarna Pokusazmodyfikowałam do tego stopnia, że pierniczki nie udały się i nadawały się jedynie do konsumpcji przed telewizorem, z pewnością nie na bloga- chociaż były przepyszne! Drugi przepis udał się bez dwóch zdań, mimo iż zmodyfikowałam go do własnych potrzeb. Jeśli chcecie by pierniczki były odpowiednio miękkie oraz przeszły cudownym aromatem przyprawy do piernika upieczcie je już dziś! Składniki (na około
Mango Papajaczosnku - ponad pół szklanki natki pietruszki lub rukoli szczypta soli i sok z pół cytryny Mięso włóż do naczynia, dopraw solą. Dodaj rozdrobnioną różową cebulę. U mnie obeszło się bez płaczu i błyskawicznie. Użyłam mojego Nowego Pomocnika Kuchennego -blendera ręcznego Desire 3 w 1 Russell Hobbs z przystawką do szatkowania. Do masy dodaj również czosnek wyciśnięty
Z Kuchni Do Kuchniotoczone w papryczce chili lub pieczona w chili na chrupko ciecierzyca albo pistacje. Weganie w tym przepisie mogą zastąpić serek topiony taką samą ilością silken tofu, a masło bez problemu zamienić na bezwonny oleje kokosowy. SKŁADNIKI 700g kalafiora 3 ząbki czosnku 250g cebuli białej lub szalotki 90g serek topiony naturalny – gouda, pomorski, tylżycki lub silken tofu 50g masła lub oleju
Karo in the Kitchenmiejsce na ok 40min do napuszenia. Jajko roztrzepać w miseczce z łyżką wody i posmarować nim bułki. Z wierzchu posypać ziarnami czarnuszki. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika - i piec ok 20-25 minut w temp. 200C do zezłocenia - u mnie dokładnie 22 minuty . Bułeczki powinny być na koniec pieczenia wyraźnie
Grunt to przepis!nasionami. Suszone pomidory są powszechnie w sklepach w oleju słonecznikowym albo oliwie z oliwek (podrabianej albo fatalnej jakości), ale warto jednak poszukać naprawdę suchych suszonych pomidorów, konserwowanych solą, bez żadnego oleju , ewentualnie w zalewie octowej. Jeśli jednak masz pomidory w oleju, to spróbuj je dobrze odsączyć z tego szkodliwego tłuszczu. Pomidory suche warto wcześniej namoczyć w łyżce wody. Cukinię pokrój
PaleoSMAKrazem bez zbędnych wstępów - przepyszny krem kokosowy. Krem kokosowy Składniki 100 g wiórków kokosowych 1,5 tabliczki białej czekolady Duży kubek śmietanki 30% (330 g) Przygotowanie Wiórki przełożyć do blendera, miksować kilka minut, do momentu w którym z kokosa zacznie wydzielać się tłuszcz kokosowy (zacznie mieć kremową konsystencje, trwa to od 8 do 15 minut). W tym momencie dodajemy
Kuchnia w szuwarachidealnie łagodzi intensywny słodko-kwaśny smak pomidorowego curry. Przygotowywałam to danie już wiele razy i uważam je za wspaniałe pod wieloma względami. Interesujący smak stanowi najistotniejszą zaletę, ale nie bez znaczenia jest też fakt, że sposób przygotowania zarówno curry, jak i ryżu czyni pobyt w kuchni bezstresowy i odprężający. Dochodzi jeszcze cieszący oko aspekt estetyczny: kolorowa mozaika czerwieni pomidorków
Roślinna - blog wegańskiotoczone przez serwatkę. Formujemy ser pod ciężarem 4 kg, przez 30 minut, po czym odlewamy serwatkę. Prasowanie 5 kg - 30 minut 10 kg - 60 minut 15 kg - 5 godzin Bez obciążenia - przez całą noc (7-10 godz.) Za każdym razem, ser wyjmujemy z formy i chusty i odwracamy. Solenie Ser solić, zanurzając w nasyconym roztworze soli niejodowanej przez 8 godz
Przepisy na domowy ser i chlebbyć dość wyrazisty, gdyż łączymy do z łagodnym w smaku ciastem pierogowym. Jeśli farsz nie jest kwaśny, wówczas tę wyrazistość najłatwiej nadać odpowiednią ilością soli, pieprzu czy kminku. Oczywiście bez przesady, ale powinno ich być więcej niż gdybyśmy chcieli spożyć naszą kapustę z grzybami ot tak po prostu. Pierogi z kapustą i grzybami 2015-12-04 11:18:37 Tradycyjne
Kulinarna Pokusapiernika – mieszamy. Do miski ze składnikami mokrymi dodajemy składniki suche. Łączymy składniki drewnianą łyżką. Masa wyjdzie dosyć luźna i kleista – taka ma być. Część pierników zrobiłam z marmoladą, część bez. Ręce lekko „naoliwiamy” i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (ok. 34g). Te, które będą z marmoladą rozpłaszczamy na dłoni, wkładamy porcję marmolady i ponownie formujemy kulę. Jedne i drugie układamy
mojewypiekiinietylkomuzyka. A jeśli włączycie coś szybkiego i skocznego (u mnie z filmu "Puss in Boots"), pierogi zrobicie raz-dwa :) Składniki (na ok. 40 pierogów): Farsz 15 liści jarmużu bez zgrubiałego nerwu głównego cebula łyżka oleju do smażenia 4 łyżki twarożku starty korzeń chrzanu lub chrzan ze słoiczka łyżeczka soli łyżeczka suszonego czosnku pieprz czarny Ciasto pół kilograma mąki pszennej
Weekendy w domu i ogrodzie