przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:103/300)

Czary mary... Krem z pieczonego pasternaku z gruszka czyli Zupowy Wtorek odc.77 199

obrany będzie tutaj pożądany. Wszystkie piecz aż pasternak stanie się miękki i rumiany. Odłóż pasternaku korzenia  kawałek  a resztę wraz z gruszką i czosnkiem bez łupiny dodaj do warzonej mikstury. Użyj  miksującego narzędzia by krem ukręcić idealny. Nałóż go do misek paru, posyp migdałem uprażonym i pasternakiem w plasterki pokrojonym. Zajadaj, pokrzepiając ciało

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pizza Calzone a stylu Reuben 156

suche. Na połowę ciasta wyłożyłam warstwami starty na grubej tarce ser żółty, na to kilka warstw cienkich plastrów pastrami, na to kapustę kiszoną, ponownie ser żółty i połówką ciasta bez dodatków nakryłam wszystkie warstwy, boki zlepiając dokładnie, aby podczas pieczenia nic mi nie wyciekało. Pizzę ułożyłam na kratkę do pieczenia pizzy i wstawiłam do nagrzanego na 220 stopni piekarnika

Blondynka Gotuje
Mini Serniczki Bez Sera 147

Coś dobrego dla dużego i małego ;) Składniki na 18 mini serniczków 1 jogurt grecki 400 gr 2 jajka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1/2 szkl cukru lub nawet odrobinę mniej 1/4 szkl oleju 18 małych biszkopcików kakao w proszku do dekoracji 1. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę i utrwalamy cukrem. 2. Tymi samymi trzepaczkami od miksera ubijamy

Gotowanie...to proste !
Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami 182

soku. Dodajemy mieloną słodką paprykę, posiekane chili i pietruszkę oraz nieco czarnego pieprzu. Mieszamy i przestawiamy na mały ogień. Dusimy ok. 30 minut, na początku pod przykryciem, potem bez niego, by nadmiar płynu odparował, a sos się zagęścił. W międzyczasie możemy dosolić do smaku (ostrożnie, sól jest już w bulionie!). Dodajemy pokroją żółtą paprykę i dusimy jeszcze 10 minut

Kulinarna Pokusa
Kudłacze 165

Pączki bez nadzienia o bardzo nieregularnych kształtach, stąd nazwa"kudłacze".     Składniki: -5 dkg drożdży -1,5 łyżki cukru -220 ml ciepłego mleka -3 żółtka -2 szklanki i 3 łyżki mąki -szczypta soli -aromat -2 łyżki oleju -olej do smażenia Drożdże rozcieramy z cukrem. Dodajemy 1/4 mleka, 3 łyżki mąki, mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy

Maminek kulinarny
Tort truskawkowo- kokosowy na białkach 186

pracochłonny? Wbrew pozorom nie, bo biszkopt można upiec wcześniej, galaretkę na serduszka wylać, by tężała, a kokos namoczyć w likierze. Ciut dłużej schodzi przy samym składaniu, ale i to bez przesady, bo jedyne na co musimy czekać najpierw, to mus truskawkowy, a na samym końcu oczekujemy aż polewa z mleka w proszku zastygnie.  Nie ma się co bać

Kuchnia w czekoladzie
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1088

bywają trudne - pewnie wie to każdy z nas. Gdy wstajemy rano za oknem jest szaro, buro i zimno... Dziś podpowiadam Wam jak zrobić w parę chwil domowy napój izotoniczny. bez chemicznych dodatków, konserwantów ani tym podobnych. Zapewni on Wam poranny zastrzyk energii. Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii Czas przygotowania: 10 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska orzechowa szarlotka pod chmurką 173

piankę. Na wierzchu rozkrusz resztę ciasta. Dla bajeru możesz posypać delikatnie brązowym cukrem. Piecz w temp. 170-180 C max! około 40-50 minut, na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Smacznego! ps. Ciasto wytrzymuje spokojnie nawet

greenscarf
Ciasto "Anielski puch" (na białkach) 219

Proste, delikatne i szybkie ciasto na samych białkach bez dodatku tłuszczu. Ciasto jest lekko wilgotne, lekkie i sprężyste. Można powiedzieć, że to taki biszkopt na białkach. Składniki: (mała keksówka) 5 białek 140 g cukru 100 g mąki 2 łyżeczki soku z cytryny trochę otartej skórki z cytryny szczypta soli Białka ubijać ze szczyptą soli, gdy trochę się spienią wsypać

talerz przyjemności
Chleb chrupki (fitness) 246

przygotowania, nie wymaga zagniatania, ani długiego wyrabiania. Jego chrupkość jest uzależniona od tego, jak cienką warstwę wyłożymy do foremki przed pieczeniem. Taki chleb jest bardzo pożywny i smaczny sam bez dodatków, ale dodanie serka lub wędliny jeszcze bardziej podnosi jego walory smakowe. Mój chlebek ma kolor szary, gdyż jest w nim duża zawartość żyta, ale jeśli otręby i mąkę żytnią

Kuchcik gotuje
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 143

startej na tarce, do oprószenia boków tortu PRZYGOTOWANIE BLATÓW CZEKOLADOWYCH Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek, kakao – wymieszać, przesiać i odłożyć. W misie miksera umieścić jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) i brązowy cukier. Ustawić prawie najwyższe obroty miksera i ubijać (końcówkami do ubijania białek) do uzyskania puszystej, gęstej pianki. Pianka powinna nawet potroić swoją objętość

Calzonella.com
Walentynkowe babeczki z serduszkiem 214

rzeczywiście natknąć się na serduszko (a nie bezkształtny kawałek kolorowego ciasta). Z okazji zbliżających się Walentynek mam dla Was prosty sposób na babeczki z serduszkiem i co najważniejsze – bez znaczenia jak się je przekroi (czy przegryzie) serduszko zawsze tam będzie :) Do przygotowania babeczek wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe (jeden z moich ulubionych!), potrzebny będzie także czerwony barwnik spożywczy

Ciastkozercy
MAD MOXXI’S PIZZA – BORDERLANDS 2 – pizza z pepperoni 174

Drożdże wrzucamy do miski, dodajemy cukier, letnie mleko (ok. 35 stopni, jeśli będzie zbyt gorące, to zabije drożdże) i 3 łyżki mąki. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy, bez grudek. Przykrywamy ściereczką lub talerzem i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min do wyrośnięcia. 2. SOS POMIDOROWY (15 min): Na rozgrzaną patelnię (najlepiej dużą, wtedy zwiększycie powierzchnię parowania

Nerds Kitchen
Pączki wiedeńskie 246

stopni.   Ciasto wraz z papierem do pieczenia wrzucić na rozgrzany olej tak aby papier znajdował się na wierzchu. Po kilku sekundach szczypcami zdjąć papier i smażyć pączki już bez papieru do momentu aż się zarumienią. Gotowe pączki układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym blaszce żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuścić na małym ogniu razem z wodą. Gotowy lukier nakładać

Na słodko lub wytrawnie
Drożdżówka z dżemem truskawkowym i kruszonką 184

czasie całość obsypać twardą i zmrożoną kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . A teraz warować z wałkiem przy wejściu do kuchni, aby Pan Mąż nie pożarł zawartości blachy za jednym posiedzeniem :) Smacznego

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania