Pamiętacie wpis o Green Boxie ? Jeżeli nie to zapraszam TUTAJ . Poniższy jadłospis przygotowałam w większości z produktów otrzymanych właśnie od Green Boxa (od siebie dodałam jedynie
Zdrowie na języku :PKiedyś będąc na zakupach w jednym z hipermarketów, wybierałem paprykę, obok leżały bakłażany. Podchodzi do mnie starszy Pan i pyta pokazując na bakłażana : " Dobre to? Żona
Parowar FacetaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false
Quinoa Raz!Koniec roku szkolnego zaskoczył mnie z nienacka. W ostatnich dniach było strasznie dużo pracy i załatwiania rozmaitych formalności. Ani się nie obejrzałam, a tu już zakończenie
Kolizje Smakówpomieszaliśmy kuchnie z rożnych stron świata. Postanowiliśmy połączyć trzy kontynenty: Azję, Europę i Amerykę. Co Wy na to ?? Pierwsze to Indie i tradycyjna przekąska spotykana w całym kraju :) Samosy : przekąska w postaci trójkątnego pierożka, smażonego na głębokim oleju. Jako nadzienie służą najczęściej ostro przyprawione warzywa. Kolejny jest Meksyk, który słynie z niezwykle różnorodnej kuchni. My wybraliśmy coś(...)jalapeno kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem. Na koniec dodajemy nieco passaty, aby sos miał gęstszą konsystencję. Możemy zrobić wersję na ciepło i wtedy wszystko dusimy razem. Sałatka grecka : 1/2 sałaty lodowej 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty czarne oliwki szczypiorek fasola czarne oczko lub biała oliwa z oliwek sól, pieprz
vegetaniewolnym czasie? - *Lubię go po prostu m i e ć. 10. Twoja największa pasja to? - *Mój blog, Moje Wypieki, I Nie Tylko… 11. Jak wygląda Twój idealny dzień? - *Ciepło, słońce i luuuuuuuz. II. Kolejne blogi nominowane przeze mnie:http://czarygary.blox.pl/htmlhttp://mojemalehobby.blogspot.ie/http://www.katespiehole.blogspot.ie/http://domowacukierniaewy.blox.pl/htmlhttp://gingerbreath.blox.pl/htmlhttp://przepisyk.blogspot.ie/http://belgiaodkuchni.blogspot.ie/http://majaskorupska.blogspot.ie/http://poradnikmagdy.blogspot.ie/http://eksperymentykuchenne.blogspot.ie/http://www.prosteprzepisykulinarne.com/ I moje kolejne pytania:Kuchnia słodka, czy wytrawna?Jakiej przyprawy nie lubisz?Czym jest dla Ciebie Internet(...)kuchni?- Olej kokosowy i mleko kokosowe.5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser). - Racuszki.6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? - Hamburger… domowy. 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? - Nie mam ulubionej.8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym? - Pierogi z jagodami.9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne? - Jasne, że barszcz biały z jajkiem i chrzanem.10 Jakie jest Twoje ulubione danie
mojewypiekiinietylkoParówki i ciasto na pizzę mój syn mógłby jeść każdego dnia, ale takiego połączenia codziennie się przecież nie da ! Postanowiłam mu coś wykombinować i 2 w
Moniki SmakołykiZ czym się Wam kojarzy słowo pastrami ? Z jedzeniem ? Ok, bardzo słusznie, ale co dalej ? Mnie kojarzyło się z suszoną dojrzewająca
Kulinarne przygody GatityZawsze kiedy jestem w Zakopanem kupuję grillowany oscypek z żurawiną. Mozzarella z żurawiną w pieczywie tostowym Uwielbiam to zestawienie. Lekko podpieczony, czasami delikatnie ciągnący się ser
mecooksGigantes plaki to tradycyjna grecka potrawa bazująca na lokalnej odmianie fasoli (fasolia gigantes), serwowana w tawernach w całej Grecji, uznawana za potrawę narodową. To klasyczne danie
Smakowity Blog KulinarnyWłaśnie tak - OWSIANKA. Wielka nowość w naszym domu (!). No niestety, nie wszystko da się lubić a wszelkie kleiste paciaje i to jeszcze na ciepło nie mają u nas żadnych szans. Oczywiście, starałam się dotąd wykorzystywać płatki owsiane w inny sposób, np. obtaczając w nich takie słodkie kulki albo dodawać do gotowania zupy, jednak cały czas miałam wrażenie(...)pewno każdy znajdzie swoje ulubione kompozycje. Taką owsiankę robi się naprawdę szybko a jest przy tym - co najważniejsze dla mnie - naprawdę pożywna. Można zjeść ją na śniadanie, można na przekąskę w ciągu dnia, można zjeść w domu albo zabrać w pudełku do pracy, a jeśli zostanie kilka łyżek, można dołożyć 2 banany, dolać trochę wody, zblendować wszystko razem i mieć
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIECzy mieliście kiedykolwiek taką sytuację, że zgubiliście coś bardzo ważnego, cennego dla Was i znaleźliście to na następny dzień w miejscu, w którym nigdy byście się
Be Fit Be StrongOwsianka może wydawać się nieco staromodna. W USA istnieje nawet typ owsianki o nazwie „staromodna”. To ta o grubej i mięsistej teksturze, z tradycyjnie
Jem więc JestemJestem zafascynowana kuchnią Grecką, dlatego też w najbliższym czasie będę chciała podzielić się z Wami przysmakami, które miałam przyjemność spróbować podczas moich tegorocznych wakacji. Pasta fava
W kuchni Katiemimo że pogoda jeszcze nie odzwierciedla tej pory roku w stu procentach, to w mojej kuchni wiosennie jest już od dawna. Dzisiaj mam dla was wspaniałą propozycję na przekąskę, bądź nawet na śniadanie lub kolację. Przepisy na frittatę niejednokrotnie prezentowałam wam na blogu, niemniej teraz będzie to nieco pokręcona wersja. Ciasto niby klasyczne bo bazą nieodmiennie stanowią jajka(...)czemu nie wypłynie przy zwijaniu rolady. 5. Ciepłą i upieczoną masę szpinakowo-jajeczną pozbawiamy delikatnie papieru do pieczenia. Zwijamy w ręcznik formując roladę, czekamy aż przestygnie. Następnie rozwijamy i nakładamy nadzienie pozostawiając ok 1,5 cm od brzegu zapasu.Zwijamy dość ciasno. Gotowe. Dobre na zimno jak i na ciepło. Polecam
vaniliowoczekoladowa