Jestem zafascynowana kuchnią Grecką, dlatego też w najbliższym czasie będę chciała podzielić się z Wami przysmakami, które miałam przyjemność spróbować podczas moich tegorocznych wakacji. Pasta fava
W kuchni Katiemimo że pogoda jeszcze nie odzwierciedla tej pory roku w stu procentach, to w mojej kuchni wiosennie jest już od dawna. Dzisiaj mam dla was wspaniałą propozycję na przekąskę, bądź nawet na śniadanie lub kolację. Przepisy na frittatę niejednokrotnie prezentowałam wam na blogu, niemniej teraz będzie to nieco pokręcona wersja. Ciasto niby klasyczne bo bazą nieodmiennie stanowią jajka(...)czemu nie wypłynie przy zwijaniu rolady. 5. Ciepłą i upieczoną masę szpinakowo-jajeczną pozbawiamy delikatnie papieru do pieczenia. Zwijamy w ręcznik formując roladę, czekamy aż przestygnie. Następnie rozwijamy i nakładamy nadzienie pozostawiając ok 1,5 cm od brzegu zapasu.Zwijamy dość ciasno. Gotowe. Dobre na zimno jak i na ciepło. Polecam
vaniliowoczekoladowatowarzystwie słodko- kwaśnych buraków i słonego sera z dużą ilością ziół. Kruchutka tarta z takim farszem smakuje o każdej porze dnia (i niestety nocy!) i jest idealna jako przekąska lub obiad, ponieważ jest dość syta. Posypana prażonymi ziarnami "Euforia" , którymi ostatnio uraczyło nas Ziarenkowo . W skład mieszanki wchodzą ziarna konopi, słonecznika i pestki dyni, które wspaniale chrupią i nadają charakter(...)ząbek czosnku. Na podpieczony spód wykładamy wszystkie składniki i zalewamy śmietanowo- jajeczną mieszanką. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30-40 minut, kroimy, na talerzu posypujemy prażonymi ziarnami i zjadamy ciepłą. Smacznego (: (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document
Symfonia SmakówRabarbar powoli staje się moim uzależnieniem, przechodząc obok warzywniaka ciężko mi oprzeć się i nie kupić znów kolejnych kilku łodyg, zwłaszcza jeśli są pięknie czerwone. Dziś
Smakołyki BerenikiCiasto francuskie to jedna z lepszych rzeczy jakie kiedykolwiek ktoś wymyślił Tarta z ciasta francuskiego z żółtą cukinią, pomidorami i mozzarellą Domowe ciasto francuskie robiłam tylko
mecooksPrzez cały weekend żyję tym serem, jest boski! Wspomniałam Wam o nim przedwczoraj i wzbudził w Was taką samą ciekawość, jaką wzbudził we mnie, kiedy zobaczyłam
Be Fit Be StrongTiropity to małe greckie ciasteczka, które można również przyrządzić z kupnego ciasta filo. Ich nazwa to dosłowne tłumaczenie greckiego wyrażenia "placki z serem". Nadzienie
Kuchnia MagdaLenyRacuchy to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Najlepsze robione były przez moją ciocię. Racuchy z jabłkiem Ciasto było słodkawe ale jabłka, których używała miały delikatnie kwaskowaty
mecooksoliwa Delicato ma smak umiarkowany, oliwa Classico średnio-intensywny, a oliwa GranFruttato pikantny i wyrazisty. Na warsztatach gotową focaccię jedliśmy maczając w oliwie. Ja polecam Wam ją jako przekąskę na przyjęciu, jako dodatek do sałatki (uwielbiam ją jeść w ten sposób!) czy obiadu we włoskim stylu. Focaccię pokrojoną na prostokąty możecie także zabrać ze sobą na wycieczkę, piknik czy zapakować(...)Wstaw ją do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piecz przez ok. 20 minut. Na ostatnią minutę możesz włączyć opcję górnej grzałki, aby nieco bardziej przyrumienić ziemniaka. Podawaj na ciepło lub na zimno. Wpis powstał we współpracy z Monini
Chilli Czosnek i OliwaNie ma chyba nikogo, kto przynajmniej nie słyszał o słodkim ryżowym deserze, który zakupimy w większości sklepów. Z pewnością nie można odmówić mu pysznego smaku, ale
peanutbuttermonsterQuesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. – to kolejna odsłona na blogu pysznej propozycji na przekąski na imprezę z tortilli – jeśli lubicie takie dania, to na pewno wpadnie Wam w oko również przepis: Quesadilla z kurczakiem i serem @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin(...)górze kolejnym plackiem tortilli. Grillujemy tortillę z obu stron (na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym) do czasu aż placki staną się chrupiące i lekko zarumienione. Najlepiej smakują na ciepło. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Quesadilla z kurczakiem i kurkami. Tortilla z kurkami. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeDo pity podchodziłam kilka razy i choć za każdym razem wychodziły bardzo smaczne, w moim odczuciu zawsze zrobiłam coś nie tak. Moje pierwsze pity jakoś dziwacznie
Smaki Na TalerzuLeche frita, czyli po polsku smażone mleko, to klasyczny deser hiszpański jadany w szczególności w Wielki Tydzień. Sam przysmak pochodzi z prowincji Palencia (Kastylia i León
Food SquareDla wszystkich miłośników szpinaku to z pewnością będzie niebo w gębie. Paszteciki wychodzą naprawdę świetnie! Przepis na ciasto mam od koleżanki z pracy, która akurat na
Kuchnia domowa Aniciepła woda z cytryną o poranku, nie tylko oczyszcza, ale też pobudza układ trawienny do działania. Więcej na ten w artykule 10 powodów, dla których warto pić ciepłą wodę z cytryną o poranku 2. Zielona herbata - jeden z najzdrowszych na świecie napojów. Bogata w antyoksydanty - katechiny, które , które przyspieszają spal anie tłuszczów odkładających się w wątrobie (wspomagają(...)właściwości odtruwające, antyoksydacyjne przeciwpasoży t nicze i przeciwbakteryjne . Figi są boga te w potas, który zapobiega obrzękom . Można dodawać je do jogurtów, mus li lub jeść po prostu jako przekąskę. 6. Cebula - bogate źródło wapnia, fosforu i potasu, zawiera kwas f oliowy - beta karoten i kwercynę - silny antyutleniacz. Skutecznie oczyszcza organizm z toksyczn ych związków metali . Dzięki związkom siarki
Moje Kuchenne Rewelacje