przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:136/182)

Muszle taco z łososiem wędzonym 188

Muszle taco to nic innego, jak chrupiące placki kukurydziane uformowane na kształt muszli. Może nawet nie muszli tylko łódeczki. Tacos jest bardzo popularnym daniem meksykańskim, aczkolwiek

mojewypiekiinietylko
Hot dog domowym sposobem 267

Od lat nie jadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie

Weekendy w domu i ogrodzie
Podpłomyk pełen aromatycznych przypraw i warzyw 214

Czasem dopada nas chęć a zwłaszcza wieczorem na coś pysznego dziś pokażę jak można sobie szybko zrobić coś pysznego, kolorowego,  bogatego w smaku i bardzo

Basia w kuchni
Zapiekana kasza orkiszowa 184

Tyle dobrego z kaszy jaglanej ostatnio było, że się inne kasze zaczną obrażać ;) Uwielbiam kaszę orkiszową. Jest delikatna, lekko słodkawa o orzechowym smaku. Dobrze pasuje do

Kucharzyca
Empanada z sardynkami 123

Była już empanada z kurczakiem czas na empanada z sardynkami!Składniki i farszu:2 puszki sardynek w sosie pomidorowym1 papryka zielona (może być również czerwona)1

Smaki Brazylii
Pieróg z kapusty z łososiem wędzonym 163

Lubicie kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym

Smaki Armine
PIZZOWE BUŁECZKI 148

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
PIZZOWE BUŁECZKI 149

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
Jaglane ciasto marchewkowe 218

 Już dawno udowodniono, że marchewka idealnie pasuje do ciast, deserów i przeróżnych słodyczy. Ma bardzo ciekawy słodkawy, lekko gorzki smak, który idealnie wykrywa wszystkie swoje

Kuchnia Łukasza
Co warto grillować – kilka pomysłów 204

roztopionym serem cheddar. Kolejną owocową propozycją do umieszczenia na ruszcie grilla jest Arbuz . Pomysłów na jego przygotowanie z grilla jest wiele. Możemy z niego przygotować lekko słodką lub pikantną przekąskę. Wiele osób przygotowuje go skrapiając oliwą z oliwek, posypuje mieszanką soli morskiej i pieprzu lub skrapia octem balsamicznym. Ale oczywiście można do niego dodać dużo więcej dodatków takich(...)przygotowanie. Należy tylko pamiętać aby te tosty z grilla przygotowywać z grubego chleba francuskiego. Chała też będzie dobra. Czy jest coś lepszego od pączka? Oczywiście pączek na ciepło z grilla! Wystarczy usmażyć własne pączki wykończyć je ulubionym lukrem a następnie grillować i pozwolić się cukrowi skarmelizować. Słodycze: Babka piaskowa smakuje rewelacyjnie gdy jest ciepła. Grillowaną polecamy podawać

naRuszcie
Czosnkowe krewetki w wolnowarze 257

Znakomita przystawka. Krewetki gotowane w wolnowarze wyszły świetnie - miękkie i soczyste. Dzięki wcześniejszemu, 30 minutowemu podgrzewaniu, olej w którym szykujemy krewetki, jest bardzo aromatyczny. Krewetki

Stare Gary
Tarta z tuńczykiem. 202

     Pokochałam tarty wytrawne, najbardziej te na cieście francuskim. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale najważniejsze jest to, że są pyszne. Dzisiaj

Rozpustne gotowanie
Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami 155

Przepis autorski (mój). Jestem baaardzo zadowolona z tych muffinków, ponieważ powstały przypadkowo i były jedną wielką improwizacją. Wyszły takie pyszne, że ostatnio piekę je co drugi

Di gotuje
Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym 194

pieczonymi burakami posypanymi tymiankiem, serem feta i pysznym dipem jogurtowym, to zdecydowanie idealna, a zarazem wykwintna przekąska, którą możemy poczęstować swoich gości. Oczywiście nie musimy się ograniczać do samej przekąski. Tak przygotowane gofry będą równie pyszne na podwieczorek lub śniadanie. Polecam Wam gorąco ten przepis, bo takie zestawienie jest przepyszne. Do upieczenia gofrów wykorzystałam moją gofrownicę firmy MPM. Wpis bierze(...)klika plasterków pieczonych buraków i kilka kawałków fety. Na całość nałożyć kleks dipu jogurtowego. Przed podaniem gofry posypać natką pietruszki, opcjonalnie udekorować świeżą gałązką tymianku. Gofry można podawać na ciepło lub na zimno. W obu wersjach są równie smaczne. Uwagi: Jeżeli zależy Wam na podaniu gofrów na ciepło, to jest na to kilka sposobów. Najprościej przygotować farsz

Passions hobbies life
Fantazja i prostota w jednym, czyli focaccia 166

właśnie się stanie, gdy postanowimy przygotować klasyczne danie włoskie, czyli focaccię, na przykład z serem feta. Ale Włosi bardzo często przygotowują i jedzą ją bez żadnych dodatków. Podaną jako przekąskę skropioną oliwą z oliwek. Prostota i fantazja smaku! Przekonajcie się sami… Focaccia z serem feta Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (510 g) pełna szklanka ciepłej wody(...)rozwałkujemy ciasto na naszą focaccię, może się ona piec 20 minut (w przypadku cienkiego ciasta) lub nawet 30 minut (w przypadku grubo rozwałkowanego ciasta)). Focaccia najlepiej smakuje podana na ciepło i dość obficie skropiona oliwą z oliwek. W wersji z termomixem: W naczyniu umieszczamy pokruszone drożdże, cukier oraz wodę, podgrzewamy 2min./37 stopni/ obroty pozycja 2, odstawiamy

KulinarneImpresje.pl