Przepis na : kolacja
Zawsze kiedy jestem w Zakopanem kupuję grillowany oscypek z żurawiną. Mozzarella z żurawiną w pieczywie tostowym Uwielbiam to zestawienie. Lekko podpieczony, czasami delikatnie ciągnący się ser podany ze słodkim dżemem z żurawiny. Połączenie idealne. Na co dzień nie mam dostępu do oscypka a ostatnio naszły mnie właśnie smaki na ser i żurawinę. Postanowiłam, iż zastąpię oscypek mozzarellą a dodatkowo zapiekę ją w pieczywie tostowym. Tak też zrobiłam. Przygotowałam pyszne mini kanapki, które wypełniłam mieszanką se... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...