Bardzo lubię bakłażany, mogę je jeść pod każdą postacią: smażone, gotowane, duszone, pieczone... Jednak najbardziej polecam wersję pieczoną. Dlaczego ? Dlatego, że taka forma obórki termicznej zostawia
Kulinarne przygody GatityCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na domową Margheritę, czyli pizzę z sosem pomidorowym, mozzarellą i świeżą bazylią. Do przygotowania 1 porcji ciasta będziemy potrzebować: - 1,5 szklanki
Bez CebuliSkładniki: 1/2 kg płatów śledzia 2 łyżki miodu 4 łyżki oleju 4 łyżki octu winnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 3 duże cebule 3 ziarnka
kgwjanczewoSAŁATKA Z TUŃCZYKIEM ze świeżym aromatem limonki, kremowym awokado, z... Artykuł Sałatka z tuńczykiem i awokado pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My
Pociąg Do KuchniŚwięta tuż,tuż a taka rybka będzie mile widziana na świątecznym stole. W moim domu uwielbiana przez domowników i w żadnym wypadku nie może jej zabraknąć
Kolorowa kuchnia ElkiŚlimak, ślimak pokaż rogi ... dam Ci sera na pierogi ! Co prawda moje dzisiejsze ślimaczki rogów nie posiadają, ale za to ser już tak. No może
Taste TherapyWam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe
R'n'G KitchenFASZEROWANE CEBULE nie goszczą zbyt często na naszych stołach. Wiele... Artykuł Cebule faszerowane kaszą bulgur, oliwkami i serem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki
Codzienne GotowanieSoczysta, rozpływająca się w ustach karkówka fajna na obiad oraz na kanapkę. Składniki: - 2 kg karkówki - przyprawa do karkówki - 3 łyżki miodu - 350 g keczupu - 3
Zainspirowana w kuchniDo wysmażonej białej kapusty kiszkę ziemniaczaną Gzella dodałam i gotowy farsz już miałam. Ciasto na naleśniki z mąki gryczanej przygotowałam do którego kozieradki
Moniki SmakołykiCzasami niezdrowe dania zwyciężają. Burger ? Oj tak, ale może jakiś inny? Widzimy piersi kaczki , hmm , przecież kaczka też może się sprawdzić. I udało się wyszło smacznie
R'n'G KitchenBardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam
Truskawkowa FiestaFIGI Z GORGONZOLĄ NA BOCZKU posmakują każdemu miłośnikowi wykwintnych połączeń... Artykuł Figi z Gorgonzolą na boczku pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE