chleb - 26176 przepisów (strona:1084/1746)

PASZTET WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I WARZYWAMI 138

aromatycznych przypraw, np. słodką i wędzoną papryką w proszku, suszonym majerankiem i oregano oraz szczyptą chili dla zaostrzenia smaku.  Pasztet najlepiej smakuje z ogórkiem małosolnym, na kromce pełnoziarnistego chleba posmarowanej majonezem. Polecam wszystkim poszukującym urozmaicenia w diecie. SKŁADNIKI 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (około 3/4 suchej) 1 marchewka (150 g) gruby plaster selera (150 g) 1/2 czerwonej papryki

cool and minty
Najlepsze przepisy na szparagi 97

ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami Pizza ze szparagami Makaron z pesto i szparagami Zapiekanka ze szparagami na chlebie

Cooking for Emily
Pesto z młodego szpinaku 139

jako dodatek do wszystkich włoskich dań – tutaj naprawdę do pełni szczęścia wystarczy tylko domowy makaron i odrobina twardego sera! My zajadamy się grubymi na dwa palce grzankami naszykowanymi z chleba na zakwasie, posmarowanymi tym pesto i obłożonymi plastrami prosciutto i bawolej mozzarelli. Spróbujcie i Wy SKŁADNIKI składniki na 2 słoiczki po 200ml 200g młodego szpinaku, same listki 75g dobrego, dojrzałego

Karo in the Kitchen
Przepis na twarożek z żurawiną: do naleśników z sosem czekoladowym i na kluseczki z masłem 98

Naleśniki wprost uwielbiam. Potrafię na kolację usmażyć stertę, a potem jemy je zamiast chleba. Miewam jednak trochę kłopot z podaniem dokładnego przepisu na ciasto, bo robię je "po omacku", na wyczucie. Kiedy zatem przygotowuję wpis na blog, to zaczynam od kartki i długopisu, a potem skrzętnie notuję proporcje. I tak było tym razem 😊 Pomysł na nadzienie do dzisiejszych naleśników pojawił

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dressing tahini do sałatki i warzyw 157

pyszny i od dzisiaj nie zabraknie go w Waszej kuchni. Pasuje do wszystkich warzyw , więc ostatnio ląduje na wszystkich moich sałatkach. Nadaje się do maczania paluszków warzywnych, krakersów, na chleb, do makaronu i innych przekąsek. Dressing tahini do sałatki i warzyw – bo właśnie o nim mowa! Jest łatwy i szybki do przygotowania, naturalnie bezglutenowy i możecie dostosować jego smak

Słodkie Gotowanie
Domowy smalec do smarowania chleba. 126

nawet przez 2 miesiące. Smalec wyjęty z lodówki jest miękki i doskonale rozsmarowuje się na chlebku. Smalec to naturalny zwierzęcy tłuszcz, jest dużo zdrowszy niż wszystkie margaryny do smarowania chleba !!! Ja smaruję tylko nim, margaryn nie kupuję już od kilku lat. Polecam ten przepis ! :)   Najlepiej topić słoninę w naczyniach z powłoką kamienną Czas topienia to około 1 godziny

Przepisy i porady kulinarne
Zupa z zielonych szparagów 117

jeszcze ok. 3 – 4 minut. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj ją posiekanym koperkiem oraz pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Zupę z zielonych szparagów możesz podawać z żytnim chlebem. Smacznego Czytaj więcej – przepisy ze szparagami   Artykuł Zupa z zielonych szparagów pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 124

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 124

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z jagnięciny 95

pomidory i paprykę, dusimy jeszcze kilka minut, warzywa mają być al dente i nie rozpadać się. Gulasz jagnięcy z podrobami podajemy w miskach w sosie własnym np. z kromką chleba do maczania sosu. Smacznego! The post Gulasz z jagnięciny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Masło pietruszkowo-bazyliowe 104

Zamiast tradycyjnego masła czosnkowego (przepis tutaj ) polecam przygotować wersję pietruszkowo-bazyliową. Poniższe masło jest szybkie do przyrządzenia i smaczne. Będzie idealnym dodatkiem do chleba dla osób, które muszą zwiększyć poziom żelaza w organizmie.  Składniki: 1/2 kostki miękkiego masła (100 g) 1 mały pęczek zielonej pietruszki kilka listków świeżej bazylii sól do smaku Masa przed i po zmiksowaniu Pietruszkę

Ugotować
Sałatka z brokułami i jajkiem w koszulce 128

Odcedzamy łyżką cedzakową.  Jajko w koszulce układamy na sałatce. Pokruszoną fetę dodajemy na sałatkę.  Całość doprawiamy do smaku. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy sezamem.  Podajemy z chlebem

Moja smaczna kuchnia
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach 138

Najprostszy domowy chleb na drożdżach. Łatwy do przygotowania i neutralny w smaku. Świetnie komponuje się zarówno ze słodkim dżemem jak i wędliną. Dobry na co dzień. Polecam podwoić składniki i upiec od razu dwa bochenki. Składniki: 550 g mąki pszennej typ 550 (lub 650) 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli

Krokusowy Dom
BURACZKI Z POKRZYWĄ 166

być zdrowym trzeba włożyć świadomą pracę w przygotowywanie posiłków, a także zdobywać wiedzę na temat właściwości i zastosowania poszczególnych produktów i ziół. Sadzenie własnych roślin, uprawa kiełków, pieczenie domowego chleba, robienie przetworów i kiszonek - to wszystko wymaga czasu i pracy, ale wynagradza się zdrowiem, energią, pozytywnymi emocjami, samozadowoleniem i satysfakcją. Zdrowia nie znajdziesz na sklepowych półkach.  W utrzymywaniu Ciebie

Jeść, by żyć w zdrowiu
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM 100

sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej. Tuńczyka odsączyć, pomidorki koktajlowe pokroić w połówki i wymieszać z porwaną sałatą, przyprawić

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas