chleb - 26516 przepisów (strona:1081/1768)

Domowy smalec do smarowania chleba. 160

nawet przez 2 miesiące. Smalec wyjęty z lodówki jest miękki i doskonale rozsmarowuje się na chlebku. Smalec to naturalny zwierzęcy tłuszcz, jest dużo zdrowszy niż wszystkie margaryny do smarowania chleba !!! Ja smaruję tylko nim, margaryn nie kupuję już od kilku lat. Polecam ten przepis ! :)   Najlepiej topić słoninę w naczyniach z powłoką kamienną Czas topienia to około 1 godziny

Przepisy i porady kulinarne
Zupa z zielonych szparagów 151

jeszcze ok. 3 – 4 minut. Gotową zupę przelej do miseczek, udekoruj ją posiekanym koperkiem oraz pokrojonym w kostkę serem pleśniowym. Zupę z zielonych szparagów możesz podawać z żytnim chlebem. Smacznego Czytaj więcej – przepisy ze szparagami   Artykuł Zupa z zielonych szparagów pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 171

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO Z KASZY GRYCZANEJ NIEPALONEJ Z OWOCAMI 171

lubić kaszę gryczaną, aby ono smakowało. Ciasto jest kakaowe z dodatkiem owoców - truskawek oraz borówek i słodzone bananami oraz daktylami. Jest ono wilgotne i ciężkie, w konsystencji podobne do chleba z kaszy gryczanej niepalonej.  To idealna propozycja dla osób dbających o zdrowe odżywiane. Kawałek takiego ciasta nadaje się nie tylko na deser, ale także na drugie śniadanie czy podwieczorek

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz z jagnięciny 122

pomidory i paprykę, dusimy jeszcze kilka minut, warzywa mają być al dente i nie rozpadać się. Gulasz jagnięcy z podrobami podajemy w miskach w sosie własnym np. z kromką chleba do maczania sosu. Smacznego! The post Gulasz z jagnięciny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Masło pietruszkowo-bazyliowe 131

Zamiast tradycyjnego masła czosnkowego (przepis tutaj ) polecam przygotować wersję pietruszkowo-bazyliową. Poniższe masło jest szybkie do przyrządzenia i smaczne. Będzie idealnym dodatkiem do chleba dla osób, które muszą zwiększyć poziom żelaza w organizmie.  Składniki: 1/2 kostki miękkiego masła (100 g) 1 mały pęczek zielonej pietruszki kilka listków świeżej bazylii sól do smaku Masa przed i po zmiksowaniu Pietruszkę

Ugotować
Sałatka z brokułami i jajkiem w koszulce 162

Odcedzamy łyżką cedzakową.  Jajko w koszulce układamy na sałatce. Pokruszoną fetę dodajemy na sałatkę.  Całość doprawiamy do smaku. Skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy sezamem.  Podajemy z chlebem

Moja smaczna kuchnia
Najprostszy chleb pszenny na drożdżach 163

Najprostszy domowy chleb na drożdżach. Łatwy do przygotowania i neutralny w smaku. Świetnie komponuje się zarówno ze słodkim dżemem jak i wędliną. Dobry na co dzień. Polecam podwoić składniki i upiec od razu dwa bochenki. Składniki: 550 g mąki pszennej typ 550 (lub 650) 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka soli

Krokusowy Dom
BURACZKI Z POKRZYWĄ 189

być zdrowym trzeba włożyć świadomą pracę w przygotowywanie posiłków, a także zdobywać wiedzę na temat właściwości i zastosowania poszczególnych produktów i ziół. Sadzenie własnych roślin, uprawa kiełków, pieczenie domowego chleba, robienie przetworów i kiszonek - to wszystko wymaga czasu i pracy, ale wynagradza się zdrowiem, energią, pozytywnymi emocjami, samozadowoleniem i satysfakcją. Zdrowia nie znajdziesz na sklepowych półkach.  W utrzymywaniu Ciebie

Jeść, by żyć w zdrowiu
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM 133

sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej. Tuńczyka odsączyć, pomidorki koktajlowe pokroić w połówki i wymieszać z porwaną sałatą, przyprawić

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pulpety duszone w kapuście w sosie koperkowym 207

dusic pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do dania, dodać posiekany koperek, wymieszać, gotowac jeszcze 5 minut. Danie podawać z ryżem, ziemniakami lub chlebem

Mój pomysł na
Magnifica – restauracja ukryta wśród drzew – Kraków 157

dzieci czekają animatorzy. W planach tegorocznych jest otwarcie małego parku linowego dla dzieci. Ale co tam dzieci ;) dla nas ważne jest jedzenie. Przystawki Na początek poczęstowano nas domowym chlebem ( dwa rodzaje, oba pieczone na miejscu ) do tego dwa rodzaje masła, zwykłe z odrobiną soli oraz buraczane. Masła wyglądały piękne czekoladki. Potem podano nam jeden z hitów wieczoru czyli przepysznego tatara

Kuchnia na wzgórzu
Włoska sałatka paprykowa z anchois i oliwkami 144

przepis zaczerpnięty z książki “ Kuchnia włoska, klasyczne i nowoczesne dania “, występuje tam jako “włoska sałatka paprykowa”, która świetnie komponuje się z grillowanym mięsem lub włoskim chlebem. Podaje się ją jako przystawkę. U mnie warzywa te spełniły rolę dodatku do obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami, oliwkami i parmezanem

Zasmakuj Kuchni
3 dniowa dieta sokowa 183

Wieczna młodość Dzień drugi Poziom energii dalej utrzymywał się na wysokim poziomie, zauważyłam również, że jakoś lepiej mi się w tym dniu spało. Oprócz soków zjadłam również kanapki z chleba żytniego z dodatkiem warzyw i sera, zupę ogórkową oraz owoce. W tym dniu miałam zaplanowane dłuższe wybieganie, dlatego potrzebowałam więcej energii. Po tym dniu waga spadła już

365 dni dookoła kuchni
Prosta sałatka z rzodkiewką 171

sery żółte? Macie swoich ulubieńców? Ja uwielbiam zjeść plasterek  prosto z lodówki gdy zrobię się lekko głodna, a w sezonie na pomidory nie ma nic lepszego od kromeczki chleba z masłem, dobrym serem i pomidorem - taki mój smak z dzieciństwa. Jak zwykle rozpisałam się strasznie, ale już zapraszam na przepis. Składniki: pęczek rzodkiewek 4 jaja ugotowane na twardo pęczek

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania