Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód
Truskawkowa FiestaPrawdziwa mozzarella z Kampanii robiona jest z mleka czarnych bawołów Arni. W Polsce kupujemy mozzarellę z mleka krowiego "FIOR DI LATTE". Ja użyliśmy wołowinę z udźca
R'n'G KitchenTerrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKarp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że
Pociąg Do KuchniW czasie adwentu i w Wielkim Poście w mojej rodzinie zjada się spore ilości śledzi przygotowanych na różne sposoby. Dziś przedstawiam jeden z najprostszych, którego smak
Weekendy w domu i ogrodzieKapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do
Magiczny GarnekŚ więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć
Food SquareGdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela
mojewypiekiinietylkoJaglane kokosanki wśród moich znajomych zrobiły furorę. Bardzo zdrowe, smaczne i sycące. Znikają błyskawicznie i podniebienie domaga się o dokładkę. Składniki: 1 jajko 2 łyżki erytrol
Truskawkowa FiestaW porównaniu do zwykłego ryżu, dziki ryż z pewnością prezentuje... Artykuł SAŁATKA Z DZIKIM RYŻEM, CIECIERZYCĄ I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł
Przepisy KulinarneJeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi śledziami w oleju to zachęcam do przygotowania śledzi po sułtańsku. Według mnie jest to przepis na najlepsze śledzie - lekko słodkie, a zarazem
UgotowaćŚwięta to czas uroczy,niesamowity i przepełniony przeróżnymi smakołykami. W moim domu panuje taki zwyczaj,że najsmaczniejsze i najzdrowsze jest to co przygotuje się samemu
Kolorowa kuchnia ElkiPopularne i szybkie w wykonaniu zawijasy o smaku pizzy. Pizza inaczej Kolejny przepis z serii dla leniwych albo dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w
mecooksOrzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy Przepisownik