przekąska - 23005 przepisów (strona:1078/1534)

Lekki sernik z nasionami chia i żurawiną na spodzie z daktyli 188

Serniki należą do jednych z najłatwiejszych ciast, ale idealny powinien być przygotowany z sercem. Postanowiłam obalić przepis i dodać nasiona chia oraz suszoną żurawinę. Słodki spód

Truskawkowa Fiesta
Wołowina z mozzarellą 139

Prawdziwa mozzarella z Kampanii robiona jest z mleka czarnych bawołów Arni. W Polsce kupujemy mozzarellę z mleka krowiego "FIOR DI LATTE". Ja użyliśmy wołowinę z udźca

R'n'G Kitchen
TERRINA SEROWO-WARZYWNA 287

Terrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Karp po żydowsku 233

Karp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że

Pociąg Do Kuchni
Śledzie z cebulką i "Przewieszenie" 189

W czasie adwentu i w Wielkim Poście w mojej rodzinie zjada się spore ilości śledzi przygotowanych na różne sposoby. Dziś przedstawiam jeden z najprostszych, którego smak

Weekendy w domu i ogrodzie
Kapusta zasmażana – nie tylko młoda 176

Kapusta zasmażana może być młoda albo „zwykła” – już nie młoda. Oczywiście najlepszy smak jest młodej kapustki, ale ta starsza też jest smaczna. Do

Magiczny Garnek
Tarta z kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami 194

Ś więta kojarzą mi się przede wszystkim z dwoma produktami: makiem i kapustą kiszoną. Wydaje mi się, że w żadnym polskim domu nie może ich zabraknąć

Food Square
Tatar z makreli wędzonej i awokado 312

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela

mojewypiekiinietylko
Jaglane kokosanki 154

Jaglane kokosanki wśród moich znajomych zrobiły furorę. Bardzo zdrowe, smaczne i sycące. Znikają błyskawicznie i podniebienie domaga się o dokładkę. Składniki: 1 jajko 2 łyżki erytrol

Truskawkowa Fiesta
SAŁATKA Z DZIKIM RYŻEM, CIECIERZYCĄ I ZIOŁAMI 229

W porównaniu do zwykłego ryżu, dziki ryż z pewnością prezentuje... Artykuł SAŁATKA Z DZIKIM RYŻEM, CIECIERZYCĄ I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tarta z pieczarkami, brokułami i papryką 249

Tarta z pieczarkami i dużą ilością warzyw jest smaczna i sycąca. Zielony kolor brokułów dobrze kontrastuje z czerwienią pomidora i papryki. Taka tarta, to dobry pomysł

Przepisy Kulinarne
Śledzie po sułtańsku 1104

Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjnymi śledziami w oleju to zachęcam do przygotowania śledzi po sułtańsku. Według mnie jest to przepis na najlepsze śledzie - lekko słodkie, a zarazem

Ugotować
Rolada z indyka 188

Święta to czas uroczy,niesamowity i przepełniony przeróżnymi smakołykami.   W moim domu panuje taki zwyczaj,że najsmaczniejsze i najzdrowsze jest to co przygotuje się samemu

Kolorowa kuchnia Elki
Pizza inaczej 214

Popularne i szybkie w wykonaniu zawijasy o smaku pizzy. Pizza inaczej Kolejny przepis z serii dla leniwych albo dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w

mecooks
Pesto bazyliowe na bazie prażonych pestek dyni 157

Orzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek

Kolorowy Przepisownik