Karp po żydowsku – potrawa, do której osobiście zabierałam się bardzo długo. Bo jak to – karp w słodkiej galarecie?? I wiecie co – żałuję, że karpia po żydowsku spróbowałam tak późno! Jest delikatny, galareta jest owszem – słodka (ale nie mocno), jest też jednocześnie słodka i pieprzna, po prostu cudowna. To, co ważne w przygotowaniu karpia po żydowsku to ugotowanie odpowiedniego wywaru, ale nie jest to wcale trudne. Jeśli chcecie, żeby galareta miała charakterystyczny kolor (nie jest jasna, j... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...