SKŁADNIKI: pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu 60 g kaparów pieprz łyżeczka ostrej musztardy 4 jajka 2 łyżki kiełek rzodkiewki WYKONANIE: 1. Koperek umyj
Atlas SmakówNie jest to zwykła szarlotka, którą jadamy od Mamy czy Babć. To uzdrowiona szarlotka na wypasie! Razowe ciasto, bezcukrowa masa jabłkowa, pianka z białek, a do
Zdrowie na języku :PCześć Wielkanoc to dla mnie święta, które oprócz jajek, białej kiełbasy i sernika kojarzą mi się także z różnego typu galaretami. Alternatywą dla tradycyjnych nóżek w
blog.moje-pasje.infoOto moja dzisiejsza kolacja. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Danie nie jest specjalnie fotogeniczne ale za to jak smakuje.... Przy okazji jest mega
Jemy PijemyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wielkanocna, biała kiełbasa jest jednym z najważniejszych dań podawanych w te wiosenne święta. Każdy wie, że bez białej kiełbasy (w …
My Blueberry CornerWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym postanowiłam przygotować kilka przepisów, które będzie można wykorzystać na tę okazję. W pierwszej kolejności proponuję jajka, wszechobecne
Codzienne GotowanieDziś propozycja na Wielkanocne śniadanie - jajka w roli głównej. Otulone pyszną szyneczką dojrzewającą smakują wyśmienicie,musicie koniecznie spróbować. Pomysł podpatrzyłam w "Pani domu" , ale
Niespełnione zdolności kulinarneMakaron tortellini to dodatek idealny do sałatek, ponieważ jest małych rozmiarów i świetnie współgra z innymi składnikami. Dzisiaj zachęcam do przygotowania sałatki wraz z dodatkiem kukurydzy
UgotowaćKolejna pyszna sałatka z makaronem i kurczakiem - takie najchętniej zjada moja córka:) Ta, z dodatkiem sałaty lodowej, świeżego ogórka i ananasa, jest chrupiąca, lekka i smaczna
6nieboŚwięta Wielkanocne tuż-tuż. Na stole wielkanocnym, oprócz babek, mazurków czy pasztetów, nie może zabraknąć również faszerowanych jajek. Tym razem postanowiłam przygotować je z nadzieniem z
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 350 kcal 150 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ( 90 g) 185 g śliwek w occie
Atlas Smakówskładniki: 5 jajek 1/2 czerwonej papryki 100 g sera żółtego 4 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy a następnie rozdrabniamy
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam galaretkę drobiową. W rodzinnym domu podawało się ją zawsze w Sylwestra i na Nowy Rok. Ja wprowadziłam zwyczaj przygotowywania jej także na Wielkanoc . Tyle, że
Pobite gary BarbaryW dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z
W kuchni KatiePomysł na roladę mam od siostry, która bardzo często ją przyrządza. Zawsze szybko znika ze stołu. Polecam gorąco! Może ktoś zechce przyrządzić ja na zbliżające się
Kuchnia domowa Ani